Megfázás, influenza megelőzése (beszélgetős fórum)
A megfázásos tüneteket nem a hideg okozza a közhiedelemmel ellentétben, hanem többnyire vírusok. A vírusok a hideget nem bírják, csak a meleg környezetben, otthon, munkahelyen, bkv-n stb kaphatod el őket. Annyi befolyása van a hidegnek, hogy a légútakban a vérerekre gyakorol hatást, ezáltal könnyebb elkapni a vírusokat, de ezt ruhával úgyse lehet túlzottan elkerülni.
Mivel a vírusok ellen tenni nem lehet, ezért csak annyit tehetsz, hogy a toppon tartod az immunrendszeredet: ehhez kell, ahogy írtad is, megfelelő táplálkozás (sok gyümölccsek), sok mozgás, kevés stressz. Kiegészítheted ezt Béres csepp+ C vitamin kombóval, de igazából ezek feleslegesek ha tényleg tudsz megfelelően egészségesen táplálkozni. Továbbá olyan dolgok segíthetnek még mint pl szauna. :) Az is jót tud tenni ilyenkor. :)
Sziasztok!
már nagyon unom, hogy idén már másodjára fáztam meg, pedig igyekszem jól felöltözni és egészségesen táplálkozni. Tudnátok pár tanácsot adni, h lehetne ezt megelőzni? Milyen vitamint szedjek? köszönöm:)
Mert a mai zöldségek-gyümölcsök negyedannyi vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, mint kb. 30 éve.
A banánt pl először permetezik, hogy ne érjen a szállítás során, utána permetezik hogy érjen.
Sziasztok!
Már több éve nem szedhetek gyógyszert, így már ősszel elkezdem a grapefruit mag kivonatot 1×15 + c-vitamin 1000 mg. Ha mégis breteg vagyok, akkor az echinacea kivonatosat 2×15 cseppet + c-vitamin, vagy ami jobb, pár citrom leve.
Otthoni fertőtlenítésre pedig pár csepp illóolajat teszek párologtatóba. Teafaolaj,citrom,eukaliptusz, borsmentaolaj, citromos eukaliptusz(az nekem egy kicsit büdi). Kifejezetten fertőtlenítésre szerintem a legjobb a Teafajolaj, természetesen nem a 100 forintos.
Miért nem? :-D
Ilyenkor télen simán...
Sziasztok elköszönök mennem kell lassan vége a munka időmnek.
Köszönöm a tancsokat
Jó egészséget mindenkinek!
A lábfürdő is jó próbáltam....igaz a mondás.
FŰBEN? FÁBAN ORVOSSÁG!
Én bombázom magam a vitaminokkal, ha esszük csak véd tán?
És sokat alszok...rájöttem ez segít..regenerálódni.
Nem tudnám megmondani..szedek vitamint is meg eszek gyümölcsöt is.Talán az alakult ki bennem hogy olyan "furák" lettek a gyümölcsök hátha nincs bennük elég vitamin.
Pl az áruházban szép volt a banán,mire haza értem ronda lett.Ízetlen,szóval fura:)
Én nem hiszek az olyan oltó anyagban ami nincs ki próbálva.
És brit tudósok megindokolták miért nem jó az oltás....nekem az meggyőző volt.Ideg károsodást okoz nem most idővel, én nem kocvkáztatok....egy ismeretlen oltással.Gyógyszerész ismerősöm nem adatja be.....pedig egy szakember tudja miért kell?ő azt mondta nekem adasd be de nem tudni..kiből mit vált ki az oltás.
Én inkább vigyázok magamra.
Sziasztok!
én a fokhagymát nyomatom a gyerekecskémbe már 3 hónapja, pedig még csak 7 hónapos, de kopp-kopp semmi baja!
De miért?
Sokan támadják a gyógyszeripart, hogy így tömik a zsebüket, meg úgy, különösen most a Fluval P-vel kapcsolatban...
Akkor az ilyen vitaminbogyókat minek szedik, ha ott a sok természetes vitamin a gyümikben, zöldségekben, savanyúságokban..?
Szerintem igen.
Ha nincs legyengülve a szervezet,akkor jobban elenáll a beregségeknek/vírusoknak.De ez csak az én véleményem:)
Én sok gyümölcsöt eszek, citrom magában, mandarin,alma,paprika,hagyma minden mennyiségben.
Büdös de hatásos!
Én is beoltattam magam, ez az alapvető védekezés szerintem.
De ezen kívül fontos a gyakori és alapos kézmosás és a megfelelő táplálkozás (sok gyümi és a nem agyonfőzött, vitamindús zöldségek, meg levesek és gyógyteák).
Nép gyógymód lehet a méz (nekem a gesztenyeméz vált be leginkább) a propolisz és a pálinka meghűlés ellen (de azt én most hanygolom, mert jelenleg kismama vagyok:))
Látom mindenki inkábba megelőzst tartja fontosnak...reméljük ezek hatásosak.
szerintetek ki lehet védeni a vírust sok vitaminnal természetes készítményekkel?
További ajánlott fórumok:
- Mi a legjobb módszer a herpesz megelőzésére, kezelésére?
- 30 éves kor felett, ha nincs az arcon ránc, attól még érdemes megelőzésképp ránctalanító krémet használni?
- Meghalt egy 2 éves gyeremek B típusú influenza miatt :(
- Influenzás a családban! Szeretnék tanácsokat kérni Tőletek, hogy egy fedél alatt élve egy influenzással, hogyan tudnám megúszni ép bőrrel?
- A H1N1 influenzából sikeresen kigyógyultak tanácsai, terápiás módszerei
- Influenza megelőzés