Mexikói zöldségpörkölt recept


3 nagy fej vöröshagyma
só
édesnemes pirospaprika
1 1/2 dl olíva olaj
fél kg mexikói vegyeszöldség(pritamin paprikás változat a legjobb)
Barna rizs
A Mexikói zöldségpörkölt elkészítési módja:
A hagymát apróra vágom,sózom,az olíva olajon üvegesre pirítom. Leveszem a lángról,belekeverek 2 teáskanál őrölt pirospaprikát,majd felöntöm kb 1 1/2 dl vízzel. Hozzáöntöm a zöldségeket. Fedő alatt kb 15 percig puhítom,majd fedő nélkül főzöm,amíg a víz elpárolog és az olaj marad. Párolt barna rizzsel tálalom.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: holdacska1, 2014. okt. 2. 13:38
A mexikói zöldségpörkölt elkészítési módja és hozzávalói.