Mi a helyes viselkedés a játszótéren? (tudásbázis)
Csomószor, ha határozottan nyúlsz oda, odaadja.
Természetesen van az a helyzet, amikor már Te nem nyúlhatsz hozzá, akkor nyilván meg kell várni a szülőt.. Én hagynám elszívni a cigit, egészségére..
Egy határozott, de kedves mozdulattal elveszem az adott gyerektől a játékot, ha ott van a szülő, ha nem. Mosolyogva, ránézve, előzőleg elkérve, világossá téve, hogy megyünk haza.
Ennyi.
Kár más szülőt pocskondiázni, egyre inkább meggyőződésem, hogy nem kell agyonnevelni a gyereket, és az a normális, aki adott esetben elszív egy cigit, és 5-10 percre le tudja carni a világot, igen, még akkor is, ha addig a gyereke nem adja vissza a vödröt..
Nem kellene minden másodpercet az életből "profin megoldani".
Azt hisszük ez a jó, közben a normális nehézségektől kíméljük meg a gyereket, aki majd ezt tizenéves kora felett fogja megszenvedni.
Meg a szülő is, aki azt hiszi, hogy a "tökéletességével" elkerül minden problémát.
Ugyanmár, csak természetesen, ami a tiéd vidd haza...
De én már csináltam olyat is, hogy nagy játékban otthagytam egy műanyagvödröt más gyerekeknek, aztán vagy megtaláltam, vagy nem... Többet ért a boldogságuk..
Sziasztok!
Nagyon köszönöm mindenkinek, aki vette a fáradságot és válaszolt, pro és kontra egyaránt! Nagyon tanulságos volt minden hozzászólás, sokat tanultam Töletek!
Még egyszer köszönòm és kellemes vakåciót Mindannyiótoknak!
Crohnos
igen, hagyom, hagytam
de ezt a felnotteknek kell megbeszelniuk egymassal;
Igen, de ha a te gyereked sír, hogy már pedig haza akarja vinni a játékát, akkor is hagyod a másik gyerekre? Nem hiszem.
A szülő dolga ezt lerendezni, ha nem megy magától.
A legrugalmasabb megoldas az, amikor a masik ragaszkodik a nagyon megkivant jatekhoz, hogy nem tartunk neki kiseloadast, hanem viheti, majd legkozelebb visszahozzak.
Jatszoterre csak olyan jatekot viszunk, amit nem sajnalunk; az kvazi "kozos."
Szerintem túlspilázod.
Életkori sajátosság, hogy mindennel akarnak játszani. A tied is fog.
Ilyenkor nem fortyogni kell, hanem megkérni a szülőt, hogy kérje el a csemetéjétől a játékot, mert mennétek. Ez ennyire egyszerű.
Attól, hogy dohányzik az anyuka, nyilván szólt a másik anyukának akivel beszélgettek, hogy figyeljen az ő gyerekére is egy kicsit, míg rágyújt. Az a férfi lehetett mondjuk a férje is.
Nem kell ebbe ennyit negatívumot belelátni. Lehet, hogy ők nem téged és a férjedet figyelgették a játszón, így nem is tudhatták hogy apuka mozgássérült.
Szólok, odaadja, pont.
Milyen kár, hogy itt nincs like gomb.
Tehát: Like :))
Ki orulne annak, hogy egy idegen kergeti, szalad utana a kisgyerekenek?
Szolni a szulojenek es az kerje el tole.
Szia!
én anyukának szóltam volna, hogy indulnánk haza, és legyen szíves a kisfia a játékot visszaadni, mert pakolunk. Ennyi.
akár cigarettázás közben is.Nem a gyereket kell kergetni, nem a gyerek kezéből kell kiszedni. annak nem lesz sosem jó vége.
"etikett" a jatszoteren egy 2 evesen meg egy mosgasserult apukaval.
Te hol vagy?
Te is tudod, hogy egy kisgyerek pillanatok alatt nagyobb tavoagra el tud tunni.
Miert nem figyeltel, ha apuka korlatozott a mosgadaban?
Ne fujd fel ennyire, lesz ez meg igy se!
Te addig mit csináltál? Hogyhogy a mozgássérült férjednek kellet mankóval futni a másik gyerek után?
Amúgy meg majd biztos lesz olyan is, amikor a te gyereked játszana még tovább olyan gyerek játékával, aki már épp menne. Gyerekcipőben jártok még mindhárman.
Ahhh, en mar a "helyes viselkedest" mint olyan, nem is varom el... 2 kicsin tul van tapasztalat (es ha tobb lenne, annal inkabb :) szval, ilyenkor "varas " van...
Egyebkent anyunak mtam vna, hgy bocsi, indulnank haza es szeretnenk vissza a kisfiam jatekat, csa!
Mivel anyuka (is) vok ,emiatt toleralom, amug pedig elkuldtem vna ODA, sikitok azoktol a szuloktol, akik lecarjak es nem felugyelik megfelelomodon a gyerkoceiket-sajnos ....
Sziasztok! Segitséget szeretnék kérni játszótéri erikett témában. Van egy 2 éves kisfiam, akivel gyakran járunk játszótérre, de ma történt egy érdekes eset. A történet egy kisváros kis játszóterén esett meg, összesen 3 gyerek, 3 anyuka és egy mozgássérült apuka (ö a férjem) volt jelen. A kisfiamon kivül volt egy 3 éves körüli kisfiú és egy hasonló korú kislány. Mi már indultunk haza és én elkezdtem összepakolni a játékokat, egyszerre csak arra lettem figyelmes, hogy a kisfiam egyre hangosabban nyafog, az apukája pedig mankóval próbálja utolérni a másik kisfiút, hogy álljon mår meg. Kiderült, hogy a kisfiú elszaladt az én fiam egyik játékával, ezt próbálták meg visszaszerezni. Eközben anyuka kedélyesen csevegett a másik anyukával, miután visszatért a játszótér mellöl, ahol cigiszünetet tartott egy férfivel, de az csak a szerencsén múlott, hogy a fia közben nem esett le a mászókáról.
Szerintetek hogyan kellett volna visszaszerezni az elvett játékot a kisfiútól?
Bocsànat, ha hosszú voltam, de nagyon várom a válaszaitokat!
Köszi! Crohnos
További ajánlott fórumok:
- Szellemi játszótér. Ha van kedved beszélgetni vallásról, anyósról, gyerekről, párkapcsolati válságról
- Kisgyerek viselkedésére a tablet hatása
- Hogyan viszonyuljak párom gyerekes viselkedéséhez?
- Ez normális viselkedés?
- Barátom belépett egy pártba, most már képviselőjelölt. Amióta politizál, sokat változott a viselkedése. Mit tegyek?
- Vajon mi lehet ilyen viselkedés mögött?