Mi a véleményetek az esküvőszervezőkről? (beszélgetés)
sziasztok! Természetesen a párok hozhatják a saját maguk által választott szolgáltatót, de azért a szervező garanciát nem fog vállalni. Azaz, ha az általatok választott "olcsóbb" fotós jön, akit a neten vadásztatok, akkor megtörténhet az is, hogy a fotós jön, 30% előleget, vagy foglalót kér, a nagy napon elkéri a második 30%-ot, így még mindig nálad van 40%, de az összes képpel, ami addig nem volt neki nagy munka, csak kattingatott, lelép, aztán se híre, se hamva. Se fotód az esküvőről. Csak példa volt, de a zenekar is bejelentheti az esküvő előtt két héttel, hogy bocsika van egy külföldi fellépésem és inkább odamegyek, mert azt sem tudom ki fia borja vagy, így magasról ... a te esküvődet, ahol max 120at kap tőled. A szervező viszont lehet, hogy kicsit drágább, de minőségibb szolgáltatókat ismer és ezért ajánlja őket. Nem éri meg???
A szervezőt meg tudod kérni arra, hogy te maximum ennyit tudsz az esküvődre szánni, így maradjon ezen értékeken belül, és így keressen neked megbízható embereket. Ha van vőfély, vagy ceremóniamester is az esküvőn, lagzin, akkor nem kell már esküvőszervező jelenlétét is megfizetni, legalábbis nem egész estére. Más az, hogy az esküvői lebonyolításért kérnek pénzt és más az, hogy a leszervezésért, ajánlatkészítésért.
Igen, de ha nekem kell felhajtani a szolgáltatókat (ergo. nem mindegy az ár), akkor már felesleges esküvőszervezőt fogadni.
:)
De mondom, ha mindegy lenne árilag, hogy milyn szolgáltató van, akkor fogadnék.
Igen, rizikós egy kicsit, de ha már a szolgáltatókkal megvan a szerződés akkor abban minden pontosan bennevan.
Viszont, ha van az esküvőszervezőnek munkadíja akkor nincs sok munkája.
Szerintem ez a dolog itt Magyarországon még nagyon nem ismert szolgáltatás.
Akkor ez így elég rizikós...
Egyébként most kíváncsiságból megnéztem egy pár oldalt, és bizony mindenhol írják, hogy van munkadíja;)
Szeretve, szívvel lélekkel...Sajnos ma Mo.-on így semmi sem működik:(
Ha így csinálná felkopna az álla:(
Ha több pénzem lenne, valószínűleg fogadnék esküvőszervezőt...ne egyedül mi szenvedjünk vele.
:)