Menstruációs szegénység kifejezés! (beszélgetés)
2-3 ezer ft havonta?Azért az egy kicsit sántít.
A DM saját márkás 20db-os maxi intim betéte 349 Ft./direkt rákerestem/Na most ebből kell másfél,max két csomag egy hónapban,legalábbis ha egy átlagos erősségű és hosszúságú menstruációt veszünk példának.
Ettől biztosan vannak még olcsóbb betétek,lidl,aldi saját márkás,vagy az ilyen euró diszkontod vagy mi fene boltnak hívják.
Ettől függetlenülszomorú,hogy létezik a jelenség.
És a legszegényebbek minden támogatásból kimaradnak... :((
Nem fogy, hanem nő a számuk.
Az. Nálunk esély sincs a szegénységből kimászni :(
"Vannak térségek az országban, ahol a nagyobb városok környékén nyomortelepek jöttek létre, ahol az emberi élet elemi feltételei is hiányoznak"
Igen! Zokniból betét..zsebkendő gombocbol tampon😢
Borzasztó
Szerintem meg annyi jövedelem kellene az embereknek, hogy a szükséges dolgokat mindenki meg tudja venni.
Talán maaajd egyszer...
"A jelenség miatt több ország csökkentette már a női egészségügyi termékek áfáját. Hazánkban ... támogatnák a javaslatot, de a minisztériumban nincs napirenden."
Ma az indexen erről van egy igen megdöbbentő cikk.
Aki még nem hallott róla ..
"Azért is nehéz kitörni, mert nekünk már az általánosban megmondta a jóakaró tanár: Belőled vagy segédmunkás lesz vagy börtöntöltelék."
Ezt nem csak veled és a mélyszegénységből jövőkkel csinálták/csinálják.
Ez is oka annak, hogy a pszichológusok és pszichiáterek nem a kedvenceim, illetve az, hogy szerintem semmihez nem értenek.
Én nem mékyszegénységből jövök, sőt!
De ha rajtuk múlik és a szüleimet nem érdekli a sorsom, akkor most nem is tudom mit csinálnék, ugyan is még az iskola érettségi felmérésről elküldtek hozzájuk és szerintük engem kisegítő iskolába kellett volna beíratniuk a szüleimnek. Pusztán azért, mert a bizottság elnöke majdnem szívgörcsöt kapott, mert kétkezes voltam (a feladatnál a házat el kezdtem bal kézzel rajzolni, majd befejeztem jobb kézzel). Egy kicsit sem érdekelt senkit, hogy már hónapok óta tudok olvasni, írni és számolni, annak ellenére, hogy épp csak 5 éves voltam.
Aztán később, amikor szakmunkásba jártam az egyik oktató azt mondta, amikor mondtam, hogy megyek szakközépbe, majd főiskolára, hogy kinyalja a seg.em, ha nekem lesz érettségim. Nem mentem vissza hozzá az érettségim után:D Persze, lett diplomám is.
A gyerekemről meg azt mondta az osztályfőnöke, hogy jobb lenne ha szakmunkásba íratnám, mert úgy sem képes leérettségizni. Hát...neki sem lett igaza, mert nem csak érettségije van, de diplomája is, és még saját cége is:DDD
Tehát, ennyit arról, hogy kell e foglalkozni az ilyen jóakarókkal?
Nem kell elfogadni mindent, amit ezek mondanak, ők sem tudnak mindent és nincs befolyásuk az életünkre. A legtöbb csak okoskodik és nem értenek a szakmájukhoz.
Tegnap így jártam én is. Jöttem ki egy boltból, autómatikusan nyílt az ajtó,lassan jöttem, mert előttem két ember ment. Erre a hátam mögött egy idősebb férfi elkezdett velem ordítani ocsmány szavakkal,azt mondta,hogy: A k*rva isten b*sszon meg, hogy ilyen lassan megyek, rák egye ki a szívemet, hát siet, nem tudom vinni a p*csámat jobban?!
Teljesen le voltam döbbenve. Megkérdeztem tőle milyen viselkedés ez,hát semmi rosszat nem ártottam neki. Normális választ nem adott, csak káromkodni tudott. Rosszul esett,még akkor is, ha tudom nem tettem semmi rosszat.
Engem egyszer a hátam mögül ordítottak le.
Keskeny járdán mentem, a hátam mögött egy pár. Siettek volna - én nem. A pasi elég keresetlen szavakkal üvöltött rám. Pedig ha rendesen szól, akkor is félreállok, hadd siessenek.
Ismerős. Ha megyünk a járdán s velünk szembe jön egymás mellett 2-3 “illető” biztos nem húzódik le.. teljes széleségben közlekednek
A múltkor egy öreg nénit így löktek majdnem a sínekre ha el nem kapom a könyökét..borzasztó
Pedig én nem félek tőllük. Sokáig köztük éltem vidéken (egy kis falu ami 90%ban csak kisebbség volt ) az a lényeg soha nem szabad félre húzódni.. ordítani kell velük. Ha megilletődsz véged van.
Olyat is hallottam a saját füleimmel, nem mástól ,nem mende -monda ,hogy ők már összesúgnak egymás háta mögött ha egy lyány 14-18 éves kora közt nem babázik,hogy NEM TÁN BETEG? Az már gyanús.. megvetendő
Ja és lehet ezen szörnyűlködni,lehet erről nem beszélni,meg lehet ezért kövezni azt aki kimondja.. de akkor is ez az egyik legnagyobb probléma ma itt ,kicsiny országunkban
De most gondolj bele, mekkora adag hormont pumpálnak egyszerre a szervezetbe!
A gyógyszer sem veszélytelen, hát még egy ekkora dózisú injekció.
Én nem kérnék belőle az biztos...
Családvédelmi Szolgálatnál dolgozó védőnő ismerősöm mesélte kb. 15 éve, hogy a kisebbség női kérhetik ingyenesen az injekcióban adható fogamzásgátlót. Egy adag 6, vagy 8 hónapra ad védelmet erre már nem emlékszem. Kérdeztem, ha ez ingyenes miért nem kaphatja a nem kisebbség is, hiszen ez így egyszerű védekezés és miért nem tudunk erről. Az mondta ezt nekik találták ki.
Kíváncsi lennék rá, hogy erről mennyien tudnak és használják-e.
További ajánlott fórumok:
- ""ÁS"" végződésű szavak, kifejezések
- Három megadott betűvel alkoss háromszavas kifejezést, mondatot!
- Irodalom feladat, híres művek címei átírva rokon vagy hasonló értelmű kifejezésekkel
- Hol kezdődik a szegénység?
- Közmondások, szólások, hasonlatok, kifejezések, melyekben egy állatnév szerepel
- Szólánc-becenevekből, becéző kifejezésekből