Mi a véleményetek a pénzügy-számviteli ügyintéző szakról OKJ-s képzés keretein belül? (beszélgetés)
Igen, de ez csak középfokot ad, arra meg a közgáz érettségi elég, higyjétek el tapasztalat. Ha ezen a pályán akar jobban érvényesülni, akkor csak diplomával tud mit kezdeni. Ahhoz, hogy ezzel a papírral elhelyezkedjen, édes kevés. Akkor fogadják el, ha min. 2 éves tapasztalata van mellé.
És tegyünk különbséget az "ügyintéző" és a "szakügyintéző" között. Az első középfok, a második felsőfok! Az elsővel tényleg csak s@ggget lehet törölni. A másodikat legalább beszámítrják a főiskolánál. Én is másod évfolyamon kezdhettem volna a fősulit és még abban az évben is jártak volna kreditek. De nemmentem tovább! Mostmár nem is bánom, sőt soha nem dolgoznék abban a szakmában. Arra volt jó a papír, hogy a mostani helyemen engem vettek fel,mert be lehetett tenni pénztárba! De ugyanolyan kis ügyfélfogadós-titkárnőféle vagyok, mint aki sima érettségivel el tud helyezkedni. Na meg magasabb a minimálbérem,mert nekem "felsőfokú" végzettségem van. Nem bántam meg,mert iskolarendszerben csináltam és ingyen volt. De ha fizetni kellett volna érte, biztos nem végzem el.
"esetleg még könyvelő mellé asszisztensnek, de ott meg lábtörlőnek meg rabszolgának használnak." Nem kezdheti rögtön cégvezetőként. :) És ha pl. mérlegképes könyvelő akar lenni majd, akkor ennél jobb hely nincs is, ez úgyis kötelező hozzá. De ha bármilyen vállalkozást, céget csinálna később, ez a tudás kell, nagyon jól jön, és ha még rabszolga is volt egy könyvelő mellett, akkor az egyenesen királyság. :)
Ez egy jó alap, innen rengeteg irányba mehet, kizárólag ez valószínűleg nem lesz elég egy magasabb életszínvonalhoz, de kezdésnek jó.
Ha akkreditált képzésre mégy akkor az adott főiskola elfogadja az elvégzett tantárgyakat, így lesz egy csomó kredited amivel lefaraghatsz egy vagy két félévet a főiskolából.
Egyébként ezzel a végzettséggel leginkább bankban, biztosítóknál, pénzügyi intézetekben lehet dolgozni, de kisvállalkozások is szoktak foglalkoztatni PÜSZI-seket.
További ajánlott fórumok:
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Pénzügyi-számviteli ügyintéző tanfolyam
- Akik pénzügyi-számviteli ügyintéző OKJ-s tanfolyamot végeztek
- Táppénzen vagyok, tb ügyintézőt keresek, szeretnék kérdezni, sürgős lenne, tud valaki segíteni?
- Kötelezheti egy vezető az irodai ügyintézőt ablakpucolásra, függönymosásra?
- Gyógyszertári asszisztens vagy banki ügyintéző?