Melyik lakáskassza jobb? (beszélgetés)
Szia!
Szerintem ember és körülmény függő, hogy kinek melyik lakástakarék éri meg legjobban. Szerintem akkor jársz a legjobban, ha egy független tanácsadót is megkeresel a témában. Nem vagyok szakértő, de én itt néztem szét [link]
Szia brigitte089,
látom nem kaptál választ,
tudok segíteni ha vannak kérdéseid, ill. bizonytalan vagy lakáskasszás témában.
Üdv:
Netzinger
Szia!
Engem nagyon érdekelne, hogy tudsz-e segítséget nyújtani abban, hogy melyik lakáskassza éri meg jobban!?
Most újítjuk fel a lakást, de néhány éven belül kénytelenek leszünk bővíteni, és az nem biztos, hogy menni fog egyszerre, saját zsebből!
Van tapasztalatod? Vagy szakmai tudással rendelkezel?
előre is köszönöm!!!!
üdv Brigitte089
Hello Mindenkinek!
Akit érdekel a lakástakarék, keressen meg. Minden információt megosztok.
Már nincs.
Csak lakáscélú lehet.
Régen nem járt erre senki.
Van valakinek a mostani feltételekről tapasztalata? Vagy figyelmeztetés mire kell odafigyelni?
Érdemes ilyenbe egyátalán belépni?
Hát még nincs lakásom,de az a helyzet,hogy van két testvérem ők most építkeznek idén költözni fognak (elvileg).A szülői lakás az enyém lesz,mivel anyukám ha egyedül maradna nem tudná fenntartani csekély kis nyugdíjából.Így megbeszéltünk én maradok otthon,enyém lesz a ház,persze úgy,hogy tesóimat kifizetem,és hát azért 35 éves házra van mit költögetni.Van lakás előtakarékosságom életbiztosítással együtt,így nem lakástakarékosságot szeretnék,csak sima megtakarítást,ilyen is létezik a f....-nál nem?Az önkéntest meg azért ajánlják,mert hozzájárul a cég is,és azt is érdemes ugye időben elkezdeni ugye...de hát jelen helyzetben nem tudom mindkettőt vállalni.Ezért vagyok tanácstalan..
Azért köszönöm a segítséged.
Sziasztok!
Én nem tudom jelen pillanatban eldönteni,hogy önkéntes nyuggíjpéntzárba lépjek be(ehhez két százalékkal a cég hozzájárul),vagy esetleg f...megtakarítást kössek.
Sajna a kettőt egyszerre nem merem bevállalni,pedig nem hú de nagy összegekről van szó,de sajna jelen pillanatban nem merem mindkettőt vállalni.Nektek mi a véleményetek?
Hát természetesen igen attól függ csak igazán!
De ha azt nézed előbb- utóbb úgy is venni akar az ember egy lakást/házat, és nem mindegy, hogy van rá garancia, hogy amíg le nem jár a hiteled ugyanannyit (20000) fitetsz vagy jön egy válság és a törlesztőd duplaannyi lesz.
További ajánlott fórumok:
- Melyik pasi lenne a jobb?
- Beszélgessünk könyvből feldolgozott filmekről, melyik tetszett jobban?
- Mi a teendő Fundamenta, Lakáskassza lejárata esetén?
- OTP lakáskassza
- Fundamenta lakáskasszánál, hogy van ez?
- OTP lakáskasszára, ha egy összegben fizetem be az éves betétet, akkor is jár a 30%-os állami támogatás?