Mi a jelentése ezeknek a szólásoknak? (tudásbázis)
Nekem megvan, most néztem meg, de egyik sincs benne.
"Tűz: kiverte a Szent Antal tüze, rossz fát tesz a tűzre, tűzbe teszi érte a kezét, családi tűzhely, kiállja a tűzpróbát." Ennyi van.
3. Tűzzel nem jó tüzet oltani
Bajt bajjal tetézni nem jó.
Nekem nincs meg a könyv, sajna /könyvtár?/. amit találtam megosztom Veled. Elől tűz, hátul víz: Jókai Mór Kőszívű ember fiai c. regényben szerepel. Szerintem a jelentése: nincs merre menni, nincs kiút.
Olyan az esze, mint a tűz: Gárdonyi Egri csillagok c. regényében szerepel, nem tudom mit jelent, mert nem találtam meg a szövegkörnyezetet.
A 3.-ról semmit nem tudok.
Bocsi, hogy csak ennyi, pedig igyekeztem:)
Üdv
Nekem az alábbi szólások jelentésére lenne szükségem. Állítólag az O. Nagy Gábor könyvben ezek is megtalálhatóak.
1. Elöl tűz, hátul víz.
2. Olyan az esze, mint a tűz.
3. Tűzzel nem jó tüzet oltani.
Van egy könyv: O. Nagy Gábor Mi fán terem?
Ebben a könyvben megtalálod a szólások, közmondások értelmezését. Könyvtár?
Amit én találtam /google/: A maga szopta az anyját, azt jelenti, hogy: OKOS, TALÁLÉKONY.
Apád anyád ide jöjjön, az jelenti, illetve akkor mondják, amikor pénzt találnak, vagy kártyán nyernek, nem elég mondani, hanem meg kell köpködni a talált pénzt, hogy nyálukkal magukhoz kössék nemcsak azt a bizonyos pénzt, hanem annak anyját, apját is. Még nem csináltál ilyet?
Ennyi!
üdv
Éva
A Google-be ird be szo szerint az elsot, rogton beugrik!
Most probaltam.
A harmadikat akkor mondjuk, ha találunk egy fémpénzt. Ez azt jelenti, hogy a papír pénzt is várjuk. Kis pénznek nagy pénz az anyja.
A második jelentése: Ifjú hölgyre mondják, ha már ránézésre kész nő.
Az elsőt csak gondolom, mert nem ismerem. Szerintem azt jelenti, hogy életrevaló, ami egy embertől elvárható azt megteszi, nem vár másokra.
(Nincs szexualitás benne.)
Remélem tudtam segíteni.
Amikor valaki penz talal az uton, felkapja es ilyenkor szoktak mondani: "apad-anyad ide jojjon!"
En igy tudom.
Maga szopta az anyját.
Fölmegy már neki az anyja papucsa.
Apád, anyád ide jöjjön!
Légyszi írjátok le mert ez holnapra a házi:D :S
További ajánlott fórumok:
- Tarot sarok Gertivel..kirakások, jelentések, álmok, bűbájok, tarotkörbeli társas fejtése..olykor cékla:)
- Keresztneved és jelentése
- Írj olyan szót, amelynek több jelentése van.
- Álmok jelentése-hozzáértők segítsége!
- Keressünk olyan szavakat, amelyeknek más az írásmódja, de egy a jelentése
- Mik ezeknek a szmájliknak a jelentése?