Mi a véleményetek a cukorterhelésem eredményéről? (tudásbázis)
Köszönöm a válaszokat!
Kedves "filcike"!Igen,értem én.;)Természetesen fogok menni orvoshoz az eredménnyel,csak szabadságon van.De már van időpontom hozzá.
Egyébként igen,a webbeteg oldalon is feltettem a kérdést,de tudtommal még nem kaptam rá választ
..
Amúgy ha valakit érdekel.
Az éhomi inzulin max 5-ig jó (több orvos inkább a 4-4,5-öt tekinti tökéletesnek), a 60 perces ennek a 8-10-szerese és a 120 perces legfeljebb az éhomi 5-szöröse lehet, de ha csak 3-4-szerese, az még jobb.
Azért ha ebből indulunk ki, akkor a topic indító értékei mind magasak.
na ez az a válasz, amit nem értek (és ez az ami értelmetlen) :) Nem adtunk érdemleges választ? :) 3an is leírtuk uazt :) Orvos nélkül úgysem fog tudni merre indulni, mert az fogja beállítani a diétát, és a gyógyszert, ha úgy gondolja.
Aggodalomra viszont valóban nincs ok, mert nem egy olyan betegségről van szó, amit ne lehetne kezelni, és kordában tartani diétával, életmód váltással, odafigyeléssel.
Glükóz:
0' 4, 7
60' 6, 0
120' 4, 1
Inzulin:
0' 4, 9
60' 104, 0
120' 21, 6
Ez pl az enyém volt. Nálam látszik, hogy a 120-as cukker bemegy az éhomi alá. Itt már látszik, hogy túl nagy lesz a inzulinválasz.
Inzulinoknál A 60-as nagyon magas. Az éhomi ok. A 120-as majdnem.
Ha a 60 perces 11 alatt van es a ket oras 7,6 alatt, akkor rendben van!:)
Ha az orvos nagyon alapos es ovatos (az enyem ilyen ), akkor 7-7,6 kozotti ertekre ker 4 het mulva egy ismetlest.
Nekem pl 7,3 volt az elso, 5,9 a masodik. Tehat minden rendben.
Szia!
Kb nekem is ilyen eredmények születtek,közölte a nőgyógyászom,hogy a 2.terhelésessel már nem kínozna :)
Véleményeteket szeretném kérni a cukorterhelésem eredményéről:
éhgyomri cukor:5,5 mmol/L
60 perces:8,6 mmol/L
120 perces:6,7 mmol/L
éhgyomri inzulin:37,4 uU/ml
60 perces:184
120 perces:280
Előre is köszönöm a válaszokat!
További ajánlott fórumok:
- PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei
- Dominóra tipp játék - csak tippek és eredmények
- Kínai akupunktúra hatásairól, eredményeiről vélemények?
- Mennyi idő alatt van kész a cukorterheléses vizsgálat eredménye?
- Tatarek Rezső vélemények, tapasztalatok, eredmények?
- Terhesség alatti cukorterhelés eredményére inzulin vagy metformin továbbra is?