Mennyi hálapénzt illik adni? (tudásbázis)
Én eddig csak nőgyógyásznak fizettem.
Ellenben legutóbb már Sztk-ba mentem rákszűrésre, mert ez a kis móka (vizit+rákszűrés+ultrahang) 35ezrembe fájt volna maszeknál. Egy ezer feleslegem sincs, nem hogy 35.
Nőgyógyászt pedig anno olyat választottam, aki nem mondja meg előre, hogy ő csak ennyiért és ennyiért jön be, így én döntöttem el szülés után, hogy mennyit érdemel. Nem keveset kapott.
Hát sajna mindenképpen füzetned kell, ha több figyelmet (vagy egyáltalán valamilyen figyelmet és kedvességet) vársz el.
BecseiBea! hiába háborodik fel az ember, ha saját magáról vagy közeli hozzátartozó életéről van szó, és arról hogy jobban törődjenek vele, akkor fizetni kell!!!!!!! Nincs mese.
Köszönöm az eddigi hozzá szólásaitokat és várok még.
Fogadott orvost pedig csak azért szeretnék mert mindig az vizsgálna és figyelne meg kicsit jobban figyelnének rám. Az emberibb figyelmességért fizetni kell?! ezt hallottam és ezért érdeklődök tőletek. Segítsetek!
Na, már csak az hiányozna, hogy állami kórházban, a mi pénzünkön elvégeznék a műtétet és az orvos külön számlát nyújt be érte a betegnek! Semmit sem rühhell jobban a társadalom, mint az ilyen korrupt orvost, aki fix tarifákat kér olyan műtétekért, amelyekért mi már megfizetjük őt a tb-ből.
Javaslom, hogy előbb keress egy orvost, azután ahogy tudsz, az orvos betegeinél érdeklődj, hogy szokás-e adni és mennyit. Itt szinte kizárt, hogy pontos infot kapj, mert mindenféle műtétnél más összegeket szoktak adni és abban is igen nagy a szórás.
És bármily furcsa, van aki semmit nem ad, és mégis rendes ellátást kap.
Soraid elejére visszatérve: sajnálatos, ami veled történt, az orvost remélem felelősségre vontad.
További ajánlott fórumok:
- Kézműtét esetén mennyi hálapénzt illik adni az orvosnak?
- Mennyi hálapénzt illik (és kiknek) adni egy egészségügyi küretért, 1 napos kórházi ellátással?
- Mandulaműtét után mennyi hálapénzt illik adni választott orvosnak?
- Hálapénzt vizsgálat előtt vagy után illik adni?
- Mennyi hálapénzt illik adni a nőgyógyásznak?
- Mennyi hálapénzt illik adni a dokinak?