Megbízási szerződéssel való foglalkoztatás esetén, előre láthatólag 2 hónapról lenne szó, milyen levonások történnének a tiszteletdíjból? (tudásbázis)
szia!
Attól függ biztosított leszel vagy sem! ha biztosított leszel és nincs más 36 órás munkaviszonyod, akkor levonják a tb. 25%, tb, 4,5%, tb. 0,5%
egy egyéni járulékoknál a nyugdíjjárulékot attól függően hogy magánnyugdíjpénztár tag vagy-e vagy sem, ha igen, akkor 8% mnyp tagdíj, 1,5% nyugdíjjárulék, aztán kell még egészségbiztosítási járulékot fizetned 6%(2% pénzbeni, 4% természetbeni) plusz kell még adóelőleget fizetned!
ha biztosított vagy, de van más 36 órás munkaviszonyod, akkor mindezeket, kivéve az egészségbiztosítási pénzbeni járulékot 2%
ha nem vagy biztosított, akkor valszeg csak adót vonnak az szja tv. szerint
remélem jól írtam le és segítettem is!
J
Illetve mi az 50%os arány tekintés vagy 90%os? Pontosan hogyan is működik, ha jelenleg bejelentetlen munkanélküli vagyok, semmit nem kaptam az szja-nak az évet előre nézve nem kell meghaladnia a 18%-ot. Jelenleg tehát semmi bevételem, sehonnan származó jogviszonyom jövedelmem nincs ez lenne most. Két hónap napi rendszerességgel havi díjazásban.
Hogyan tudom a nettót kiszámolni?
Köszi a segítséget!
További ajánlott fórumok:
- Hirességek családnevei, amelyek foglalkozásra utalnak (ABC sorrendben)
- Mi a foglalkozásod?
- Ha sikerült állást találnom, akkor a munkaügyi központba be kell vinnem az igazolást, szerződést, hogy foglalkoztatnak?
- Ha határozott idejű szerződésem van, tovább foglalkoztatnak vagy felmondanak?
- Egyszerűsített foglalkoztatási szerződéssel kapcsolatban segítenétek?
- Amíg nincs bejelentett tartózkodási helyem, csak szerződésem, nem foglalkozik velem az adott óvoda?