Mennyire veszélyes megadni valakinek a számlaszámom? (tudásbázis)
Nem veszélyes, csak ne adj meg mondjuk pinkódokat, de ezt gondolom tudod.
Sajnos fejlődnünk kell, mert másképp meg vagyunk lőve. Én pl a főiskolán nem tudnám másképp befizetni a tandíjat, csak elektronikus úton. Nagyon tiltakoztam még pár éve még az internethasználatért is, meg a számítógépet is utáltam, de borzasztóan rá vagyok már kényszerülve a használatára:(
ismerős ez a gondolat.. nem Te mondtad ezt egyedül...
ha szabad javasolnom...vegyél egy nagy(4-5" os) simogatóst...ne tedd bele a SIM kártyát, használd a régi telefonod, amíg megtanulod profin macerálni a simogatóst...kell hozzá egy praktikus tok is, akkor még kisebb a véletlen érintés lehetősége..
szóval eleinte csak a wifis dolgokat...pisactérről letöltöd a fontos(nak vélt) dolgokat, aztán nézegeted...hírek, meteorológia, bank, jutub,stb...
aztán egyszercsak arra ébredsz, hogy tulajdonképpen ügyes csajszi vagy..és már csak emlék a régi teló(is)
nos, tessék bankolni...
ja,meg gyakorolni, mi is az a QR kód? (simogatós, wifi, piactér, letölt, örül)
Na jó majdcsak belejövök..
Vettem én is anno simogatós telefont de kis híján földhöz vágtam, sose azt csinálta amit én szerettem volna, így maradt a régi csúszkás gombos... jó lesz az nekem életem végéig, (vettem belőle párat) :-)
már zaklatásnak is veheted, de nég valamit kedves "gyöngyszemű" itt van ez a QR kód...itt és most úgy néz ki ez a jövő..ezzel (simogatós mobilon) fizethetünk(nemsokára) metrón, buszon, közértben, stb...
a tengerentúl már ez megy...
szóval kell az a netbank, simogatós teló, wifi, és egy nagy lélegzet...
nehogymá' a kisunoka azt mondja, hogy nagyi, te öreg vagy és buta...(ezt a szomszéd hölgy megkapta)..azóta tanítom, megy is neki.
Én lassan tíz éve vásárolok interneten, és ha volt is negatív tapasztalatom, jórészt magamnak köszönhettem. (megvettem valamit, amiben szinte biztos voltam, hogy nem lesz jó, csak nagyon tetszett, stb)Amint lehetett, e-bankszámlát nyitottam, átutalással intéztem mindent.Rendszeres utalóknak egyébként vannak olyan csomagok néhány banknál, hogy ingyen lehet netbankbon keresztül utalni, nekem is ilyen lehetőségem volt. Sajnos, a netbankomat átmenetileg egyéb gond miatt befagyasztottam, és most egy másik bankba járunk utalni. Plusz költség, idő, sorban állás, ráadásul sokszor a 8. napon küldik el a pénzt, addig persze az eladók masszívan rágják a fülemet. (a 4 órás átutalási idő nem vonatkozik minden esetre, ahogy voltak kedvesek elmagyarázni).
Szóval, a netbank a legjobb megoldás szerintem is. Nem is tudom, hány ember tudja már a számlaszámomat, sajnos senki nem használta ki, hogy tetemesebb összeget utaljon nekem :))
Nalátod...egy apró lépés...meglátod menni fog..én is mondtam régen, hogy a trabant a legjobb, nem lesz más autóm..
hát azóta eljutottam a kényelmes automata sportig...ennyit ért a szavam..
hallgass rám, ez a jövő..a simogatós mobil, androiddal. mellette lehet akármilyen megszokott régi telód is, de azt nem teheted meg, hogy egyedüli hajótöröttként integetsz egy távolodó hajónak..(a modernizálódó világunkban)
egy ma reggeli hír:..hazánkban adták el az utóbbi negyedévben a legtöbb lapostévét lakosságarányosan..
aztán a mobilok következnek simogatós változatban.
légy korszerű!
ne add fel!
léciléccilécci...
