Mézeskalács bordó máz készítése - köszönőajándék esküvőre (beszélgetés)
8. agave87
2010. jún. 13. 08:44
Tényleg nagyon fontos volna már tudni. Lassan készítenem kellene, de a neten található anyagok nem tűnnek egyszerűnek, vagy otthon elkészíthetőnek. Ha valaki csinált már ilyet, kérem, ossza meg.
7. agave87
2010. máj. 16. 13:26
Köszönöm a hozzászólásokat!
Igen, én is gondoltam a málnaszörpre, céklalére, de úgy gondoltam, hogy ezek nagyon hígítani fogják a tojásfehérjés cukormázat, én nem lesz olyan szép fényes sötétbordó, amit szeretnék. Most találtam egy olyat a neten, hogy zselatinból, meg keményítőből lehet valahogy készíteni. Na azt meg elképzelni nem tudom. Majd kísérletezgetek.
6. Lion83
2010. máj. 15. 13:18
Mindenkép ilyen körülményes ajándékot szeretnél készíteni? Nekem tavaly volt az esküvőm és én is sajátkezűleg készítettem egy nagyon egyszerű, mutatós ajándékot, szív alakút! Ha érdekel, akkor írj vissza priviben!
5. vaczila
2010. máj. 15. 11:43
Vagy a citromlé porcukor keverékhez teszel eyg kis piros málnaszörpöt, és azzal kened le. Így rózsaszínű citrommáz lesz rajta.
4. 9f98008a3b
2010. máj. 15. 11:03
Ó igen! Málnapiros ételfesték, Tescoban mindig beszerezhető...
3. 9f98008a3b
2010. máj. 15. 11:02
2 tojásfehérje, 30 dkg porcukor gőz fölött felverve, míg a cukor már nem "korcog". Én amúgy piros ételfetékkel színezem, ezt a felverés előtt adom a fentiekhez. Nyomok egy spriccet, és szép rózsaszín. Te adj hozzá többet! :)
2. a44109caaa
2010. máj. 15. 10:33
Szerintem a színt céklalé vagy meggylé adhatja,-legalább is ezt tartom természetes színezéknek-gondolom azzal is ugyanúgy megszárad mint a fehér(porcukor-citromlé),csak talán hosszabb idő alatt.
1. agave87
2010. máj. 15. 10:12
Esküvőre szeretnék köszönőajándéknak mézeskalács szíveket készíteni. A probléma csak az, hogy nem tudom miből van az a fényes piros/bordó máz, amivel le van kenve (alapozva) az egész szív. Ha valaki tudja, hogy hogyan kell elkészíteni, annak nagyon örülnék:)
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek milyen kutyafajta illenék egy mézeskalács-szerű családi házhoz (piros cserép, vidám színek, kőkerítés, kovácsoltvas kapu)?
- Új igazolvány készítésénél miért fontos, hogy milyen középiskolát végzett valaki?
- Kecskesajt készítése
- Hogyan kell puha mézeskalácsot készíteni?
- Házi fagyi készítése (ötletek, receptek)
- Bevált mézeskalács receptet tud valaki mézeskalács-házikó készítésére?