Melyik megadott körbe tartozó, és már elhunyt ember szemén keresztül néznéd meg a életét, mondjuk egy megmaradó álomként? (beszélgetés)
Hát ilyen is rengeteg van.
Most hirtelen Laár András jutott eszembe, egyre feljebb kerül a polcon nálam a pasi.
De majd még gondolkozom.
Nekem Örkény, de ez kitalálható volt, prózában összes amúgy Kosztolányi Dezső, prózában szinten összes.
Van akinek vagy akiknek (lehet zenekar is, ...) egy művében sem csalódtál?
Nekem is. Egyetlen költő akinek összes művét olvastam, szerencsére, bár cenzúrázot pár verse, de van ilyen kötett is. Nem akarteem én írni elősnek Popper-t, direkt vártam, ki fogja őt írni majd.
Örkény összes van még a olvasmányaim közt. - na az komoly közdelem volt, nálam sorban utolsó három könyvét is kézbe venni.
Ki a kedvenc íród?
Én is őt írtam. Meg József Attilát.
Persze tudnék még másokat is, de ők különösen közel állnak a szívemhez.
Ez is a meghatározása. ;)
Pszichológiában sokat dolgoztunk a megmaradó álmokkal. De lehet felidézhető álom is, szakzsargon szerint.
Az tényleg érdekes lenne. ;)
És tényleg az egyik legnagyobb, mint feltaláló mindekép, ezzel is került be a 18-19. századba a reneszánsz hármasba, Raffelo-t kitúrva. ;)
A cím elég szerencsétlenül van megfogalmazva és leírva, de azért értjük a lényegét. Nem? A témában van fantázia.
Bőven találhattál volna más topikot elégedetlenséged kifejezésére, akkor talán még egyet is érthetnénk.
Álmodj Kazinczyként, vagy akár Casanovaként, ha az jobban passzol. :)
Igazad van, de én erre lennék kíváncsi.
És nem tudom, hogy mit jelent az, hogy "megmaradó álom".
Ott megakadtam.
Tök jó, hogy a 100 évre titkosított dokumentumokról a Youtube-on mindent meg lehet tudni :)
Mi lenne, ha nem lennének titkosak?
További ajánlott fórumok:
- Hazugság egy életen keresztül!
- Randiznátok társkeresőn keresztül megismert emberrel?
- Hogyan tudok az interneten keresztül régi ismerősöket megtalálni?
- Párkeresés egy életen keresztül, vagy társkereső(oldal) függés?
- Zavarna téged, ha a Párod szoros barátságban marad a volt párjával, akivel több éven keresztül együtt élt?
- Miért néznek keresztül rajtam a férfiak? veletek már előfordult, hogy úgy érzitek, senkinek nem akad meg rajtatok a szeme?