Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Mesterséges időjárás? fórum

Mesterséges időjárás? (beszélgetés)

22. Ildi
tegnapelőtt 22:36
Igen
tegnapelőtt 16:24
Anyám szerint igen.
20. tien (válaszként erre: 19. - Kacsahercegno)
tegnapelőtt 14:55

Hiába kerestem 😫

Köszi .(már a férjemet is kirángattam az éjjel,hogy ugyan keresse meg nekem ☺️)

19. Kacsahercegno (válaszként erre: 18. - Tien)
tegnapelőtt 14:39
Igen, van 1-2 nap amikor egyáltalán nem látszik :) A teliholdnak az ellentéte, amikor meg telibe süti a napocska :)
18. tien (válaszként erre: 17. - Kacsahercegno)
tegnapelőtt 14:36

Tiszta,csillagfényes este volt ,Hold nélkül.

Abszolút nem látszott.

17. Kacsahercegno (válaszként erre: 16. - Tien)
tegnapelőtt 14:21
Holnap lesz ún. újhold, szóval az elmúlt napokban valószínűleg nem látszott túl jól.
16. tien
tegnapelőtt 14:07
Viccet félretéve,tényleg nem találtam a Holdat.
15. tien (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 14:06

Nem tudom.

De én már három napja keresem a Holdat.

Nincs meg.

A csillagokat felkapcsolták,de hová lett a Hold?

Tegnap este hirtelen kapcsolták fel az összes csillagot.A kis göncöl késett csöppet,de megérkezett.

Szimulációs játék ☺️

14. Archer84 (válaszként erre: 13. - Michelle.r)
tegnapelőtt 10:59
Azért akarja megvenni Grönlandot, mert az még zöld.
13. michelle.r (válaszként erre: 2. - Kacsahercegno)
tegnapelőtt 10:54
Mert öreg már és feledékeny. És elfelejtette, hogy azt ígérte, hogy a beiktatás másnapján véget vet a háborúnak. De elfelejtette megnézni a tudú listáját, és ehelyett felborította a telet. Érted már végre?
12. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 10:27
Nyisd meg az időkép oldalát. Tedd a kurzort a nappali hőmérsékletre, vagy az éjszakaira. (Esteleg a saját településedet választva.) Mutatja melyik évben volt a maximum hőmérséklet, melyikben a minimum és mennyi.
11. Alnisa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 10:21

Eddig is volt ilyen. Évek óta ilyen a tél. Már 10-12 éve is ilyen volt a tél, nem újkeletű ez. Nézd vissza időképen a hőmérsékleti rekordokat, vannak 1900-as évek elejéről is meleg rekordok 15-20 fokok.

Ezek az események kiragadott időpontok, semmi összefüggés nincs az általad említett események és az időjárás alakulása között.

Persze nem normális, hogy ilyen meleg a tél. Évek óta ezt szajkózzák, hogy melegszik a föld és ez csak rosszabb lesz.

10. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 09:53
Jézusom! Gondolod a föld északi-déli pólusa is Trump miatt mozdult el?
9. Channa* (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 09:49

Csernobil 1986. április 26-a volt, ha jól emlékszem.

Az, hogy ezután is ilyen jó idő volt, teljesen rendben van. Régen, május 1-én nyitottak a strandok és sokszor mentünk ezen a napon strandolni.

Árvíz: x időnként van Magyarországon. Az, hogy te pont a 99-re emlékszem, nem tudom, hogy miért van, mert én emlékszem a 85-ös, illetve a 2010-re is.

De mint tudjuk, régen is volt, a Rákóczi úton az egyik templom oldalán ott van a jelzés, hogy meddig ért a Duna vize akkor. EZ, majd nem a Blahánál van, így jó nagy árvíz volt akkor.

