Melyik a kedvenc kávéd, és mennyit iszol naponta belőle? (beszélgetés)
Omnia melange
4-5 naponta
világoskék tchibo vagy a krönung a jacobstól,mind a kettőt imádom
naponta 2x-3x iszom
Csakis Nescafé, az eredeti barna, minden nélkül üresen. Napi 2x
Régen édesítve ittam, de mióta megkóstoltam anélkül, rászoktam, a cukrosat nem bírnám meginni.
Ez praktikus is, mert bárhová megyek, nem kell más, csak meleg víz. Mhelyen csak vízcsapból tudok készíteni.
OMNIA és hármat szoktam inni,egy kis tejjel.
De ha utazom akkor is viszem az általam főzött kávém termoszban és akkor tejszínnel iszom.
Coop-os 3in1, napi 1x
vagy főzösből otthon: Karaván
munkahelyen: Omnia
Karaván
és csak amit az én fiam csinál aszt iszom meg! mert issssssssssssteni finomat csinál!!!!!!!!!!
Otthon,Omnia.Tisztán,feketén,erősen:)
Ha presszóban kávézom,akkor a Segafredo-s helyeket kedvelem.
Maxwell House
Napi 2x de gyengén és tejjel meg melassal vagy barnacukorral iszom.
"A kutatók a vizsgált csoportok egyikében sem találtak összefüggést a vizsgált daganatok kialakulási gyakorisága, és az aszpartám-tartalmú italok fogyasztása között."
Ilyenkor hány óra is van? Buta dolog egyetlen kijelentésből egyértelmű következtetést levonni mikor legalább annyi eredmény az ellenkezőjét mondja.
Az édesítőszerekről:
"A legveszélyesebb adalékanyagok
Kezdjük elõször a mesterséges édesítõk vizsgálatát. A különbözõ védett márkanevû mesterséges édesítõszereket az aszpartám (aspartame) nevû kémiai anyagból állítják elõ. Az aspartame-ot bizonyos publikációk méregnek titulálják és nem véletlenül. Az aspartame 3 kémiai anyagból áll: - 40% aspartic sav, - 50% phenylalanine, -10% methanol. Ezek mindegyike mérgezõ vagy káros a szervezet számára mint adalékanyag.
Az aszpartám az egyik legveszélyesebb étel adalékanyag, mellesleg a másik legveszélyesebb étel adalékanyag a 99%-ban glutamát (glutamate) nátrium savából álló MSG (monosodium glutamate), meg a hydrolizált növényi fehérje, amik ráadásul semmilyen funkciót sem töltenek be, csak ízesítõ anyagok. Ez utóbbi adalékanyagokat több étel-gyártó szándékosan félrevezetésként ilyen álnevekkel tünteti fel mint például: "természetes ízesítõ", "fûszerek", "élesztõ kivonat", "szója fehérje kivonat", "textured protein" stb. De a káros adalékanyagok sorát lehetne tovább folytatni a Saccharin-nal ("Sweet n' Low", "Sweet Twin"), kénesítõ szerekkel stb."
Inkább egy szem mokka cukor, vagy egy kiskanál cukor mint édesítőszer, ez az én véleményem.
Egy kis cukor nem okoz semmiféle káros anyagot.
További ajánlott fórumok:
- Mi a kedvenc? (Felelj az előzőre, kérdezz.)
- Írd le a kedvenc viccedet :O)
- Ki szereti a Horror filmeket? Mit ajánlanál, mi a kedvenced?
- Hány pontot gyüjtesz kb naponta a hoxán?
- Mi a kedvenc...és mi a legkevésbé, vagy melyiket választod a kettő közül?
- Mi a kedvenc szavad, melyik szó tetszik?Írd le, mindíg csak egyesével:))))