Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Melyek a megbízható fűszermárkák? fórum

Melyek a megbízható fűszermárkák? (tudásbázis)


2016. nov. 17. 15:18
Amit lehet, otthon megtermelek, azokat használom nyersen ill. szárítva. A nem megtermelhetőekből Kotányi vagy Lucullus, de néhány fűszert netről szerzek be.
2016. nov. 17. 14:46

Vannak olyan fűszerek, melyekből egyenesen vétek szárítottat használni, mert akkora a differencia az ízében, hogy képes elrontani az ételt.

Ilyen a babér, a bazsalikom, a rozmaring tipikusan például.

Mindig érdemes inkább a frisset vagy végszükség esetén a fagyasztottat választani, mert abban legalább benne marad az ízt adó illóolaj is.

7. bnedora (válaszként erre: 5. - Globus)
2016. nov. 17. 10:39
Nekem több éve lejárt egész köménymagom van. Inkább az őrölt változatot használom.
2016. nov. 17. 10:36
ha jó minőséget szeretnél, vagy valami különleges dolgot, akkor speciális fűszerboltba érdemes menni vásárolni, és nem a szupermarketes gyári csomagolású termékeket venni.
5. globus (válaszként erre: 3. - Bnedora)
2016. nov. 17. 10:29
Egész köménynél érzek némi minőségromlást, régiekhez képest.
2016. nov. 17. 10:29
Ha lehet, mindig Lucullust vásárolom.
2016. nov. 17. 10:22
Nemigazán figyelem milyen márkájú fűszert veszek. Az tény, hogy az utóbbi időben a babérlevél íze nem annyira erős, mint korábban volt, többet kell tenni az ételbe. Amúgy szép, egészséges levelek vannak benne (H.Rozi).
2016. nov. 17. 10:14

Nem vagyok markamanias.

Mindegy, hogy szegfuszeg, fahej vagy feketebors.

De nem is a legdragabbat veszem meg, mert a baberlevel osszetorve, megfozve ugyanolyan, mintha a legdragabbat vettem volna meg.

2016. nov. 17. 10:07

Annyi mindent hallani, olvasni már, hogy mi minden szemét kerül bele a csomagolt élelmiszerekbe. Sokszor tapasztaltam már a fűszereknél is, hogy mintha folyamatosan romlana a minőség, egyre gyengébb a felhozatal.

Szerintetek ez normális? Melyik márkában lehet megbízni?

Azt is olvastam, hogy egyes nagy márkák külföldre viszik a szebb termést és a magyroknak jut a gyatrább. Például babérlevélből ha megvesszük Ausztriában az export babérlevelet, akkor szép, egészséges leveleket találunk benne, míg a magyarban a sérült, hibás levelek vannak túlnyomórészt.

Tapasztaltatok ilyet? Melyiket vegyem, hogy ne csalódjak állandóan?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook