Melanin:Kínában a tápszerben találták meg. Magyarországon a Nestlé termékei között is találtak. MERJEK nestléTÁPSZERT ADNI A GYERMEKEMNEK? (tudásbázis)
Ime a Nestlé által küldött levél:
Kedves Borosné V. Ildikó,
köszönjük szépen, hogy megkeresett minket. Kérésére a következőkről szeretnénk tájékoztatni:
A Nestlé Coffee Mate termékében a melamin nem kimutatható - három független laboratórium erősítette meg az eredményt
Egy rutinszerű, termékbevezetés előtti, a Nestlé Hungária által kezdeményezett önellenőrzés során a felkért magyar laboratórium kis mennyiségű melamint talált a thaiföldi gyártású Coffee Mate termék egy kiszerelésében, ezért a termék teljes mennyiségét a Nestlé és a hatóságok zárolták. A Coffee Mate még nem került bevezetésre Magyarországon. A termék többi kiszerelésében nem találtak melamint, ezek zárlatát a Fővárosi és Pest Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága 2008. október 6-án feloldotta.
A Nestlé értetlenül áll a magyar laboratórium eredménye előtt, ugyanis három, egymástól független külföldi laboratóriumban újra bevizsgáltatta a terméket, melynek eredménye nem mutatott ki melamint a kérdéses, még zárolt termékben sem. A Nestlé kapcsolatba lép a hatóságokkal annak érdekében, hogy az ügy tisztázódjon.
A Nestlé Hungária Kft. bizonyos abban, hogy termékei nem tartalmaznak melaminnal hamisitott tejet és valamennyi terméke biztonságosan fogyasztható. Általánosságban elmondható, hogy a melamin az élelmiszerláncban minimális mennyiségben mindenhol megtalálható anyag, mely ilyen alacsony mennyiségben nem jelent veszélyt a fogyasztókra. A termékei minősége és biztonságossága a Nestlé számára elsődleges fontosságú.
Nestlé tápszerek
A német Élelmiszer Ellenőrzési Hivatal közleményében kiadta, hogy a csecsemőtápszerek biztonságosságának igazolása érdekében bevizsgáltak 23 csecsemőtápszert különböző gyártóktól, és egy esetben sem találtak melamint. A vizsgált termékek között 7 Nestlé tápszer volt, ami megerősíti az eddigi vizsgálatokat, mely melamin jelenlétét Nestlé bébiételben, tápszerben kizárja nemcsak Németországban, hanem más országokban is. A BEBA tápszerek és Nestlé bébiételek továbbra is biztonsággal adhatók a kisbabáknak.
Amennyiben további információra van szüksége, kérem, forduljon hozzánk ismét bizalommal, mindig szívesen segítünk.
Üdvözlettel
Marschalkó Zsófia
a Nestlé Fogyasztói Szolgálatának vezetője
1013 Budapest, Ybl Miklós tér 8.
Nestléinfo: 06 40 / 214 200
info@hu.nestle.com
www.nestle.hu
Sziasztok!
Az én gyerekorvosom már kapott egy gyártói nyilatkozatot, hogy minden Nestlé termék biztonságos. Mivel külföldön gyártják őket, ezért Németországban vizsgálták be őket, és semmiben nem találtak melamin-t, úgyhogy minden tápszer és bébiétel biztonságos. Én tovább használom a Bebát és az üveges bébiételeket, mert nagyon beváltak, és bízom bennük - és a gyerekorvosomban is...
A Nestlé azért kérte a bevizsgálást az adott termékre (nem tápszer), mert az egyik alapanyag távolkeletről érkezett hozzá.
Valószínűleg azért (is) vizsgáltatták be, mert így le tudják mondani a megrendeléseiket az adott cégtől kártérítési kötelezettség nélkül.
Azt mondjuk nem értem, hogy a cég miért nem ad ki az anyukáknak egy megnyugtató nyilatkozatot, hogy a tápszer hozzávalói kizárólai EU-ból származnak vagy valami hasonló...
Szia.
Én is ezen görcsölök tegnap óta, mikor láttam a tv-ben azt hittem rosszul leszek. Mi hónapok óta Nestlé Al110 tápszert eszünk. Ja és az én kisfiam elvileg nem is ehet mást, tejcukor érzékeny és a többi hypoallergán táptól is volt kiütése. Csak ezt birja. Hát rohadtul idegesít ez a dolog.
További ajánlott fórumok:
- SPAR Magyarország matrica - Ingyenes csere-bere fórum
- A gyermekem már iskolás - tapasztalatok, tanácsok
- Szerinted ki képviselje Magyarországot a 2012-es Eurovíziós Dalversenyen?
- Miért nem tudja elsős gyermekem a számokat?
- Leggyakoribb utónevek a mai Magyarországon
- Túra- és kirándulóhelyek Magyarországon és környékén