Melyek a megbízható fűszermárkák? (tudásbázis)
Vannak olyan fűszerek, melyekből egyenesen vétek szárítottat használni, mert akkora a differencia az ízében, hogy képes elrontani az ételt.
Ilyen a babér, a bazsalikom, a rozmaring tipikusan például.
Mindig érdemes inkább a frisset vagy végszükség esetén a fagyasztottat választani, mert abban legalább benne marad az ízt adó illóolaj is.
Nem vagyok markamanias.
Mindegy, hogy szegfuszeg, fahej vagy feketebors.
De nem is a legdragabbat veszem meg, mert a baberlevel osszetorve, megfozve ugyanolyan, mintha a legdragabbat vettem volna meg.
Annyi mindent hallani, olvasni már, hogy mi minden szemét kerül bele a csomagolt élelmiszerekbe. Sokszor tapasztaltam már a fűszereknél is, hogy mintha folyamatosan romlana a minőség, egyre gyengébb a felhozatal.
Szerintetek ez normális? Melyik márkában lehet megbízni?
Azt is olvastam, hogy egyes nagy márkák külföldre viszik a szebb termést és a magyroknak jut a gyatrább. Például babérlevélből ha megvesszük Ausztriában az export babérlevelet, akkor szép, egészséges leveleket találunk benne, míg a magyarban a sérült, hibás levelek vannak túlnyomórészt.
Tapasztaltatok ilyet? Melyiket vegyem, hogy ne csalódjak állandóan?
További ajánlott fórumok:
- DPD futárszolgálatról várok tapasztalatokat. Megbízható-e?
- Aki tanultabb, értelmiségi munkát végez, azok megbízhatóbbak egy szakmunkásnál? Hűségesebb stb?
- Nifty és Prenatest, mennyire megbízhatóak?
- Szeretnél Tenerifén élni? Magyar kolónia létrehozásához megfelelő anyagiakkal rendelkező, megbízható társakat, és barátokat keresünk.
- Tudtok Miskolcon megbízható, kedves nőgyógyászt ajánlani?
- Hol lehet találkozni, ismerkedni rendes, megbízható férfiakkal?