De simán lehet, hogy ezekről is Trump tehet, hiszen élt már ezekben az időkben.

tegnapelőtt 09:33
Minden lehet.
7. MegoldOmmm (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 09:30
Trumpot belekeverni mindenbe nettó bambaság.
tegnapelőtt 09:09

Jajj. Évek óta itt van a klímaváltozás. Csak eddig elmismásolta sok ember, most már mindenki érzi a bőrén.

Őszintéb, mi értelme lenne mesterségesen tönkrevágni a bolygót?

tegnapelőtt 09:05

Globális felmelegedés.

Mesterséges? Nos, az emberi tevékenységnek van hozzá köze, mert megnövekedett a széndioxid-kibocsátás.

A HAARP-nak nem igazán.

tegnapelőtt 08:59

Sajnos vagy nem sajnos - de tény, hogy évek óta vannak ilyen szélsőségek az időjárásban. Nem rendkívüli dolog ez.

De az, hogy Trump beiktatásához kötöd a "vele egyidőben jött meleget" - na ez már inkább furcsa.

A kérdésedre válaszolva: a HAARP után a Wikipédián érdeklődtem. Még most sem látok összefüggést Trump érkezése a januári enyhe idő között. 🙂

3. Ruslan (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 08:47

Tehát az érdekel mi a HAARP? Írtam erről is cikket a blogoldalon. Bemásolom. Nincs benne egyéni vélemény, én mindig forrásokat használok.

Az ókoriak úgy hitték az időjárást az istenek küldték az emberi világra, hogy épp milyet rajtuk múlt. A hajósok szélcsend idején szélért, viharban a tenger megnyugvásért imádkoztak, a földművesek aszály idején esőcsináló szertartásokat végeztek. Így kezdődött az időjárás befolyásolásának története, az út azonban ezektől az ártalmatlan módszerektől a HAARP-ig, az ezüst-jodiddal való felhőfakasztásig és az időjárás-fegyverekig vezetett. Bernard Vonnegut (az író Kurt Vonnegut testvére) fontos felfedezést tett. Rájött, hogy a jégképző tulajdonságáról ismert ezüst-jodiddal akár esőt is lehet csinálni, ha felhőbe juttatjuk. Odabent a vegyület jégmagokat hoz létre, méghozzá annyit, hogy azok nem férnek el a felhőben. A parazita jégmagokkal normál felhőket is esőfelhővé lehet változtatni. A CIA szintén felfigyelt a nagy lehetőségre, majd ellenőrzése alá vonták a további kutatásokat. Gyakorlatban először a vietnámi háborúban bombáztak felhőket ezüst-jodiddal, sikerült is 1965 és 1972 között több alkalommal meghosszabbítani az esős évszakot. Később nem messze a közeli Laoszban tették ugyanezt. Nem sokkal ezután, 1978-ban értettek egyet az Egyesült Államok vezetői az ENMOD-egyezménnyel, mely tiltja az időjárás-befolyásolás katonai célú felhasználását.

