Mi a véleményed az üzletekben beváltható vásárlási utalványok ajándékozásról? (beszélgetős fórum)
Igen, kedves ismerősök, de nem rokonok. Előtte pár héttel valamiben segítettek nekem, de semmit nem fogadtak el érte, pedig ők is erősen beosztják, amijük van. Talán éppen azért tudják, milyen is az önzetlen segítség.
Akkor rakattam össze az édességboltban egy ajándék kosarat: kávé, tea, cukor, apró csokik a gyerekeknek, desszert a mamának, + egy üveg bor a férjnek, és közé a boríték. Ezt így elfogadták, bár akkor még a borítékot nem is látták, én meg gyorsan elhúztam a csíkot tőlük. Azok után + ők köszönték nekem. Egy-egy, oda-vissza, jól sült el.
Élelmiszer és háztartási üzletben nem tartom jó ötletnek, de a többiben igen.
Egy hobbistának nehéz vásárolni.
Ajándék utalványt én üdülésre válthatót adnék vagy olyan üzletbe, ahol rendszeresen szokott vásárolni az illető. Ha lehetséges akkor nem élelmiszerboltba, hanem pl. DM-be.
Ruhánál az a baj, hogy nem biztos, hogy ha alacsony az utalvány összege, akkor ki kell pótolni és az úgy már nem olyan ajándék "ízű". Ha meg nagy összeget adsz rá, akkor meg már lehet megfordul az ajándékozott fejében, hogy ezt hasznosabbra is tudná költeni.
Én inkább pénzt adnék, valami szép borítékban esetleg egy képeslap kíséretében. Vagy valami kreatív formában.
Ez teljesen jó, én a hagyományos utalványokról írtam.
Én egyszer kaptam, de nem volt vele jó tapasztalatom a már leírtak miatt. Hiába mondtam, hogy nem kérem a visszajárót, ragaszkodtak a teljes levásárláshoz, így vettem még (és fizettem rá) olyat is, amire alapjában nem volt szükségem.
Remek!
Mire a gyerekem beváltotta volna, megszűnt az üzlet.(a tesójától kapta)
Maradok a pénznél. ;)
Én is ezt eröltetném családon belül is,mert akkor azt vesz belőle mindenki,amire szüksége van..évek óta csupa haszontalan dolgot kapok,ráadásul tudják avonozok,és illatszer ..hát én annak se örülök,mert azokból nyilván azt használom,amihez hozzájutok.
Lehet személytelenebb,de utalvánnyal nem lehet mellélőni :)
Szerintem is jobb. Én akkor kaptam, mikor kötelező ajándékozgatás volt a munkahelyemen, egymás nevét kihúzva, sokkal jobban örültem neki, mintha valami számomra szükségtelen vacakot vett volna az illető.
Személyesebb kapcsolatban viszont nem biztos, hogy örülnék neki, jobb olyan ajándékot kapni, amiből kiderül, hogy az ajándékozó ismer engem, ismeri az ízlésemet, és valóban örömöt akar szerezni.
További ajánlott fórumok:
- Kertet ajándékozok/cserélek INGYEN - Kertbirodalom, Farmerama, Én kicsi tanyám
- Te mivel ajándékozod meg a párodat Valentin napján?
- Étkezési utalványok, Erzsébet-utalvány és Széchenyi Pihenő Kártya
- Mit ajándékozol Karácsonyra?
- Egy kis pitbullt ajándékoztam a tizenegy éves kislányomnak, kinek mi a véleménye ezzel kapcsolatosan?
- Családi ajándékozás