Mennyi kifli kell a máglyarakás süteményhez? (tudásbázis)
Én is ezt a receptet csinálom, de mindig kalácsból.
A múltkor volt maradék kakaós kalács abból csináltam. Finom volt.
Sziasztok!Én két sor kiflit szoktam rakni a tepsibe, Így készítem:
kifli-
dió vagy mák-
magozott meggy+meggy lé-
kifli-
almakarika(nyersen)sülés után barackos tojás hab.
MMMaya küldte el nekem:-)Köszi szépen !
Az ő naplójából másoltam ki ide!!
300 g kifli
500 ml tej
1 db citrom reszelt héja
vanília eszencia
5 db tojássárga
70 g cukor
200 g baracklekvár
Az almához:
700 g alma
30 g cukor
1 db citrom leve
1 késhegynyi őrölt fahéj
A habhoz:
70 g cukor
5 db tojásfehérje
A kifliket felkarikázom, majd egy nagyobb tálba teszem. A fél liter tejet a vaniliával és a citromhéjával felforralom. Majd a kiflikre öntöm.
A tojássárgáját a cukorral habosra kavarom és ezt is a kiflire öntöm, jól átforgatom.
Kivajazott tepsibe teszem
Az almát meghámozom, felszeletelem, a citrom levével, a cukorral és a fahéjjal fedő alatt puhára párolom.
Az almát a kiflikre rétegezem, majd baracklekvárral megkenem.
A tojásfehérjét kemény habbá verem és óvatosan beleforgatom a baracklekvárt.
Az alma tetejére simítom.
Kb. 10-15 perc alatt készre sül
*Kalácsból is készülhet.
*A tetejére lehet szórni porcukrot.
*Nagyon finom, egy hatalmas tepsivel szoktam csinálni és még forrón elfogy az egész!
Máglyarakás recept
Kategória:
Nassok, sós finomságok
Hozzávalók:
Kifli (vagy fonott kalács),3 tojás,3 ek.vaníliás cukor, 2 dl tej,kb.2-3 db alma,ő.fahéj,mazsola,apróra vágott dió.
Elkészítés:
A kifliket felkarikázzuk (a kalácsot feldaraboljuk).A tojások sárgáját elkeverjük a vaníliás cukorral,föleresztjük a tejjel.Beleforgatjuk a feldarabolt kiflikarikákat (vagy kalácsdarabokat).Vajjal kikent tepsibe öntjük,majd a tetejét rumban áztatott vékony almaszeletekkel rakjuk meg és hintsük meg fahéjas cukorral,mazsolával és apróra vágott dióval.Sütőbe tesszük és megsütjük.Amikor az alma már puha,kivéve a sütőből a 3 tojásfehérjéből cukorral habot verünk,baracklekvárt keverünk bele,és rárakjuk a massza tetejére.Visszahelyezzük az egészet a sütőbe,míg a hab kissé megbarnul.Tálaláskor kockákra vágjuk,adhatunk mellé még sodót vagy mártást is.
(Készíthetjük úgy is,hogy az almát nem nyersen,vékony szeletekben rakjuk rá,hanem reszelve,kissé megpárolva,kinyomkodva.)
További ajánlott fórumok:
- Helyes dolog a boltban még fizetés előtt odaadni a gyereknek a csokit, kiflit enni?
- Tudja valaki, hogyan kell készíteni teljes kiőrlésű lisztből zsömlét vagy kiflit házilag sütőben?
- Miért esik össze a tojásfehérje a máglyarakásomon miután kihűlt?
- A gázsütőmön nincsenek fokozatok, csak egy piros csík ami egyre nő, honnan tudom, hogy hová tekerjem pl süteményhez, vagy kenyérhez?
- Kókuszitalt lehet használni krémekbe, süteményhez?
- Háztartási kekszet milyen gluténmentes termékkel lehet helyettesíteni egy süteményhez?