Mi értelme hazudni egy kapcsolatban? (beszélgetés)
A srác időnként felbukkan azóta is; a héten is többször keresett. nem bírtam ki, h ne kérdezzek rá kerek-perec ezekre a gyanús dolgaira, bár tudom, h ez is egy fajtája pokolba vezető utaknak.
Elegánsan kikerülte a témát, egyrészt h miért foglalkozom a múlttal, meg hogy mi lehetünk barátok, ha szeretném és le tudok mondani arról, h folytassuk a románcunkat. Mondtam neki, h attól félek, h újra hazudna, így inkább ne keressen többet. Ezután meg arra kért, h ne bántsuk egymást és innentől normális beszélgetést folytattunk arról, h ő is tartja a karácsonyt és a többi.
Most feladtam, és ez így van jól. Megint elkapott az a leharcolt érzés, mint amikor szakítottunk. Közben meg rohadtul sajnálom ezt az egészet! nagyon szerettem őt, és eléggé megváltoztatott, akaratán kívül, jó irányba. Ezt nem is mondtam neki, olyan mérges lettem...
Most jól 'kiszelepeltem magam'.
Köszönöm szépen, a hozzászólásaitokat!
Még alszom rá néhányat, de asszem a legjobb hagyni az egészet és elfeledni végleg a srácot, meg a kamu szövegeit.
Van, amit jobb nem tudni. Nem biztos, hogy rossz indulatból hazudott, lehet, hogy Téges akart óvni.
Aztán az is lehet, hogy javíthatatlan hantás.
igaz én még igen kicsi vagyok ehhezz.
de kisseb koromba sokszor halottam veszekedni a szüleimet(elváltak).
én azt mondom hogy nem mert ha akkor hazudott most is megteszi nem lessz akadály neki.
nekem ez a vélemeényen. de nem tudom.
Nekem is volt egy barátom,aki rengetegett hazudott.(szinte betegesen)
Kisebb nagyobb dolgokban egyaránt,ráadásul sok olyan dologba is,aminek értelme sem volt.Csak én szenvedtem halálra azalatt az idő alatt magam.
Pl. Már pár hónapja együtt voltunk,amikor ő úgy döntött h kimegy külföldre dolgozni.Megtrötént az érzékeny búcsú..teltek a napok,tartottuk a kapcsolatot.Egyszer csak kaptam egy sms-t,h barátom leesett a 6!!! emeletről munka közbe és h kórházba van.Ne hívjam,majd ők keresnek.
Persze,h 1000el hívogattam....azt hittem megbolondulok a várakozásba.Végül sikerült elérnem és mondta a haverja h most tolják tolókocsival x helyről y-ra.Örültem h legalább él...majd bele bolondultam mire haza jött külföldről.
Megérkezett...beszéltünk a balesetről,semmi furcsaságot nem találtam a történetbe,végül amikor több mint 1 év után szakítottunk kiderült (nm ő mondta el) h nem is volt semmilyen balesete,sőt még én azt is megkérdőjelezném h kint volt külföldön....
Ez csak 1 hazugsága a sok közül,sose fogom megérteni,h miért kellett ezt?!(kivéve ha egyszer ő őszintén el nem mondja)
Azóta is fáj,pedig eltelt már több mint 2 év.
Nekem is volt korábban egy barátom, aki hazudozott, mondjuk nem pont olyasmikben, amiket a te barid.
De én sem értettem soha, minek kell hazudozni?
Mi értelme?
Egyszer úgyis kiderül...
Valszeg akkor hazudoznak sokmindenben a fiúk/férfiak, ha nem gondolják komolyan a kapcsolatot. Én legalábbis ezt szűrtem le belőle...
És még jókat röhögnek is a hátunk mögött...
Utálatos!
