Mennyi pénzt adjak az orvosnak? (beszélgetős fórum)
Akkor leirom,hogy mi volt ma a műtét napján.
Reggel 8-ra kellett bemennem a korházba. 10-ig szóba se álltak velem, majd behívtak,és közöle velem az orvos,hogy menjek haza,mert nem tud ma megműteni,hanem 1 hónap múlva. újra kaptam beutalókat a röntgenbe, laborba, ekg-ra, aneszteziologiára, mivel 1 hónap múlva már nem lesz érvényes az amit eddig végig csináltam. kicsit csalódottan távoztam, mikor kimentem a rendelőből az ajtó előtt ált egy nő aki szintén műtétre várt. Mondom,neki,hogy nem műtenek, és a kezelő lapomra azt irták,hogy technikai okok miatt elmarad a műtét. Erre ő : Fura, neki azt mondta a doki,hogy kb 2 óra múlva műtőben lesz. Meglepődtem és hazajöttem. Vajon mi alapján tettek különbséget? Nagyobb problémája nem volt azt tudom.
Semmit ne adj!
Ez egy rutin műtét...ne aggódj pénz nélkül is rendesek lesznek hozzád!
Sok szerencsét, és ne félj!
Egy jó orvos nem kér pénzt!
Egy jó beteg nem ad...sztem fölösleges...az orvos ha jó orvos pénz nélkül is kedves, türelmes lesz hozzád!
Borzalmas amiket itt olvastam. Az orvos választás bizalom kérdése.A jobb ellátást azzal nem vásárolhatod meg ha előre pénzt adsz. Utólag adni az mindenki szíve joga, mindenki maga dönti el hogy ad vagy sem. De ha adott utólag ami nem kötelező,akkor nem hiszem, hogy ilyen stílusban kellene erről írni.
Ha legközelebb szintén orvosra lenne valakinek szüksége akkor adna vagy sem? Már megvan a tapasztalat nem?
Az én férjem is orvos, nem vagyunk milliomosok, nem csinál ebből generális kérdést. Becsületes, ha adnak elfogadja mert a gázszámlát nekünk is ki kell fizetni. Ha nem adnak akkor sincs semmi.
Az orvosok fizetését ha rendeznék akkor lehet, hogy nem fogadná el. Egy orvosi fizetés nevetségesen kevés, a felelősség viszont sokkal nagyobb.
Minden nézőpont kérdése.
Én dolgoztam Eü.-ben 4 évet- régebben. De ezek rémálmok, amiket itt olvasok. Bár, nővérként és dokiként is más a helyzet.
Tavaly páromat műtötték, kulccsonttöréssel és adott 50 e ft-ot a dokinak, de minek?! Mikor kellett mennie kiszedetni a rögzítő drótot, még az érzéstelenítés is elmaradt. Irtóra szenvedett, pedig nem egy nyápic fajta.
Szerintem, bármennyit is adsz (persze nem sokat) mindenképpen csak utólag.
Kellemetlen hónaljszag!:)
Rohanás a bankautomatához,mert persze féltem.
Növeltem a tétet.
ha kiújul az nagy szívás lesz.
Köszönöm a válaszokat. :)
a tanár miért nem kap azért pénzt, hogy normálisan tanítja meg a gyerekednek a betűket? azt miért nem háláljuk meg? mert talán természetesnek tartjuk, hogy neki ez a munkája, ezért kap fizetést...mint ahogy a bolti eladó is azért, hogy kiszolgáljon...neki sem adsz külön pénzt, mert megmutatja, hogy van a sajt, nem?
az orvos meg azért orvos, mert ez a szakmája, ezért kap fizetést...
és emiatt a hozzáállás miatt soha nem fog megszűnni a hálapénz rendszere, mert mindig lesznek olyanok, akik úgy gondolják, ha nem adok, akkor majd legközelebb nem áll hozzám normálisan. Akkor kell keresni másik orvost!!! aztán majd az előző elgondolkodik, hogy talán normálisan kellene végeznie a munkáját, de ha nagyon meg akarod hálálni a jó munkáját vigyél neki egy csokrot, a tanár is azt kap...
Én is azt mondom,ha adni akarsz(amit én sem tartok jó dolognak),akkor adj annyit,amennyit bírsz,hisz nem lát bele senki a pénztárcádba.
Én egy éve szültem,nemzetközileg elismert szaktekintély az orvosom,volt aki száz ezret adott,illetve megkérdezte,és ennyit kért,Én nem kérdeztem,adtam,de közel sem annyit.Annyit adtam,amennyit tudtunk nélkülözni a családi kasszából.
Várják az anyjuk Istenit, ha adsz, 10-esnél ne adj többet, és azt is utólag, ha elégedett vagy.
Ez egy rutin kis műtét neki, szóval, csak vág és varr. Nem kell azon parázni, hogy ettől majd jobban műt. Eleve olyan orvoshoz kell menni, aki szaktekintély. Ne azon izgulj, hogy ez hogy sikerül, hanem hogy ne újuljon ki.
Szorítok!
Nekem volt egy cisztaszerű valami koskoromban a csuklómon. A sebész nem kérdezett, megfogta a csoklómat, és teljes erejével ööszenyomta a púpot. Majd beszartam, de a púp eltűnt, kipukkadt, azóta sincs nyoma. Mondjuk a karatét abbahagytam, lehet az is segített.
További ajánlott fórumok:
- Orvosnak mennyi hálapénzt illő adni?
- Mennyí pénzt adjak az orvosnak egy kis mütétért?
- Kézműtét esetén mennyi hálapénzt illik adni az orvosnak?
- Mandulaműtét után mennyi hálapénzt illik adni választott orvosnak?
- Te mennyi hálapénzt adnál egy nagy hasi műtétért az orvosnak, ha osztályvezető főorvos?
- Orrmandula műtét kisgyereknél. Mennyi pénzt adjak az altató orvosnak, vagy adjak-e egyáltalán? És még kinek kéne fizetnem?! Holnapra kéne