Mennyire van kihasználva az íróasztal otthon első osztályosoknak? (beszélgetés)
Mindenképpen.
Úgyis adnak fel házit hétvégére,meg ha látod ,hogy katasztrofális néhány betű,akkor gyakorolni kell.Az iskolában is "írásülést" vesznek fel,aki nem veszi fel ezt a tartást arra rászólnak,ha nincs íróasztal,legalábbis a lényom iskolájában volt nyíltnap,mikor bemehettek a szülők az órára,aki nem vette fel ezt a pozíciót,annak szóltak,akkor nem tud úgy gyakorolni ,mint az iskolában,meg rögzül egy rossz tartás és hétfőn meg aprítják a gyereket amiért nem ül,úgy ahogyan követelik.
Ha menetközbe mégsem kell,akkor felteszitek az aukciós oldalakra és eladjátok.
Nem kérdés: persze, hogy kell!
Lehetőleg ablakkal szemben, vagy úgy elhelyezve, hogy a természetes fény balról jöjjön. És mivel ősszel korán sötétedik kell íróasztal lámpa is.
A tanuláshoz legyen kényelmes kis külön birodalma olyan székkel, ami nem ront a tartásán.
Főleg az írásnál fontos, hogy egyik könyöke se lógjon le, hanem az asztalra tudjon támaszkodni.
Minden szoktatás kérdése és a következetességé :-) és ezt az elején kell bevezetni .
Ha van asztala dolgozzon tanuljon ott ezt vallom én is ,de sajnos a legelején nem tudtam betartani mert még Ő gyakorolt vagy ritkán ha tanulni való volt addig én is tudtam főzni ,mosogatni ezt-azt valami mást csinálni mert csak egy lépésre volt tőlem az ebédlő asztalnál.
Ez volt elsőben a kezdet a még nem teljesen önálló munka kezdetén , most másodikban már sokkal jobban figyeltem hogy az íróasztalánál dolgozzon ott nem fenyegeti veszély a dolgait maszat ilyesmi,csend van körülötte, és nem terelődik máshová a figyelme És ekkor már egyre inkább nagy szükség van az önálló munkára .
SZÓVAL minden le van írva, tudsz olvasni légy szíves dolgozz önállóan felkiáltással egyre inkább tereltem a szobájába az íróasztalhoz.
Szóval szerintem IGEN IGEN kell az íróasztal tanulás rajzolás mindenképpen jó :-)
Sikeres iskolakezdést kívánok !
Szerintem érdemes, de ne vegyél semmi komolyabb, vagy drágább dolgot.
Engedd, hogy a későbbi szükségletek határozzák meg az íróasztal milyenségét.
További ajánlott fórumok:
- 3. osztályos lett a gyerekem
- 6. osztályosok tanítási órán a Múmia c. filmet nézik a tanár beleegyezésével. Szerintetek ez normális?
- Második osztályos lányomnak a Kincskereső kisködmön a kötelező olvasmány. Reális ez?
- Országos Kompetenciamérés...Tanulói kérdőív: 6. osztályos fiamnak adták ma.
- 5. osztályos kirándulás
- Első osztályos követelemények. Minden gyereknek zseninek kell lennie?