Mézes-krémes Kata-féle recept
A Mézes-krémes Kata-féle hozzávalói:- a tésztához:
1 tojás
5 dkg margarin
5 evőkanál tej
2 evőkanál méz
45 dkg liszt
15 dkg cukor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
- a krémhez:
5 dl tej
4 evőkanál búzadara
12, 5 dkg vaj
15 dkg cukor
3 evőkanál rum
3 evőkanál kakaópor
4-5 evőkanál savanykás lekvár
- a tetejére:
15 dkg étcsokoládé
A Mézes-krémes Kata-féle elkészítési módja:
A tojást a margarinnal meg a tejjel keverd simára. Add hozzá a mézet, majd apránként dolgozd bele a lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát. A masszát oszd háromfelé, és egyenként nyújtsd kb. 20 x 30 cm-es téglalappá. A tepsi hátoldalát vajazd meg, szórd be finoman liszttel és a tésztalapokat ráfektetve, egymás után süsd meg előmelegített sütőben, 180 fokon szép zsömleszínűre. A krémhez a tejben főzd meg a darát, a cukrot a vajjal keverd habosra. A hideg krémmel keverd el, s oszd kétfelé: az egyikbe önts rumot, a másikat ízesítsd kakaóporral. Az első tésztalapot fektesd tálra, kend meg vékonyan lekvárral, majd simítsd rá a világos krémet. Helyezd rá a következő lapot, erre szintén lekvár, azután a kakaós krém kerül. Helyezd rá a harmadik lapot, és vond be gőz felett megolvasztott csokoládéval. Legalább egy napig hagyd pihenni, hogy a tészta kellően megpuhuljon.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2014. ápr. 15. 20:40
A mézes-krémes kata-féle elkészítési módja és hozzávalói.