Mi az a 3 dolog amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre egy hétre? (fórumjáték)
Ne bízz benne hogy feltétlenül találsz élelmet!
A három dolog amit vigyél magaddal: kis műanyag háló halfogáshoz (nyélnek való botot majd törsz egy jó erőset helyben), egy nagyítólencse, de legyen erősen domború és nagy átmérőjű mert így hamarább gyújthatsz vele tüzet, és egy viszonylag erősebb kést, ami az étel elkészítéséhez is jó, de szükség esetén a védekezéshez is eléggé erős (nem tudhatod kikkel vagy milyen veszélyes vadállattal találod esetleg majd szembe magadat). A késsel egy sor egyszerű eszközt is ki tudsz faragni a helyben talált faágakból. (Ha ezen kívül még barátságos és segítőkész emberekre is rálelsz, az már plusz szerencse, de mindig fel kell készülnöd arra, hogy hogy boldogulsz egyedül amíg nem találsz segítséget.)
gyerekeimet, fényképezőgépet, gyógyszereket
A többit helyben megoldjuk.)
Tudod a nagyítóra gondoltam:)
Előtted én is írtam:)
Tény, hogy a gyufa nem feltétlenül fontos, lehet tüzet csiholni nélküle. Mondjuk kényelmes.
Valami fém edény kellene, mert abban lehet vizet forralni, főzni (hacsak nincs tiszta vizű forrás valahol)
A kés elengedhetetlen szerintem.
Igazából ismertebbek lehetnének az egyéb opciók, tehát mennyire nomád a dolog, milyen az élővilág, milyen égöv, milyen időjárási viszonyok, stb.
Mivel semmilyen kikötés nem volt,ezért egy teletankolt lakóautót, amivel bebarangolhatom a szigetet(és megvéd a kóbor állatoktól), egy 2 kg-s kenyeret, és egy fokhagymás zsírban lesütött fél disznót.
Azért, mert a sziget lakatlan, nem jelenti azt, hogy nincs iható víz, tehát szomjan sem halnék.
A zöld kávé és a laptopom viszont nagyon hiányozna.
További ajánlott fórumok:
- Ha csak egyetlen könyvet vihetnél magaddal egy lakatlan szigetre, melyiket vinnéd?
- Mit vinnél magaddal, ha SOS el kellene hagynod az otthonod?
- Mit vinnél magaddal egy lakatlan szigetre? Max 3 dolgot ...
- Ha csak egy dolgot vihetnél egy lakatlan szigetre, mi lenne az?
- Mit vinnél be magaddal a kórházba magad és gyermeked részére?
- Elvinnél 10-15 kamasz gyereket külföldi kirándulásra magaddal, ha cserébe te ingyen mehetnél?