Megkérdezésem nélkül a boltban, ahol dolgozom a munkáltató kirakta a nevem és a telefonszámomat a bolt ajtajára (beszélgetés)
Az enyém is kint van ,egyszer hívtak csak de abból balhé lett mert megmondtam a nőnek ,hogy csak akkor hívjon ha ég a ház. Azóta kiraktam a bolt számát és mindenkinek elmondom hogy ezt a számot hívják.
Így azóta nem volt gond.
Megnyugodtam,hogy nem én fújom fel a dolgot,s mindenki úgy gondolja a történteket,mint én.Az biztos,hogy megtörténik az első kétes telefonhívás,lecserélem a telefonszámomat és a munkahelyen nem adom meg az újat.Nem köteles,hogy mindenkinek legyen telefonja.Nekem csak az új számomat nem fogják tudni.De mindenféleképpen megpróbálom levetetni az elérhetőségem.Így kicseszni a munkavállalókkal.... Adnak egy céges telefont és akkor rendbe van,de azért a tüske megmarad bennem...
Ja látom magán, én pl a magánom munkaidő után fel sem veszem, ha látom, hogy céges ügyben csörög.
Esetleg mond meg a munkáltatódnak, hogy a magánod nem szoktad felvenni ismeretlen számnak, így feleslegesen írta ki.
Ha adott céges telefont akkor még azt mondom oké, de a magánszámodhoz semmi köze.
biztos nincs joga hozza. En vagy lecserelnem a szamom, es nem szolnek rola, vagy egyszeruen leirnek par szamot egy papirra, es odaadnam nekik, hogy uj szamom van, csereljek le a papiron is.
kedves fórumozok...!
senki semmilyen körülmények között nem tehet ki személlyel kapcsolatos információ-t a kirakati üveg,ajtó...stb.-re ha csak, nem írásos beleegyezés nem történt...
tipp: egy teljesen külön független (közös)elérhetőséget kell megadni az ügyfelek számára...!
üdvözlettel...:)
Ha te vagy a boltvezető-helyettes akkor kirakhatja az értesítési elérhetőséget, ahol én voltam igy vezetőszerű mindig igy volt és senki se élt vissza vele.
tökéletesen megértelek! és biztos van valami...
próbálok keresni valamit erre vonatkozóan, de a könyvemben erről nincs szó (jogi ismeretek könyv, nem jogásznak tanulok, vagy ilyesmi).
Nézz utána a jogszabálykeresőben személyiségi jogok védelme címszó alatt
Én is teljes mértékben így gondolom.De szerettem volna megbizonyosodni arról,hogy erről létezik-e törvény és részletesebben olvasni róla.Azért jó lenne tisztában lenni a jogaimmal...
A megkérdezésed nélkül kitenni a magánszámodat nem lehet. Ha Te vagy a felelős, akkor vagy biztosítania kell egy telefont a számodra, vagy meg kell veled egyeznie, hogy kiadhatja a privát számod. Nincs joga kitenni a beleegyezésed nélkül.
akkor jogos, hogy kiakadtál!
Saját magán jellegű tel.számomat,azért vagyok kiakadva...
privát vagy céges telefonszámodat írta ki?
ha nagy kereskedelmi cég vagytok, kell lennie kollektív szerződéseteknek is.
Mikor a céghez kerültem akkor pénztárosi munkakörre írták meg a szerződésem,ami kizárja,hogy én ilyenhez a nevemet adtam.Amikor boltvezetőhelyettes lettem,akkor csak egy papírt kaptam róla,melyen megváltozott a beosztásom és a keresetem és semmi másról nem írtak.
Szia!
Nézd meg a szerződésedet, a munkaköri leírásodat és a cég működéséről, felépítéséről.stb az okmányokat.
Bármelyikben szerepelhet,hogy kit kell tűz esetén értesíteni, illetve hogy van e kinevezve tűzvédelmi felelős.
Ha bárhol szerepel a neved vagy a beosztásod,akkor sajnos nem élhetsz panasszal.
Én nem tudom, hol mi van leírva, meg a törvényeket sem ismerem, de nekem az általam fizetett saját számomat nehogy már valaki közzé tegye! Azok a cégek, ahol dolgoztam, és kellett nekik, hogy elérjenek az ügyfelek, adtak egy telefont... Nekem pl a telefonom éjjel ki van kapcsolva, tőlem éghet a bármi...
Egy nagy kereskedelmi cégről van szó...az igaz,hogy én lakok helyettesként a legközelebb a bolthoz.De nekem az eljárással vannak a legfőbb problémáim.
érdekes mert az ilyenre akié a bolt annak a neve és száma kell...érdekes...arra gondolok ,hogy vagy te laksz legközelebb a bolthoz de akkor is ez így nem jó vagy valami miatt nem akarja a saját adatait kiírni...ki tudja miért...valami sántit...
Fordulj a jegyzőhöz, az ő hatásköre a kereskedelmi egységek nyitva tartása, stb. Meg van határozva hogy tűz esetén stb, milyen munkaköri dolgozónak kell szólni. Lehet, hogy te vagy az. Nézz utána.
van a jogász válaszol oldal
Ismertek olyan oldalt,amiben kimondottan az ilyen eset fel van tüntetve?
Persze,hogy nem írtunk róla papírt és utólag értesültem róla,hogy megtették ezt a lépést.Szóvá is tettem.
ez röhej. természetesen ehhez hozzá kellett volna járulj írásban.
például ha lenne a szerződésednek olyan része, amiben ez ki van mondva (gondolom, nincs). vagy külön papíron. mindenesetre remélem, azonnal szóvá tetted, hogy ezt nem szeretnéd, és nincs a szerződésben!
Én vagyok az egyik boltvezető-helyettes és úgy gondolta,ezt megteheti...
Ha te nem járulsz hozzá, akkor a személyiségi jogaidat sérti vele!
Igazából szeretnék utána járni,hogy van-e erre valami törvény.
További ajánlott fórumok:
- Nem vagyok terhes, de ha mégis szeretném megkérdezni, hogy egy abortusz milyen? Fájdalmas?
- Szerintetek a munkáltatók kerülik a 30-33 éves nőket?
- Azt szeretném megkérdezni, ha én 31 évesen egy 50 éves elvált nőnél probálkozok, akinek barátja van, akkor mi fog ebből kisülni ?
- A munkahelyemről 2x6 hónap eljöttem táppénzre 2 év alatt.Ha munkáltatók lennétek mit csinálnátok velem?
- Már 24 hetes terhes vagyok, hogy mondjam el a munkáltatómnak? 4 hónapja dolgozom ott munkaközvetítőn keresztül, félek, hogy kirúgnak...
- Ti mit írnátok vagy mondanátok, ha megkérdezné a munkáltató, hogy mit vársz el a munkahelytől?