Megmagyarázhatatlan telefonhívások ellen mit tudok tenni? (tudásbázis kérdés)
Szasztok!
Ma én is kaptam egy hívást a mobilomra az ominózus 3613283700-ás számról...felvettem,semmi hang,letettem. A google-ban azonmód rákerestem a számra,és ráakadtam erre a fórumra.
Mivel többen írtátok,hogy valszeg ez a T-Kom hibabejelentés-ellenőrző száma, én sem hiszem hogy kamu,( ráadásul a napokban én is bejelentettem a mobilomról egy vezetékes-szám meghibásodást.)de azért jobb a békesség,ezért kérdezem, hogy mi van akkor,ill mennyi az esély rá,hogy mégis lehúzós számról jött a hívás,és miből lehet ezt legalább sejteni?
Köszi előre is a segítséget!
A nagy T.központban azt mondták várjak türelemmel mikor legközelebb felhív ez a telefonszám.(+3613283700) Nos be is jött. Fogadtam a hívást és (nálam) kb. 20 másodpercnyi csend után végre megszólalt egy automata, hogy Ő bizony a Telekom hibabejelentő szolgálat és hogy jelezzem nekik a hibajavítás sikeres volt e vagy sem. (1. vagy 2. gomb lenyomásával.)
Szóval csak meg kell várni míg az a nyamvadt gépszöveg végre elindul, és miután megválaszoltuk az automata kérdését többet nem zaklatnak.
Ami azt illeti pár napja tényleg bejelentettem a vezetékes telefonunk elromlását, és a mobilomat adtam meg elérésnek.
De...
1. Az hogy kb 20 másodpercet kell várni míg elindul a gép egyszerűen nevetséges.
Az emberek zöme mint én is 5-10 másodperc után megunja a nagy csendet a vonal másik végén és leteszi! Az automatának (képletesen értve) ennyi idő kell míg kitalálja mit akar mondani?
Nevetséges....
2. Ami még bosszantóbb, hogy a nagy T szolgáltató TELEFONOS információ vonalán nem ismerik a saját szolgáltatásaikhoz tartozó számaikat. Csak annyit kellet volna kinyögnie hogy az a mi hibabejelentéssel kapcsolatos telefonszámunk és miután felvette várjon türelemmel.
Ehelyett az egyik osztályról a másikra, onnan a harmadikra továbbítottak, ahol végül csak annyit mondtak, hogy igen hallottak már erről, de ez a szám titkosított. Tehát megint csak a nagy semmit mondták meg, de azt nagyon.
ING Pénzügyi Tanácsadó Kft.
(30) 3445060
1068 Budapest
:)
Naponta 10x hív a +36303445060-as szám, illetve egyik nap hívott +34-es...
Elutasítom, ennyi.
3613283700
Segítség! Segítség!
Szeretném kérdezni napi 10-15 hívásom, van +3613283700. Az elsőt felvettem de nem szóltak bele csak rögtön csörgött. Én gyorsan kinyomtam. Voltam a T.-kom üzletben
Tiltó listára rakták de, bizony csak hívogatnak engem. Ti hogy oldottátok meg.
Mikor hagy békén? Mit csináljak?
Szia, üdv a fórumon! :)
Nem semmi amit leírtál. Én tegnap véletlen felvettem, azóta újra hívogat a szám. Az első mondat: köszönjük, hogy fogadta hívásunkat, majd megszakadt...
Sziasztok!
Én most írok először fórumra. Csak a telefonszám miatt regisztráltam. 06-1-328-3700 Ez a szám hívogat engem is napok óta. rákerestem a neten, akkor találtam ezt a fórumot. A fooró nyomon elindulva rögtön hívtam a T-..-ot. Majd egy kedves hölgy felajánlotta, hogy utánanéz a számnak. Kb. egy óra múlva felhívott és közölte, hogy a cég teljes mértékben elzárkózik attól, hogy hozzájuk kapcsolódó lenne a telefonszám, és ezzel együtt megkért, hogy fáradjak be a legközelebbi rendőrörsre és tegyek feljelentést a hívások miatt! Ők hivatalból ki tudják deríteni, hogy honnan jönnek a hívások. Mellesleg a telefonszám a Europen Travel Services nem létező budapesti irodájának nem létező telefonkészülékéhez tartozik!! üdv
Ma bementem más ügyben a .T...-be és ott rákérdeztem a számra(0613283700)!
Azt mondták igen, semmi gond, ez az Ő központjuk száma, nem kell vele foglalkozni.
Nem rég (ahogy írtam is) hibát jelentettem be, és az miatt hívtak volna, vagy nem tudom mit akartak.
A lényeg, hogy T-hom-os dolog, nem lopnak el pénzt, nem betyárok, semmi extra.
Remélem segítettem :)
Én is így járok folyamatosan a napokban :(
Ezt találtam máshol a neten.
"Vigyázzatok mert újra beindult az Angol telefonbetyárok akciója !
Felhívnak a mobilodon és amikor a lenyomod a Zöld gombot, már hívja is a következő számot, 3613283700 mielőtt bárki beleszólna. Azonnal szakítsd meg a hívást amikor hallod a kimenő csengetést,mert ellenkező esetben az összes adatodat pénzedet elviszik."
És itt egy sztori, amit csak megerősíteni tudok, ugyanis mobilról hívtam hiba bejelenteni a 3az1-ben csomag miatt a .T... testvért!
"Tegnap véletlenül szembe jött velem 1 T-Pont üzlet. Bementem és kértem,hogy nézzék meg a fenti tel. számot,mert nem boldogulok vele. Az ügyintéző készségesen megnézte és a következőket mondta: valós Bp-i szám ,de nem mondhatja meg,hogy kihez tartozik,de bátran hadjam kicsengeni mert egy központ hívott és az én csengetésemre kapcsolják az illetékest.Az én hívásomat Ők fizetik tehát nyugodtan várjam a fejleményeket.
Nos kb. 1 órán belül jelentkezett a szám ismét:T-Kom ügyfélszolgálat.
Azért kerestek,hogy megkérdezzék rendbe jött-e a hibás vezetékes telefonom. Azért mert mobilom jelentettem be,hát itt érdeklődnek,de a számon kívül nem jeleztek semmit.Hát erre azt mondtam,hogy tele van a T-Kommal a T-kom.
Tehát a fenti szám a hibabejelentő ellenőre"
Számomra ez hihető :)
Néhány napja mobilról is, városiról is érkeznek a telefonomra hívásokat. Először azt hittem, valami ismerős és fontos, visszahívtam. Az egyik szám túloldalán egy fax sípolt... megjegyeztem a számot, többet nem hívtam, nem vettem fel. Másnap ismételten jött hívás, de más számról, én hülye visszahívtam, "a hívott számon előfizető nem kapcsolható"...
Jött mobilról is hívás, naponta 4-5 változó, ill. ugyan olyan számokról, már kinyomom a telefont, de mégis, mit tehetnék és vajon mi lehet ez?
További ajánlott fórumok:
- Korrupt műszaki vizsga ellen hol tudok feljelentést tenni?
- Mit tudok tenni ellenük?
- Egy szerencsétlennek érzem magam, mit tudok ellene tenni?
- Elkezdtem fogyózni, de nem tudok ellenállni a finom ételeknek. Mit tegyek?
- Kemény maradt a rizs, de már összekutyultam a szósszal!Tudok még ellene tenni?
- Nem tudok ellenállni a kólának.