Megmentettem egy asszony életét, míg kijött a mentő... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Itt az OMSZ videója az újraélesztésről, nem kell lélegeztetni.
Ha nincs vérkeringés, hiába fújunk oxigént a tüdejébe, nem jut el sehová, hemoglobinhoz kapcsolódik az oxigénmolekula. Mindenképpen azt kell megakadályozni, hogy a vér tartósan megálljon az érrendszerben. Ha beindul a szív, levegőt is fog venni, kivéve ha elzáródás van a légutakban.
Persze több résztvevővel nem tiltja szabályzat a levegőbefújást.
És utasított hogy figyeld a mellkasát emelkedik/súlyed-e, üveg/tükör a száj elött homályosul-e?
Mindig azt oktatták, oxigénre elsősorban a szivizomnak és az agynak van szüksége
Én csak annyival tudom alátámasztani, hogy múlt hónap elején reanimáltunk, és a mentőszolgálattól telefonon kapott instrukciókban sem kaptunk utasításul befújást.
Ha elkezdjük az újraélesztést, 112-n keresztül addig segítenek, míg megérkezik a mentőautó.
Azt tudod, hogy lélegeztetni nem kell újra élesztésnél?"
Azt tudtad hogy kell?
Akkor maradhat el ha lélegzik a beteg. Máskülönben mit szivmasszázsolsz ha nincs éltető oxigén, ami a normális ember kilégzépében is van
A mentős adott esetben csak a marokszoritását?edzi, hogy a labdágval fujkál az alélt szájába. Elmaradhat elsőre, a vízet nyelt embernél is akinek a tüdejéböl ki kell rázni a vizet
De támaszd alá indokaiddal
Hatalmas gratulációm! ❤️
És köszönjük! Talán még nem vagyunk annyira elcseszve! Remélem visszakapod az élettől duplán! 😇
Gratulálok!
Azt tudod, hogy lélegeztetni nem kell újra élesztésnél?
Felesleges energia, semmit nem ad hozzá a helyzethez.
Én ezt nem régen tudtam meg.
A lényeg, hogy ügyes voltál!
Remélem, hogy nem kell sűrűn alkalmaznod ezt a képességedet!
Ezt egyszerre írtuk..
Remélhetőleg tényleg csak véletlen volt.Ebben az esetben a 🌽 nem elfogadott.
Le a kalappal!
Évekig oktattak engem is ujraélesztésre mégsem mertem mozdulni
Vérvételm vártunk, fiatal csajt látom hogy nincs jól. Szóljak, ne szóljak hpzzá?
Aztán mégsem mozdultam, ő meg lecsúszott a padról félájultan
Csak a félelem lett urrá rajta, én meg azt gondoltam hogy ő meg azt gondolja ismerkedni akarok
Én hülye :(
Köszönöm a válaszod! Ez azért elkeserítő, ahol több ezer ember fordul meg naponta.
Tényleg emelem a kalapom!
Gratulálok! Kimerítő munka egy embernek perceken át szívmasszázst adni.
Én meg voltam győződve, hogy ott van defibrillátor. ahhoz értő személyzet, aki felváltva tud "dolgozni" valakivel.