Azt kívánom, hogy találj egy olyan társat, aki őszinte lesz hozzád, és őszintén szeret...:D
Én is voltam ilyen helyzetben, 20 éve kezdődött, és mivel van egy közös 18 éves gyermekünk, ezért hiába lett vége már 16-17 éve közöttünk mindennek, a hazudozások a mai napig folyamatosak. Mindenben, mindenről, ok nélkül, és teljesen feleslegesen. Már a fiam is megtanulta kezelni... Mi úgy kezeljük jelenleg a hazugságait, hogy az az "ő saját aktuális igazsága."
Az én tapasztalatom, hogy semmilyen módon nem lehet "leszoktatni" erről, soha nem lesz őszinte, és nem lehet okot keresni, mert se benne se benned nincs ilyen ok. Némi ok lehet a kultúrális különbségekben, de mivel a Te és az én volt párom közülük és extrém módon kitűnt a hazudozással, ezért a neveltetési-kulturális ok sem lehet egyedüli magyarázat. Egyébként ez a kulturális-neveltetési ok a következő lehet szerintem: nem akar megbántani, ezért mindig és mindenkinek azt mondja, amit az illető hallani akar. De mint látod ezzel sem magyarázható, hogy miért hazunak olyan dolgokban is, amikor teljesen felesleges... pl. mert egyszerűen csak arra kellene válaszolni, hogy hány éves, hány testvére van stb. és mégis hazudik. Hadd tippeljek: a barátod arab származású volt.
Szerintem alapvetően egy külföldi férfiban kevésbé szabad megbízni, mint egy magyarban. Persze akadhat normális, tisztességes pasi köztük ugyanúgy, csak mert nem egy nyelvet beszéltek, nem jelent semmit.
Mégis szerintem valahol meg pont ez ad némi távolságtartást. Láttunk már sajnos elég csúnya dolgokat is, ami nyilván magyar nemzetiségű pasi mellett is megtörténhet, DE...
Köszi, amit írsz! A józan eszem is ezt mondja a dühöm és a bolond szívem ellenében :)
És nem, nem veszem bántásnak! Azért írtam ide, h a lehetőségekhez képest objektív reagálásokat kapjak.
:-)
Nem bántani akarlak, de valószínű csak egy újabb hazugságot hallanál.
Lehet, szégyellte a családját, az otthoni életkörülményeit... stb... több verzió is lehet és ha így van, nem fogja elmondani.
Inkább próbálj meg rajta túllépni és keresni egy őszinte embert.
Gondolom te őszinte voltál vele és éppen ezért bosszant. De ne fecséreld rá az időd, energiád, mert nem éri meg.
Arra vártál, hogy oda álljon eléd és azt mondja: Bocsika, hazudtam, az eddigi kapcsolatunk mind hazugságra épült, de kezdjük előről tiszta lappal, mert megérdemled!?????????
Egyik pasi se fogja bevallani, hogy ennyit hazudott.
A volt barátom több mindenről hazudott a kapcsolatunkban, már a legelejétől kezdve (életkora, neve, származása (mert hogy nem magyar), a családjáról, barátairól. Tudtam pár dologban az elejétől, hogy nem igaz és többször rákérdeztem, de mindig hozzáköltött vmit, amitől úgy tűnhetett, hogy mégis kerek a dolog. Kértem, h legyen őszinte, de igazából azt sem tudom, h miért volt velem??
Mi értelme volt ennek? Van értelme forszíroznom nála utólag a dolgot?
További ajánlott fórumok:
- 21 éves, értelmes, helyes fiamnak eddig még nem volt kapcsolata...
- 21 év korkülönbséggel mennyire van értelme egy kapcsolatnak, mennyire lehet komoly?
- 33 éves nő 50 éves pasi.Van értelme egy ilyen kapcsolatnak?
- Azt mondja a csaj (22), azért nem akar kapcsolatot, mert a nyáron bulizni szeretne. Van ennek értelme?
- Van értelme így a szünetnek szerintetek a kapcsolatomban?
- Nehezen induló, hullámvölgyekkel teli kapcsolatnak van értelme? Érdemes változni?