A tévében gyakran hallgat minden ember naponta időjárás-előrejelzést, amelyek többé-kevésbé helyesek. Viszont a téve egy olyan média, amely mindenhol nagyrészt államilag ellenőrzött, ezért ott az kerül adásba, amit engedélyeznek. Nehéz elfogadni olyan tényeket a világunkban, amelyek nem elfogadottak annak ellenére, hogy átdöfi szemünket a tüske. Kína népe saját bevallása alapján mesterséges esőfelhőkkel öntözi a Góbi-sivatag szárazabb részeit. Több tízezren foglalkoznak esőcsinálással, viharok elhárításával egy külön hivatalban. Leghíresebb műveletük a 2008-as pekingi olimpia idején a felhők eltűntetése az égről, amikor a város felé tartó esőfelhők vegyi anyagokkal való beszórásával próbálták a napos időt biztosítani. Nem nehéz kitalálni, hogy az időjáráskontroll másik nagyhatalma az Egyesült Államok. Ők viszont nem ilyen nyíltan végzik. 2014-ben egy szenátusi meghallgatáson az amerikai légierő főtitkár-helyettese szerint a HAARP egyik feladata volt energiát küldeni az ionoszférába a légköri jelenségek ellenőrzése érdekében. Radarjelekkel légköri mozgásokat és zavarokat képesek kiváltani, ami hirtelen éghajlatváltozáshoz vezet. Tehát az amerikai hadsereg bármikor kiiktathat ellenséges területeket anélkül, hogy azok észrevennék őket. Hivatalosan a program 2014-ben lezárult, viszont érdemes kétkedve fogadni a tényt, hiszen ha valóban ilyen képesség birtokában vannak, mi érdekül lenne megszüntetni azt. Összefüggésbe hozzák a a HAARP működésével az ózonréteg elvékonyodását, a 2008-as szecsuáni földrengést, amikor éppen a kínai atomprogram egyik bázis pusztult el, valamint furcsaságnak számít az is, hogy az Öböl-háború idején az iraki katonák nagyon könnyen megadták magukat. Mindezen példák viszont csupán spekulációk. Fennáll a lehetősége annak is, hogy a Nap energiájának segítségével egy-egy állam kedvező időjárást állítana elő a saját területén, ugyanakkor éghajlati csapást mérne valamelyik ellenséges országra. Az Egyesült Államok és Oroszország kutatói már 1980 óta folytatnak kísérleteket légköreltolódások előidézésével, a napjainkban tapasztalt éghajlatváltozás sem a véletlen műve.

A töltött részecskék legismertebb kisülése a villám, ám a frontok kapcsán létezik egy titokzatosabb és egyben veszélyesebb forma is, a sferic. A frontok igazi titka valójában ez. Emiatt érzik magukat sokan rosszul az emberek front idején, álmatlan éjszakákat okoz vagy éppen azt, hogy délben is alig bírunk felkelni. A sferic zavarja meg a szívbetegek szívritmusát, erősíti a depressziósok nyomott hangulatát. Ez a másik kisülésfajta, amely szemben a villámmal, láthatatlan. A felsőbb légkörben áramló töltések örvénylésének következménye. Azt azonban, hogy hol van az emberi test a frontérzékelő helye, még keresik a tudósok. Legtöbbek szerint a nyaki erek falában lévő baroreceptorokat ingerlik a frontok során keletkező sferic-hullámok. Mit lehet tenni ellene ? Mint minden alkalmazkodási zavarnál, itt az egészséges életmód a gyógyszer: sok mozgás, vitamindús étrend, káros szenvedélyek elhagyása.

Egy másik talán kutatási vagy felhasználási okok miatt titkolt légköri jelenség a fekete villám. Némely alacsony nyomású viharzóna belsejében nagy mennyiségű elektromos töltés gyűl össze, ami nemcsak különféle légköri zavarokat okoz, hanem befolyásolja az élőlények idegrendszerét is. Ez a töltésmennyiség fekete villámok formájában sül ki. Ezeket nagyon nehéz észlelni és szemtanú sincs. Ám a műszeres vizsgálatok igazolták létezésüket. Röntgen- és gammasugárzást is kibocsátanak, amit általában csak a kozmikus háttérsugárzás tartalmaz vagy atomrobbanás közelében lehet mérni. A fekete villám a normál villámnál egymilliószor nagyobb sugárzásmennyiséget tartalmaz, de ez nagyon gyorsan szétterjed.

tegnapelőtt 08:42
Miért csinálna Trump meleget magyarországon? Segíts meglátni az összefüggést.
tegnapelőtt 08:35

Tegnap 17 fokot mértem Kiskunmajsán. Nagyon furcsának találom Trump beiktatását és ezt a hirtelen vele egyidőben jött meleget. 1986-ban a csernobili atomerőműben bekövetkezett tragikus eset után is ilyen idő volt, nem beszélve az ezredfordulóról. '99-nyaran az országon pusztító árvízek vonultak.

Valaki tud valamit a HAARP-ról?

Illúzió?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook