Megőrülök a nővérem gyerekétől! (beszélgetős fórum)
És én sem verem a lányom. Mikor szakad a cérna, mert csak belenyúlkálna a konnektorba megfogom a kezét és arra a kezemre csapok, amelyikkel a kezét fogom. Kb 3napig tart a hatása :( De most egy rém ijesztő játék őrzi a veszély forrást és kerüli jóóó messzire.
(Van benne gyerekdugó, de jobb félni!)
Nem akartalak letámadni! Nem konkrétan a Te fiadra gondoltam, bocsi, hogy ilyen félreérthető voltam.
Az lett volna a mondandó lényege, hogy a szülő nevelési módszere nagyban befolyásolja, hogy gyerek milyen habitusú. Hiszen a személyiség (a professzorok szerint) 20% genetika és 80% nevelés.
Nekem is ismerte ezeket a szavakat (kérem, köszönöm, tessék, szia, csókolom stb.. )a saját nyelvén már 15 hósan :-)). Az ADD IDE szó összetételt a bölcsibe szedte össze, most szeptemberben (már elmúlt 2,5 éves addigra). Én is tanítottam neki az osztozkodást, gondolhatod hogy nem arra tanítottam, neveltem hogy mindenkin átgázoljon.
Nekem a sógornőmnek van egy nebáncsvirág kislánya. Na nekünk volt már nem egy konfliktusunk. Ő az égig dicséri a kislányát, hogy milyen ügyes, okos, osztozkodik, jaaaa rengeteg verés után eljutott idáig, és ha bizony nincs ott az Anyja, akkor 100X rosszabb mint a fiam, mivel egy sunyi kiscsaj (két évvel idősebb a fiamnál, lassan lesz öt éves).
Egyébként írtam, hogy a fiam kinőtte (rengeteg tanítás árán), de SIKERÜLT, és nem csak előttem okos :-)). A fiamra a bölcsibe sincs panasz, jól viselkedik, odaadja, megcsinálja amit kérnek tőle, segítőkész, előzékeny. 1,5 éves korában ezt el se tudtam volna róla képzelni!! A kislány a szüleinek már többször szóltak, hogy mit kéne másképp csinálniuk, mivel egyre több vele a probléma.
Szerintem mint ahogy a felnőttek között is van temperamentusabb ember, meg nyámnyila is.
Az én lányom 28án lesz 15 hónapos, és ismeri a kérem, tessék, köszönöm szavakat! Nem, nem mondja ki, csak az első szótagot. És nem hagyom, hogy bárki átgázoljon rajta! Az én gyerekem tud osztozkodni, mert tanítjuk neki. A könyvtárban beszólt neki egy "anyuka" (mekkora király, mi? egy felnőtt semmibe vesz egy kislányt, aki egyébként szépen elkért egy játékot, erre az "anyuka" elküldte a francba!) na azóta oda se viszem, mert nem kell neki ilyen idős korában ekkora parasztokkal lennie egy légtérben.
Szerencsére nem viselkedik mindenki ilyen bunkó módon. És azt is tudom, hogy a legtöbben igyekeznek kulturált embereket faragni a gyerekeikből. De tényleg, miért kellene elviselni, hogy az okos gyerekeink olyanokkal játszanak, akik "leszarják a fejedet"? Maradjanak ők nyugodtan egymás közt!
Bocsi, ingerült vagyok, de nagyon kikívánkozott belőlem...
Jelentkezem, mint egy olyan fiú Anyukája, aki hiába tanította két éves fiának, hogy nem szabad, tojt a fejemre. Persze nem csak akkor kezdtem el nevelni. Most majd három évesen ÉRTI mit akarok tőle, már tud osztozkodni. Másfél évesen még rosszabb volt a helyzet. Nekiment minden gyereknek, mindenkitől elvett mindent, pedig ezt nem tanulta, látta itthon! Tény, hogy nem egy elveszett gyerek, mondjuk én mindig próbáltam diplomatikus lenni. Nálam ki se alakult volna az a helyzet, hogy állandóan a fiam szorult volna háttérbe (mert mondjuk visszahúzódóbb természete lenne). Mint ahogy a fiamnál vissza kellett venni az akarásból, úgy a fiadnál valószínűbb, hogy inkább akaratot kell erősíteni :-).
Mondjuk én a verésnek nem vagyok a híve...
meg kell mondanod neki, hogy neked mi nem tetszik.
gondoljon bele, forditott helyzetben is elintezne egy "enyje nyuszokam, add oda" suttogassal???
azért írtam, hogy ne akkor mond, amikor a legdühösebb vagy, mert ilyenkor az ember sok olyat mond, amit később megbánhat.
Mindenképpen beszélned kell vele, mégiscsak a tesód :)
A nővéredet kéne megnevelni,ha akarsz változást!:)
A gyerek nem tehet semmiről.
ha rosszul fogja fel,akkor az már inteligencia kérdése... :S
lehet ő féltékeny a te türelmedre,és lehet mikor nem vagy ott,akkor a nővéred tök türelmetlen a gyerekével,és ezért olyan agresszív a kis lurkó!
Nővéred fia hogy áll apjával? Ő is ráhagy mindent? Nagyszülők? Ők is látják ezt? Ha igen, próbálj segítséget kérni, hogy tesód szeme felnyíljon végre.
Kívánom, hogy sikerüljön elrendezned ezt a dolgot sértődés és harag nélkül.
További ajánlott fórumok:
- Hajmosás után egy nappal már úgy viszket a fejem, hogy majd megőrülök, véresre vakarom. Mit tegyek?
- Visszatérhet a bizalom? Megörülök a félelemtől!
- Pánikrohamok kb. másfél hete, megőrülök?
- Nem bírok aludni, megőrülök!
- Anyukák! Megőrülök! Mit tegyek?
- Hogyan változhatnék meg? 0 bizalom. Tönkreteszem a párkapcsolatomat, megőrülök.