Mi a jobb? Evés közben is inni, vagy csak előtte és utána? (tudásbázis)
az eredeti kerdesre nem tom mi a valasz.
en megkerdeztem a szentimreben egy dietetikus szakorvost es azt mondta hogy tok mindegy kozben v elotte iszunk. a gyomorsavat nem higitja fel ez csak urban legend.
:D
de ha evés előtt iszol egy fél liter vizet, akkor sokkal kevesebbet kívánsz és bírsz enni
:D
Ugyan nagyon jóleső inni előtte közben és utána (én is szoktam)
de igazából evés előtt max. fél órával lehet inni, akkor jó sokat, utána nem...teljesen felhigítja a gyomorsavat a bevitt folyadék, emiatt lassul az emésztés és kevésbé hatékony, szóval nem jó inni, csak kaja előtt sokkal, ideálisan egy órával előtte.
Ha fogyni akarsz mindenképp hatásos.
Viszont én a lányomat látom,hogy leves közben is iszik,ez az ovi műve volt.
én spec csak kaja után iszok.
Direkt nem olvasom el előre, hoyg a többiek mit írtak, leírom előbb, amit én hallottam.
1. inni kell, mert ugy 'jobban csuszik' monjuk érezhető is.
az ellenérv:
2. Nem szabad inni, mert a gyomorsav amugy is kemény munkát végez, nemhogy felhigítva...
Igazábol a kettő közül nem tudok dönteni, mindkettő teljesen reális a gyakorlatban is:)
Szerintem akkor jó inni, ha szomjas vagy és kívánod.
Gyerekkoromban mindig próbált leszoktatni a nagymamám arról, hogy a leves és a második között igyak. És mindig mondogatta, hogy "aki leves után vizet iszik, attól ne kérj tanácsot". Én sose értettem miért ne lehetne pl. egy húsleves után szomjas az ember - hiszen az sós. Ő meg sose értette hogy a folyadékra miért akarok inni.
Szerintem evés közben ne igyon az ember, utána pedig várjon, míg "leüllepedik" az ennivaló.
Előtte az ivás, majdnem olyan, mintha levest enne.
Előtte kell inni h felkészitsd a gyomrot az emésztésre.Közben és utána közvetlenül már nem szabad.
Legalábbis az ayurvéda ezt mondja.
További ajánlott fórumok:
- „Előtte – utána” Etikátlan reklámok
- Hálapénz: Pár nap múlva fogműtétem lesz egy kórházban és gondban vagyok, hogy elötte vagy utána és hogy mennyit?
- ..ha új szemöldökformát szeretnél, előtte Te is megrajzolod, és utána szeded ki? :)
- Tud abban esetleg valaki segíteni, hogyan lehet olyan képeket csinálni mondjuk magamról hogy előtte, utána kép?
- Menstruációval összefügghet az, hogy előtte vagy utána sajog iszonyat a lábam?
- Mitől van az ovulációs napom környékén (előtte 2, utána 2 nap kb.) fehér folyásom?