Hálapénzt vizsgálat előtt vagy után illik adni? (tudásbázis)
Olvasom a sok hozzászólást miszerint hálapénzt adni pénzkidobás. Mostanság amikor (ha nem szól oda a doki) 3-4 hónapot kell várni egy ultrahangra? Szeptemberbe már nem "tudtak" időpontot adni idénre.
Jártunk (nem írom le melyik kórházba) kemoterápiára, az első nap közölte a nővér, hogy itt meg szokták köszönni a munkájukat. Amíg nem kapta meg a "járandóságát" be sem kötötte az infúziót. Ők ráérnek egész nap, ha a beteg szeretne este 9-nél előbb végezni fizesse meg.
Itthon elvárják a pénzt, tisztelet a kivételnek.
se elotte se utana de ha mar kesztetesed van...inkabb segits masokon..itt is akad raszorulo csak fel kell dobnod egy uj temat...
mint pl.kinek segithetek?van par ezresem es szabadulnek...
Felesleges.
Nem múlik rajta semmi. Jobb szakemberré nem válik általa, amúgy meg köteles a legjobb tudása szerint ellátni.
Eü-ben dolgozom/nem doki és nem nővér vagyok - akár úgyis mondhatni pártatlan :)/ időtlen idők óta -ergó közelről van rálátásom.Ezért mondom, hogy nem kapsz extrát a pénzedért.Aki kedves anélkül is kedves akár adsz, akár nem; aki bunkó anélkül is az!Bevallom időnként én is hálás vagyok:de nem a dokinak!Én a nővérnek vagyok hálás -aki ténylegesen ott van amikor segítségre van szükségem,megkérdez, beszél velem /és nem hozzám!/ -még a dokit is ő hívja!
De egyebekben mindenki maga dönti el ad -e, és ha igen mikor, és mennyit :)
Attól függ, milyen vizsgálat?
Amikor engem műtöttek és volt a varratszedés, akkor adtam át a pénzt az orvosnak.
További ajánlott fórumok:
- HSG vizsgálat előtt állok.Tud valaki valami biztatót mondani erről?
- Lombik előtti vizsgálatok
- Kézműtét esetén mennyi hálapénzt illik adni az orvosnak?
- Mennyi hálapénzt illik (és kiknek) adni egy egészségügyi küretért, 1 napos kórházi ellátással?
- Műtét előtti vizsgálat altatáshoz
- Coronarographia vizsgálatra adni kell hálapénzt?