Mennyire nehéz a számviteli főiskola? (tudásbázis)
ezt nem lehet egy hozzászólásban megírni szerintem, vagy érti valaki, vagy nem.
De az életben sokkal könnyebb megtanulni, mint a suliban. Én is elvégeztem a PSZF-et tizenpár éve, de könyvelni az élet tanított meg. Végigkönyvel az ember 2-3 évet, csinál pár mérleget .... azután már elmondhatja, hogy kapisgálja a dolgokat, meg kezdi érteni az összefüggéseket .... aztán meg csak bámul, mennyi logika van a könyvelésben, ami tananyagként még olyan kuszaságnak tűnt...
Valaki érthetően le tudná írni a kontírozás művészetét? Nem értem mikor van egy egyenlegnek
tartozik és követel egyenlege stb.
Nagyon köszönöm a segítséget
Köszi szépen a tanácsokat. Aranyosak vagytok.
Amúgy dolgozom suli mellett,de az kell a rezsire, meg kajára. Nem tudom még, hogy lesz. De sajnos ez egy kicsit bonyolultabb dolog, mert én otthagytam szüleimet a párom miatt. De nem élünk olyan jól,h ki tudjunk fizetni 100 ezret félévente. Örülünk ha 1 hónara van elegendő pénzünk.
a végén feladni butaság lenne, akkor az egész eddigi munkád - és a szüleid pénze is - "kukába" kerülne.
beszéld meg a szüleiddel. ha nem tudnak már segíteni neked, akkor vegyél fel diákhitelt, vagy dolgozz suli mellett, mint sokan mások teszik. ebből simán össze kell jönni a tandíjadnak!
de a legfontosabb: ne ess pánikba!:)
szerintem beszélj velük erről őszintén.
nem lenne okos döntés a végén otthagyni.
legvégső megoldásnak ott van a diákhitel is.
ne gondold, hogy csak te vagy olyan, aki nem végzi el a megadott időn belül. sokan vannak így vele.
ne legyél elkeseredve, majd sikerülni fog az uv-n.
Én ott végeztem (PSZF), és hát megtanultam, hogyan kell felállni a földről, ha el akarnak taposni!
Viszont most nincs gondom a munkakereséssel, ezzel a sulival szinte bárhova felvesznek!
Kösd föl a gatyát vagy a bugyit! persze sok mindentől függ: tőled ,a tanártól
Én először kifogtam egy olyan tanárt, akinél a vizsgán csak felírtam a nevem és beadtam a alpot, mert olyan hülye volt, hogy nem sikerült semmit a fejembe vernie.
Következő félévben annyira rendes tanár tartotta az órákat, hogy mondhatni megszerttem a számvitelt
További ajánlott fórumok:
- Milyen diplomát fogadnak el a banki szférákban? Közgazdász, pénzügy, számvitelen kívűl még mit?
- Szerintetek ezek közül melyik tanfolyammal nagyobb az esély az elhelyezkedésre?Pénzügyi-és számviteli; Virágkötő; Kéz-és lábápoló+műkörömép.
- Le kell tennem a pénzügyi és számviteli tanfolyamot! Mire számítsak? Nagyon nehéz?
- Mennyire könnyű/nehéz bejutni a debreceni Református Tanítóképző Főiskolába?
- Irodai munkámhoz szeretném elvégezni idővel a pénzügyi- és számviteli szakot. Nagyon nehéz? Mik a tapasztalatok?
- Jár vagy járt valaki Wekerle Sándor Üzleti Főiskolán pénzügy és számvitel szakra? Volna pár kérdésem.