Mézeskalács likőr recept
A Mézeskalács likőr hozzávalói:25 dkg. nugát vagy nutella
2 tk. mézeskalács fűszerkeverék
4 dl. tejszín
3 dl. vodka vagy konyak.
A Mézeskalács likőr elkészítési módja:
Vízgőz fölött, felolvasztjuk a nugátkrémet vagy nutellát, belekeverjük a fűszert és a tejszínt, majd hagyjuk kihűlni. Utána hozzáadjuk az alkoholt sűrű keverés közben. 24 órát hűtőben érleljük, majd le lehet szűrni, de nem muszáj.
Behűtve az igazi!
Remek ajándék is lehet az ünnepekre, aki szereti az édesebb likőröket, annak biztosan ízleni fog.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2012. dec. 7. 09:13
A mézeskalács likőr elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.