Melyik színdarabot szeretitek a legjobban, amelyet ezerszer is megnéznétek? (beszélgetés)
Lássuk csak, egy színház jegy ára átlagosan legyen, 4.000 forint, ezerszer ugyanazt a darabot 4millióba kerül, egyedül ritkán jársz színházba, tehát rögtön 8 millió. És ez még csak egy darab.... :DDDDD
Egyébként viszonylag ritka az a darab, amit ezerszer játszanak.
1000x egyet sem... volt olyan amit valami miatt többször láttam, de mindig időszakos....
Pl. gimis koromban az akkori Józsefvárosi Kamara Szníházban ment egy darab, A faun címmel, Nemcsák Károly, Rátóti Zoltán és Egri Kati főszereplésével... a barátnőmmel 6x láttuk legalább, de nem azért mert annyira jó darab volt :)
Akkoriban a Várszínházban is volt néhány nagy élnény, Csíksomlyói passió, Adevent a Hargitán, vagy Jordán Tamás József Attila estje, sokszor láttam ezeket is.
Később valahogy sok felejthető darabot láttam, nem volt olyan nagy élmény.
Gyerekkel volt még pár kedvencünk amit többször láttunk, a Radnóti-s Bárány Boldizsár, a Centrál Színházban a Hangvilla titka vagy az Ördögölő Józsiás, de életre szóló éményt valahogy nem adtak.
Szeretem a színházat, de sajnos felhígult Bp-en ez is. Sok a középszerű előadás, középszerű színészekkel.
Amíg otthon éltünk, több vidéki előadást is láttunk, a legtöbb jobb volt mint sok Bp-en...
Mostanában külföldön gyakrabban járok színházba, sokkal kevesebb felhajtással sokkal jobb előadásokat látni... ha hazamegyünk, alig kapok jegyet, ha valamit nagyon akarok, jegyüzértől kell 5x annyiért megvenni (így fizettünk fejenként 13.000-t a Mary Poppins-ért pl.) Jó volt, tetszett, de ennyit nem ér szinte egyik sem...
Faust
Turandot
A bűvös vadász
Don Pasquale
Én az Operaház fantomját láttam kb négyszer... megunhatatlan.
Nagyon tetszett még a Dr. Herz, az Én, József Attila és legutóbb a Machbet az Átriumban.
Hát, nem éppen színdarab,de a József A. színházban láttuk a Hattyúdalt,na azt megnézném akárhányszor.A KÖR-Edda musicalt szintén.
De tetszett a My Fair Lady, Egy csók és más semmi,Abigél,és a Londoni szextett(ma estére szabad a kecó ) is...
Sok hűhó semmiért
Makrancos Kata
Lemaradt: Rebecca, de sajnos már Bereczki Zoltánnal nem lehet megnézni. Vele volt az igazi és Nádasdi Veronikával.
Imádjuk
több van, ami megunhatatlan.
Szentivánéji álom
Légy jó mindhalálig
Macskák
Valahol Európában
Rebecca
de talán kiemelkedik az összes közül az Elisabeth.
vagyis kiemelkedett... szigorúan SZPSZ Halálával.
ezerszer???
kétszer sem!
További ajánlott fórumok:
- Mi bántja most a lelked a legjobban és miért?
- Melyik az a házimunka, amit a legjobban utálsz? Amit szívesen kihagynál az életedből? Melyiket szereted a legjobban?
- Krimik /írók, művek, filmek, színdarabok stb./
- Milyen pénzzel megvehető dologra vágysz legjobban?
- Szerintetek melyik típusú műköröm a legtartósabb-legszebb, és melyiket szeretitek a legjobban?
- Ti melyik puding fajtát szeretitek a legjobban?