:-) Tudom tudom igazatok van, de jaaj nem akarok korszerű lenni, nagyon nem szeretem ezt az egészet én jobban szeretem a kézzel fogható dolgokat... dehát nem lesz más választásom :-(
Igen megadtam :-( most várok...
nyugi...aki ezt írta jót akart, csak kissé sietősen..
amúgy én is erről írtam...légyszí gyakorolni, és korszerű leszel..
mindenki kezdő volt valamikor, (én is) csak már homályba vész...persze a mai gyerekek már bankkártyával, mobiltelóval születnek. ennyi előnyük van.
megadtad a számlaszámod?
a bankokra szükség van..tetszik-nem tetszik...vonnak tőlem is, nem érdekel, lapozok, oszt jónapot..
azért gyúrj a arra az "ebank"-ra, ne hagyd hogy lenyomjon a nemtudás ördöge...belejössz. tessék prálkozni, menni fog.
Semennyire sem
Ne higyj a város legendáknak!
:-)
Még decemberben elintéztem és mivel nekem olyan csomagom van hogy már az naptól ingyenes volt a kétszeri felvétel meg elég sok minden, persze ezt a számlavezetésen nem vettem azóta sem észre, mert most még mintha többet vonnának mint az előtt. :-( szemetek ezek a bankok!!
Na, tökéletes...
Ebbe nem bukhatsz bele...
arra kérlek, ne add fel...olvasd el nyugodtan, alaposan a tennivalókat...baromijó megoldás ez az ebank...
először is beírod a bankban kapott neved, a választott jelszóval...
jön az SMS, azt beíros az üres ablakocskába, de nagyon precízen..nem is tudom, asszem két szám, két kisbetű, két szám...
ha ez megvan enter(vagy OK)
akkor üdvözöl a bank , és elkezdesz szöszmötölni..
jó, azt elismerem, hogy sok türelem kell, mert rengeteg(hasznos) információ van...de nélkülözhetetlen..
ja, és hogy' intézted az ingyenes százötvenezres felvétel-lehetőséget az ATM-ből..? csak nem bementél személyesen?
nos, nem olyan ördöngős dolog, csak aludj rá egyet..
és add meg a számlaszámod, hadd higyje a kuncsaft, hogy egy menő üzletasszony vagy.
(aztán ráérsz izgulni)
vicceltem.
a kérdésed jogos.
magamra ismerek, én is ilyen problémával küzdöttem(régen)
szóval...utalni utalhat az ő "ebank"-jából, a bankok egymást közt intézik..
nem hívhat le semmit a számládról, mert ahhoz sok mindent tudnia kell..
először is a számládon valószínű nem engedélyezted senkinek a lehívást...vagy csak a megnevezett szolgáltatónak..
egyszer el kell kezdeni, nincs mese..
tíz évvel ezelőtt még én is szorongtam...persze óvatos lépésekkel megelőztem bármi trükköt...
úgy kezd az első ilyen bulit, hogy ne legyen a számládon ezernél több...nézd meg az Ebankodban, milyen lehívási/utalási engedélyeket adtál a banknak?...
...ha ezt ellenőrizted, akkor dőlj hátra, engedd el a karfát, és élvezd a modern technikát..
Meglátod nagy buli. pár utalás, és rutinos leszel, mosollyal az arcodon..
csapj bele, sok sikert!
Én még nem hallottam olyanról hogy ebből valakinek baja lett volna. Az önmagában csak egy szám. Cégeknél teljesen nyilvános adat, rajta van a cégek bélyegzőjén, számláján.
Inkább reklámozni szokták azok akik pénzt várnak rá, pl. azok a szervezetek, akik az adónk 1%-ára pályáznak.
Semmi sem tudnak a számlaszámmal kezdeni :)
De ha tartasz tőle, inkább oldd meg másképp, hogy utána ne idegeskedj miatta.
További ajánlott fórumok:
- A 33. héten vagyok és a doki ma látta az ultrahangon, hogy rá van tekeredve a gyerek nyakára a köldökzsinór. Ez mennyire veszélyes?
- Mennyire veszélyes a méh, darázscsípés fejen?
- Mennyire veszélyes az asztalos szakma?
- Meddig ill. mennyire veszélyes a bárányhimlő a terhesség alatt?
- Van valakinek személyes tapasztalata a művi meddővé tételről? Mennyire veszélyes, és költséges?
- Internetbankkal történő utaláshoz külön regisztráció szükséges, vagy elég a számlaszámomat, jelszót stb... megadni?