Mi a különbség a hajfesték, hajszínkrém és hajszínező között? (beszélgetős fórum)
Ha ennyire fontos ,hogy ne roncsolja a hajfesték a hajad ,én a hennát ajánlanám.
Egyszerűen csoda ,amit tesz a hajjal.
A helyedben utánanéznék a henna festésnek.
A vélemények megoszlanak a márkát illetően.
Festék helyett szeretnék színezőt vagy hajszínkrémet,hogy kevésbé legyen megviselt.
Gyártmánya válogatja, hogy mennyire roncsolja a hajat. Meg azt hallottam, színárnyalata is: a világosabb szőkés, vöröses árnyalatok drasztikusabbak lehetnek, mint a sötétebbek.
Tartós festékekben is van mindenféle; jó tapasztalatom a Schwarzkopf Palette-tel volt az évek során, de ha találsz Garnier Color Sensation-t, ez is megéri az árát!
Érdekes, hogy a drága és agyonreklámozott L'Oréal-okkal nemcsak nekem volt felemás tapasztalatom.
(Remélem, nem fognak a site adminok kihajítani az ingyenreklámért/ellenreklámért.)
Úgy tűnik, nincs matematikailag leírható összefüggés aközött, hogy egy hajfesték mennyibe kerül, illetve mennyire "nagy márka" - és hogy mennyire válik be.
Akkor a sima festék az ami a legkárosabb a hajra?
(Az oxi miatt gondolom.)
Már csak akkor azt nem értem mi a különbség a hajszínkrém és szinező között.
Azt épp nem is próbáltam.
A tartósnak felcímkézett hajfesték tette ezt.
Elvileg a tartósság - hajfesték tartós, tehát csak a lenövést kell majd újrafestened; hajszínkrém az első mosásig tart; színezőre azt szokták írni, hogy vagy pl. 10 mosásig tart a szín, vagy pl. három hétig -, a gyakorlatban ez elég véletlenszerű.
Velem fordult már elő, hogy a méregdrága "garantáltan szupertartós" L'Oréal nagyjából a harmadik mosásig tartott (cserébe viszont legalább jól szétégette a hajamat).
Egyszer viszont a véletlenül megvett átmeneti színező - nem is ilyet akartam, csak valahol máshol járt az agyam - csodálatosan tartós volt, nem mosódott ki. Csak jól jártam vele, de arra gondoltam: vajon milyen szépeket mondhatott az, aki ugyanilyet csak azért vett, mert ki akarta próbálni az adott színt, nem elkötelezni magát mellette, aztán nem tudta kimosni a hajából?
További ajánlott fórumok:
- Melyik a legjobb szőke hajfesték?
- Óvatosan a hajfestékkel!
- A szellem és a lélek ugyanaz? Ha nem, mi a különbség a kettő között?
- MI a különbség a hajfesték és a hajszinező között?
- Mi a különbség a Syoss Color Stylists' Selection tartós hajfesték 8-4 Világos lávavörös és a 8-4 Világos lávaszőke között?
- Fekete hajszínező/barna hajfesték