Mi használ a hason lévő striákra? (tudásbázis)
Mezoterápiás tapasztalataimról.
Már három különböző szalonban is próbáltam, mert az első kettőnél nem volt eredményes, pedig megigérték hogy el fognak tünni a striák. Folyamatosan jókat olvastam róla, ezért voltam ilyen kitartó.
Most ahova járok, már majdnem végén vagyok a kúrának, és a striák nagy részét teljesen eltüntette.(megjegyzem, egyedül itt nem ígérték csodát)
Szóval nem mindegy mivel csinálják, és hol.
Dehogyis:)
Nem tablettában kell enni, és nem hízol semmit:)
Én nem híztam, fogyókúra közben ettem.
Hát nagyon semmit nem lehet vele.
Most lefogytam és egész normálisan néz ki, de a belső combom csúnya még mindig:(
A krémen kívül léteznek speciális szépészeti beavatkozások, melyek annyira komplikáltak, hogy csak felsorolás szintjén foglalkozunk velük.
A vákuum fokozza a nyirokkeringést és serkenti az új bőr termelődését (lásd illusztráció).
A testcsiszolás is az új bőr képződését segíti, csökken a csík mélysége, az újakat vagy vékonyakat ezzel az eljárással akár el is lehet tüntetni.
Az úgynevezett villanó fény eljárás egy kollagénstimuláló program, a fény egészen addig a szövetrészig hatol le, ahol a bőr képződik. Rendszerint a csiszolással együtt alkalmazzák.
És létezik két, teljesen új módszer is, a lézeres eljárás és a mezoterápia. Mindkettő lényege, hogy úgynevezett hyaluronsavat és rugalmasító kollagén stimuláló anyagokat juttat a bőrbe és kipótolja a szövethiányt, azaz feltölti természetes anyagokkal.
Ha úgy döntünk, halványítani szeretnénk csíkjainkat, egy hosszabb kezelésfolyamra számítsunk, de nem kell megijedni, három hét után már megmutatkoznak a változás első jelei, bíztat mindenkit Harangvölgyi Anna.
stria voltaképp a bőr kötőszövetének a szakadása. A kollagén és elasztin rostok sérülnek a bőrben, ezeket kell regenerálni és folyamatosan rugalmasan tartani – tudtuk meg kozmetikai tanácsadónktól, Harangvölgyi Annától.
A csíkok, vagyis striák kétféleképpen alakulhat ki tinédzserkorban: hízással vagy azzal, hogy hirtelen növésnek indul a tinédzser (utóbbi esetben a hormonok is hozzájárulhatnak a striák kialakulásához, az ekkor szerzett csíkok egy része azonban később eltűnhet).
Csodakrém nem létezik, de érdemes használni krémet, hogy ne szakadjon tovább a bőr. Krémekkel azért nem lehet eltűntetni a csíkokat, mert nem tölti fel a bőrt, ám használata mégsem teljesen haszontalan, mert aki hajlamos rá, annak folyamatosan rugalmasítania kell bőrét. A krémet úgy kell alkalmazni, mint a testápolót: naponta reggel-este kenjük vele a problémás bőrfelületet.
Úgy látszik, ez a mi sorsunk. :(
A combomon is van nekem, kívül, és belül is, de azok nekem is már fiatal korom óta, mert a súlyom mindig jojózott. De azok mássak. Nem látszanak annyira, és mikor fogyok (tornázom), akkor szinte el is tűnnek.
De ezek a hasamon!!!Nem szeretem látni őket, mert elkeserít!!!
Hát, akkor veszek Milupa terheskrémet (köszi, gatto4!!),meg eszek élesztőt (köszi Marleine!!). Majd bekapok néha napján csipetnyi élesztőket. Anyukám imádja, mindig "lop" az élesztőből a szájába, ha van otthon.
És kinek van császármetszéses hege? Az is fog halványodni? Kenitek valamivel? Én Contractubex gélt vettem rá a patikában.
Igazán semmi nem jó rá. Halványodik, de mindig meg fog látszódni.
Sok B vitamin? Ezt nem tudom, de az biztos, hogy a súly gyarapodik tőle:(
Nekem se bírta a bőröm a serdülést, túl hirtelen akartam megnőni :(
Te mit csináltál vele?
Futás?:)
A sok B vitamin jót tesz a bőrnek:) Az élesztőben sok van!
Krémek? Torna? Vagy valami más?
A szülés után vettem észre az alhasamon a striákat, mikor lement a hasam.
Pedig kentem krémekkel.
Lesz ez halványabb is? Hogyan?
Talán eltűnik valamitől? Hogyan?
További ajánlott fórumok:
- A nagyobbik fiam mindkét agyféltekét használja... Ez mit is jelent? Valaki hasonló helyzetben?
- Utrogestant kaptam a nődokimtól, mivel késik a mensim. Használt valaki esetleg ilyet hasonló esetben? Milyen hatással?
- Mágneses térdpántot vagy hasonlót használ valaki?
- Nagyon lassú a facebookom, 1 perc használat után tisztára megkattan! Hasonló problémák valakinek? Tudna-e segíteni valaki?
- Kisfiam poratka allergiás, Cetirizint majd Claritine-t kapott, de nem használ. Van valakinek hasonló tapasztalata?
- Van-e valakinek tapasztalata otthon használatos RIO® IPL Pro Szőrtelenítő Készülékkel™ kapcsolatban vagy más hasonló készülékkel?