Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mennyi kifli kell a máglyarakás süteményhez? fórum

Mennyi kifli kell a máglyarakás süteményhez? (tudásbázis)


13. varga ágica (válaszként erre: 1. - Engie21)
2011. aug. 13. 15:42
6 db kocka 8x8 cm-eshez,kell 12 db kiflikarikára vágva(fél cm)
12. csutika100 (válaszként erre: 4. - Engie21)
2010. márc. 27. 16:50

Én is ezt a receptet csinálom, de mindig kalácsból.

A múltkor volt maradék kakaós kalács abból csináltam. Finom volt.

11. MMMaya (válaszként erre: 8. - 3a92f8d690)
2010. márc. 21. 10:30
Remélem ízleni fog! :)
2010. márc. 21. 08:50

Sziasztok!Én két sor kiflit szoktam rakni a tepsibe, Így készítem:

kifli-

dió vagy mák-

magozott meggy+meggy lé-

kifli-

almakarika(nyersen)sülés után barackos tojás hab.

9. csodapók (válaszként erre: 8. - 3a92f8d690)
2010. márc. 21. 08:40
Sziasztok! A habot csak akkor kell rásimítani, amikor már félig megsült! Az utolsó 5-10 percben érdemes csak felső sütést használni és mérsékelni a hőmérsékletet! Én úgy szoktam csinálni, hogy tejes, tojásos kifli, alma és újra kifli. Nem szárad ki az alma.
2010. márc. 21. 08:32

MMMaya küldte el nekem:-)Köszi szépen !

Az ő naplójából másoltam ki ide!!



300 g kifli

500 ml tej

1 db citrom reszelt héja

vanília eszencia

5 db tojássárga

70 g cukor

200 g baracklekvár


Az almához:

700 g alma

30 g cukor

1 db citrom leve

1 késhegynyi őrölt fahéj


A habhoz:

70 g cukor

5 db tojásfehérje


A kifliket felkarikázom, majd egy nagyobb tálba teszem. A fél liter tejet a vaniliával és a citromhéjával felforralom. Majd a kiflikre öntöm.

A tojássárgáját a cukorral habosra kavarom és ezt is a kiflire öntöm, jól átforgatom.

Kivajazott tepsibe teszem


Az almát meghámozom, felszeletelem, a citrom levével, a cukorral és a fahéjjal fedő alatt puhára párolom.


Az almát a kiflikre rétegezem, majd baracklekvárral megkenem.


A tojásfehérjét kemény habbá verem és óvatosan beleforgatom a baracklekvárt.

Az alma tetejére simítom.


Kb. 10-15 perc alatt készre sül


*Kalácsból is készülhet.

*A tetejére lehet szórni porcukrot.

*Nagyon finom, egy hatalmas tepsivel szoktam csinálni és még forrón elfogy az egész!

2010. márc. 21. 08:29
Én is elkészítem kaptam 1 receptet is megosztom itt veletek!!!Mindjárt:-))
2010. márc. 21. 08:28
10 vajas kiflit szoktam venni hozzá.
2010. márc. 21. 08:16
Szia!Én 8 darabot szoktam beletenni.
2010. márc. 21. 08:14

Máglyarakás recept

Kategória:

Nassok, sós finomságok


Hozzávalók:

Kifli (vagy fonott kalács),3 tojás,3 ek.vaníliás cukor, 2 dl tej,kb.2-3 db alma,ő.fahéj,mazsola,apróra vágott dió.


Elkészítés:

A kifliket felkarikázzuk (a kalácsot feldaraboljuk).A tojások sárgáját elkeverjük a vaníliás cukorral,föleresztjük a tejjel.Beleforgatjuk a feldarabolt kiflikarikákat (vagy kalácsdarabokat).Vajjal kikent tepsibe öntjük,majd a tetejét rumban áztatott vékony almaszeletekkel rakjuk meg és hintsük meg fahéjas cukorral,mazsolával és apróra vágott dióval.Sütőbe tesszük és megsütjük.Amikor az alma már puha,kivéve a sütőből a 3 tojásfehérjéből cukorral habot verünk,baracklekvárt keverünk bele,és rárakjuk a massza tetejére.Visszahelyezzük az egészet a sütőbe,míg a hab kissé megbarnul.Tálaláskor kockákra vágjuk,adhatunk mellé még sodót vagy mártást is.

(Készíthetjük úgy is,hogy az almát nem nyersen,vékony szeletekben rakjuk rá,hanem reszelve,kissé megpárolva,kinyomkodva.)

3. engie21 (válaszként erre: 2. - 3a92f8d690)
2010. márc. 21. 08:14
Nem jénaiba,hanem rendes tepsibe akarom csinálni,de a tepsi sem túl nagy.
2010. márc. 21. 08:09
Attól függ mora jénaid van......... de a receptjét szivesen elfogadnám:-)Leírnátok???
2010. márc. 21. 08:07
Mennyi kifli kell a máglyarakás süteményhez?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook