Mennyire kell vastagnak lenni egy téli overálnak? (tudásbázis kérdés)
Nekünk kettő van, egy vastagabb, termo béléses kétrészes, az az elmenős, pl biciklire.
A másik nem termo béléses, melegnek meleg, de vékonyabb. AZ is kétrészes. Az a játszós. A fiam amúgy 21 hós, tehát nem babakocsis már sajnos, és a játszósban tud mozogni.
Amúgy nekünk a védőnő -20 fokot mondott, amikor nem lehet kivinni a fagyás foltok miatt. HA tiszta az idő, de hideg van, szüksége van valamennyire levegőre.
-6 fokban mit csinálsz vele? Nem lehet napokig sehova sem menni, mertt hideg van.
Nyilván nem órákig van kint az ember, e ahol van nagytesó és neki elfoglaltságai ott menni kell.
A -5 fok alatti sétákat újszülötteknél nem ajánlják - ez teljesen jogos.
Én azt olvastam több helyen, ill. a tv-ben is mondták, hogy a gyerekeket ne vigyük ki -5foknál hidegebbe.
A 2 részes overálunk nadrágja kertész, így nincs ki belőle a dereka.. én a kabátot találom vékonynak, bár tény, hogy a sima télikabátunk pufikabát. Ahhoz képest meg ugye..:D
Attól függ hová akartok menni.
Ha babkocsiban ül sokáig, nyilván a vastagabbat.
Ha mozog a vékonyabbat.
Rétegesen öltöztesd az a legjobb.
Az sem mindegy, hogy mennyire van hideg.
Most még felesleges a legmelegebb ruháját ráadni, mert akkor mit vesz fel -20 fokban?
A nagyon vastag alá kevesebb ruhát adnék. Az azért is jobb, mert a dereka biztos nem lesz kint!
De a lényeg mindig a réteges öltözködés! Az tartja melegen!
Ha a vékonyabbat kevésnek találod adhatsz alá harisnyát és cicanadrágot is.
Attól is függ a beöltöztetés a hidegen kívül, hogy mennyit mozog majd (fut stb)!
Két overálunk is van. Az egyik egyberészes.. annyira nehéz és vastag, hogy alig bír benne a lányom mozogni. (1,5éves)
Vettem Neki egy kétrészest, ami könnyű, de azt meg túl vékonynak találom.. ill. biztos nem vékony csak a másikhoz viszonyítva annak tűnik.
Ti nagy hidegekben mit adtok a gyerkőcre? Lehet túllihegem, de félek, hogy fázni fog.
További ajánlott fórumok:
- Milyen tanfolyamot kell elvégezni annak, aki nevelőszülő akar lenni?
- Van 3 kép a párom telefonjába, aminek nem kellene ott lennie.
- Na szép?! Semmit sem kapok az államtól, mert 1000 Ft-tal többet keres a párom, 61 ezret és 4 főnél 89 ezernek kell lennie családival együtt?
- Első osztályos követelemények. Minden gyereknek zseninek kell lennie?
- Ennek miért kell így lennie?
- Milyennek kell lenni egy 20 éves lánynak?