Megbüntet a kalauz? (tudásbázis)
Attól függ, milyen kalauzzal futsz össze. Engem egyszer azért akart megbüntetni, mert diákhelyettesítő papírral utaztam (abban az évben volt, h nagyon sokáig szarakodtak az új diákok gyártásával és rengetegen ilyen igazolással utaztak). Rendesen lepecsételve, hitelesítve, ami kell. Erre kitalálta, h az csak diákigazolvánnyal együtt érvényes és anélkül megbüntet, mert jogosulatlanul veszem igénybe. Mi van? XD És kb 5 percig szócsatáztunk, h értse már meg, h nincs diákom, azért van a papír, ha lenne, nem kéne a papír, és nem akarta felfogni, h egy hülyeség amit beszél. Végül a fülkében velem utazók oltották le, h álljon már le, tök ciki, h ilyen ostoba, h nem érti, mi van. De ha nem állnak ki mellettem, simán megbüntet...
Egy másik meg azért akart, mert több km-re szólt a jegyem, mint amelyik vonalon ültünk. De csak engem, anyát nem, aki szemben velem tök ugyanazzal a jeggyel ült. Mert nem tudta, h együtt vagyunk és egy 15-16 évessel könnyebb izmolni, mint egy felnőttel.
Köszönöm!
Hamarosan kiderül...
Ezt találtam:
"Ha a jegyvizsgáló un. Utasleadási lapot állított ki az utazás során, akkor Önnek lehetősége van 15 naptári napon belül a menetjeggyel az utasleadási lappal és az érvényes diákigazolvánnyal bármely pénztárunkhoz odafáradni, és a bemutatási díjat befizetni, ami jelenleg 1.300 Ft.
Ha Ön a vonaton megfizette a jegyvizsgáló által felszámított összeget, akkor lehetősége az utólagos bemutatásra, amennyiben 15 napon belül a menetjeggyel, a jegyvizsgálótól kapott menetjeggyel és az érvényes diákigazolvánnyal bármely személypénztárunkba befárad. Ez esetben a vonaton fizetett összeget, az 1.300 Ft bemutatási díj levonása után visszatérítik Önnek."
További ajánlott fórumok:
- Ha hatan utazunk (4gyerek) 5 személyes autóban megbüntetnek?
- Nem volt a gyermekemnél a bérlete, ezért megbüntette a kalauz, van-e lehetősége utólag bemutatni, hogy kevesebb legyen a büntetés?
- Már megint kaptam egy számomra ismeretlen alapítványtól csekket+névreszóló matricákat, hogy fizessek nekik. Ha nem fizetek, megbüntethetnek?
- Igaz, hogy a Xenon fényszórók miatt megbüntethetnek a rendőrök?
- Rendőr megbüntet és meghazudtolja az embert!!!!
- Mennyi idő múlva küldik a csekket, ha gyorshajtás miatt megbüntettek?