Melyik a jó márka mosógépben, ami sok éven át megbízható és jó programok vannak benne? (tudásbázis)
Az első Indesit 10 évig hibátlanul működött.
Most vettünk egy újabb Indesitet. :)
Remélem ez is jó lesz legalább ennyi ideig...
Nekem LG mosógépem van, 7 kiló a terhelhetősége, elöltöltős és nagyon csendes.
Másfél éves, eddig még nem volt vele semmi gondom, sokat használom, nagyon szépen mos.
Ha kinyitom az ajtaját, még mindig új illata van.
Nem választanék más márkát, elégedett vagyok a mosógépemmel.
Szia!
Első időben 3 napig egy folytába ment szinte mostmár ha fürdünk meg ha benn szárítok akkor kapcsolom be.
Míele. Nekem legközelebb tuti az lesz.
Most Siemens IQ-m van. 7 éves és szuper!
Elöl töltős mosógépek szerintem kevésbé hajlamosak a rozsdásodásra. A felül töltőseknél is a teteje szokot rozsdálni, de azt bizony kész vagyon lecseréltetni. De látod, van olyan hozzászóló, akinek az se rozsdál.
Nekem anyuméknak rozsdált a felül töltős, pedig panelban laknak, ahol száraz a levegő, szóval nem a nedvességtartalom a hibás. Fűtve is jól van náluk, sőt, még jobban is a kelleténél, 24-26 fok között van náluk a lakásban. Nem tudom, miért kezdett el rozsdálni náluk, fogalmam sincs. De az elöl töltőssel nincs nekik se gondjuk.
Köszönöm! És ennek mindig kell mennie? Mert gőz nálunk csak reggel és este van.
Konvektoros a ház és nagyon spórolunk a fűtéssel, a fürdőben nincs más fűtési lehetőség, mint egy hőlégfúvó (ami nagyon jó!) fürdés előtt pillanatok alatt meleget csinál.
Tudom, hogy ez nem ideális megoldás, de ez van.
Olyan hideg tud ott lenni, hogy frászt kap az ember, ha WC-re kell menni. :)
Szerintem ez helyfüggő is!
Egyszerre vettünk a gyerekemékkel UGYANOLYAN mosógépet 7 éve. Náluk olyan mint az új, nálam meg úgy néz ki, mintha a lomtalanításból szedtem volna össze.
Családiházban lakom vidéken, a leghidegebb sarokban áll a gép. Amikor fürdés van, a mosógép a gőztől csupa víz, hiába törölgetem mosás után is mindig.
A fiaméknál gázcirkó van, a kisgyerekek miatt nagyon meleg van mindenütt, az övék nem rozsdás.
Ez lehet a magyarázat!
Na, nekünk ilyen az adagolója:
Csak kiveszem, leveszem a tetejét és már tisztítható is...
Jelzem, ha nem találtam volna ilyen adagolós gépet, akkor tuti, hogy elöltöltőst vettünk volna.
Indesit volt, felül töltős. Nagyon szerették, mert jól működött, csak rozsdált a teteje és egyre csúnyább lett, meg egy elöl töltősköz képest nagyon szar volt az adagolót kitakarítani.
Végül a rozsda végett nem Indesitet vettek, de elöl töltőset, nagyon szeretik. Végre nincs rozsda és könnyű az adagolót tisztítani. Anyósomnak nem tudom milyen volt a felül töltőse, de nagyon hasonló volt. És rozsdált. Indesit elöl töltősre váltották végül.
Haszánltam egy albiban egy régi elöl töltős Indesitet, az volt a legjobb minden többi mellett, ezért is vettem Indesitet. Nekem alap, hogy elöl töltőset vettem, mert nálunk a konyhába van a mosógép a konyhapult alatt. Itt ez a szokás. Felül töltős gépet úgy kell keresni, nem is igazán árulnak nálunk.
Amúgy én is ki akartam próbálni az elöltöltős változatot, de sajnos sem fér be a fürdőbe... A keskenyre meg nem lehet szárítógépet tenni.
Pedig már úgy elképzeltem, hogy jövőre majd valahogy veszünk rá egy szárítógépet... :-)
Milyen márka? Mert ez a zugos dolog nagyon emlékeztet a régi Whirlpoolra... :-)
A végén már hurkapálcikára ragasztott vattával próbáltam sikálni. Aztán hagytam az egészet!
Kivettem egyben a tartályt, és a mosóport egyből a dobba tettem, és beállítottam az öblítőstoppot a gépen. Majd mikor megállt öblítőstoppnál, beleöntöttem az öblítőt és folytatta a mosást.
Utáltam, mert macerás volt.
Nekünk az első Whirlpool volt. UTÁLTAM! Sosem tudtam kitakarítani az öblítő tartályt.
De a mostaninak (AEG) baromi könnyen tisztítható.
Amúgy márkafüggő, mert barátnőmnek elöltöltős van, és ő meg azt utálja takarítani.
Ja, meg még fontos szempont, hogy milyen mosóport használ valaki, mert ha nincs külön tartálya, akkor lefolyik a gél.
Azt döntsd el, hogy van-e hely a fürdőszobában.
Ha van, szerintem, teljesen mindegy, mert forma-forma.
Azt mondják, hogy a felültöltősnek jobb a felfüggesztése, mert az mindkét oldalon rögzítve van.
Az elöltöltős előnye meg az, hogy ha később venni akarsz szárító gépet, simán rá lehet tenni.
Neked melyik tetszik jobban?
További ajánlott fórumok:
- Külföldi, magyar fesztiválok, rendezvények, látnivalók, programok, érdekességek városokban és falvakban ABC sorrendben
- Nekem a Balaton a Riviéra.../települések, programok, látnivalók /
- Mennyire megbízhatóak az Indesit mosógépek? Illetve milyen márkájúak jók, aminek elfogadható ára van?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Kislányomnak szeretnék karácsonyra varrógépet. Megbízható játék varrógép márkát és lelőhelyet tud valaki?
- Tudna valaki segíteni milyen fajta tetőzsindely márka megbízható és óminőségű.