Medence vizének tisztántartása (beszélgetés)
Természetesen az sem mindegy milyen vizi tárolóról van szó:) A kerti tavakba, ahol halacskák, és növények is találhatók, ott nem biztos, hofgy jó megoldás a sósav meg a hypo:)
Medencében alkalmazva nem szárítja az ember bőrét?
A keresztapám az 5köbös medencébe 2hypót és egy sósavat szokott önteni és azt modja az bírja a szezonban, nem lesz algás a víz, pluszba egy kombinált tabletta úszik az adagolóba.
Én a 4 köbösbe, az elején jól megklóroztam (vettem klór granulátumot) + 2-3 naponta öntök bele egy kis algaölőt és jól megforgatom a vizet és nincs vele semmi gond. Az aljáról a port meg a bogarakat kiszívja a szűrő!
Szia,
Egy ismerősöm használ tó tisztító és ezekben általában mikororganizmusok, különböző bacik vannak amik megakadáloyzzák a számunkra kártékony növény, állat pl: táplálékfelvételét. Vagyis ellehetetlenítik az életüket, így elpusztulnak. De ezeket a szereket természetesen nem szabad túlzásba vinni, Ő is inkább különféle szűrőberendezéseket alkalmazza, hálót stb.
Szép napot!
Amíg nekünk is olyan volt,mi is többször töltöttük újra ,de ez 12 köbméteres,nem szívesen töltenénk újra.:))
Ezeket azért használjuk ,mert tudjuk az adagolását,a hypónál meg fogalmam sincs ,mennyit ,milyen időközönként kellene adagolni ?:))
Amúgy valóban a vegyszerezés helyett ,jobb néha lecserélni a vizet.
:)))
ép azért amit pl a hozzászólás előtt is irtak:))
csak hogy több valaki írta hogy nem kockáztat meg akármi,nem igazán értem a kockázatot:)
én pl 5000ftért vettem a jelenlegi felfujható peremes medencénket de a legelső is mittudomén 14ezer ft volt,bár az még nagyobb volt mint ez.....egy évben kétszer max háromszor feltöltöm,tehát lehet hogy a vízszámla több amit fogyasztok de azt végülis nem egyszerre fizetem ki hanem elhasználom kiszámlázzák és van egy határidő...egy üveg hipó hagynemondjam mennyibe kerül,és nekem nagyobb csodát tett benne mint a klórtabletta tavi algagátló folyadék meg effélék,az algasokkoló izé meg már nem is emlékszem de sokba került nagyon....szóval ha összeadom a ph meg akármimérő papirok meg folyadékok árát és a klórtablettákét stb,nekem nem jön ki kevesebbe mint a víz+hipó és ugyanúgy kitisztitja megelőzésnek és sokkoló kezelésnek is tuti és szerintem nem károsabb mint az a sok egyéb vegyszer bele....ez csak magánvélemény:)
A klórból és a vízből sósav lesz.
H2 + Cl2 = 2 HCl
Csodák nincsenek.
Nincs mit!:))
Talán nem is kell mérni ,mert asszem ezek a vízszűrő tartozékok szabvány méretek.
Megnéztem a folyadékot is,chloralgint használunk és heti egy kombi chlortablettát.
Tökéletesen tiszta,pedig sokan ,sokat fürdünk benne.:)
Arra is van megoldás ,ha már algásodik,sárgul ,zöldül.Van egy alga-sokk nevezetű termék ,ami eltünteti az algát.
Medencés mondta: háztartási sósav
Az adagolást még nem tudom...
Szerintem practikerbe,tescóba ...bárhol ,ahol medence felszerelést ,vagy med.technikát árulnak.
Nekünk benne volt a szettbe eredetileg.
Az olyan fajta amit fentebb is említenek,a kis zsákos ami fújással tereli bele a szemetet az aljáról.
De most sk csinált a párom egyet,amit konkrétan a vízkeringető szívórészéhez kell csatlakoztatni,és rendes porszívó fejet tettünk rá,csak egy azonos méretű hosszú gégecső kell hozzá.:))
Mi csak klórtablettát használunk, ami úszó önadagolóban van + pár naponta porszívózzuk az alját. A porszívó egy slagra szerelhető háló, a slagból kijövő vízsugár a hálóba tereli a koszt a medence aljáról. Kb. 2-3 ezer ft, talán Praktikerben vettük.
Soha nem teszünk bele mást, napi használat mellett sem volt gondunk soha a vízzel. Harmadik éve használjuk, egy feltöltés/szezon.
Ha nagy a medence,akkor nem szabad szerintem kísérletezni effélékkel,vannak remek speciális adalék anyagok ,amik remekül tisztán tartják a vizet.
Mi önadagolós klór tabit használunk ,meg egy folyadékot aminek nem tudom a nevét ,de majd megnézem,plusz porszívózzuk az alját olykor,ha nagyon felgyűlik bogarakkal.
További ajánlott fórumok:
- Algás vizű medencét mivel lehet tisztítani a viz leengedése nélkül?
- Kertemet szeretném csinosítani. Egyszerű ötleteket várok pl.szalonnasütőhely, grillező, medence a gyerekeknek, virágágyások, stb.
- Holmi rezsi miatt nem akarok lemondani a fűtött medencéről 😢
- Ti hogyan oldjátok meg a kutyák tisztántartását, lehetséges fertőtlenítését
- Medence vizének tisztán tartása
- Fózolt laminált parketta tisztántartásáról van tapasztalatotok?