Mennyire biztonságosak szerinted az anyaotthonok a menekülő anyáknak és gyerekeiknek? (beszélgetés)
Régi a kérdés, de én most szereztem csak tapasztalatot e témában, ezért most adok választ. Hátha egy majdani idelátogatónak segít:
Három hónapig voltam anyaotthonban.
A menekülő anyákat általában külön kezelik és Krízis szállókon helyezik el. Ők két hónapig kapnak védelmet és teljes ellátást (persze utána sem engedik el a kezüket). Számukra lehetőség van rendőri kíséret igénybevételére is. Teljesen anonim és biztonságos...és ami fontos egyszerre egy fedél alatt legfeljebb két családot fogadnak be.
Az anyaotthon más tészta. Bár törekszenek a védelemre, de sajnos sok esetben pont a benntlakók ellen kell védekezni és az ember lánya cseberből vederbe kerül. Kimenekül az otthoni terrorból, hogy aztán az anyaotthonban kelljen védekeznie.
Úgyhogy ha valaki nem "gazdasági menekült", hanem erőszak elől keres védelmet, az ne anyaotthonba menjen, hanem krízis szállóra!
További ajánlott fórumok:
- Mennyire biztonságosak a Pharmatex termékek?
- Szerintetek melyik a nagyobb felelőtlenség, megtartani a babát ha nincs anyagi biztonság vagy elvetetni?
- Te mit tennél, ha az óvoda nem lenne biztonságos a gyerek számára?
- Melyik az a kistermetü kutyafajta amit biztonsággal választhatnék 2-6 éves gyerek mellé?
- Elítélitek ha egy fiatal nő régóta keresi a boldogságot, egyedül van és egy idősebb érett férfi oldalán anyagi biztonságot és szerelmet kap?
- Miért teszik tönkre egyes szülők a gyerekeik életét?