Meddig számít az ember "erkölcstelennek"? (beszélgetés)
Az erkölcsiben nem fog már látszani. Pénzbüntinél a jogerős határozat napján beáll a törvényi mentesítés (emlékeim szerint).
Az adatbázisban azonban valóban benne marad - ha újabb bcs-t követ el, akkor a bíróság látni fogja, és büntetett előéletűnek tekintik. Ettől függetlenül az erkölcsije tiszta.
Nem minden munkakörhöz kell erkölcsi bizonyítvány.
Van ahová viszont még az egyszeri "megtévedés" is kizáró ok lehet.
egyébként 2009. évi XLVII. törvény 18 §
de szerintem ezt a haverod már tudhatja...
Ha konkrétan fogalmaztál volna, lehet, hogy többet tudtam volna segíteni.
A lopás elég tág spalettán mozog, nem mindegy az érték, és az sem, hogy esetleg dolog elleni erőszakkal történt-e, ugyanis a szabályértési értékre elkövetett lopást bűncselekménnyé minősíti pl. a dolog elleni erőszak; áruházi lopások esetén a lopásgátló eltávolítása is dolog elleni erőszaknak számít.
az erkölcstelenség idéző jelben volt :-)
hogy kaphat e tiszta erkölcsi bizonyítványt vagy sem
Ez büntetési kategória.
Ugye az a kérdés, hogy szerepel-e a bûnügyi nyilvántartásban, (illetve elévült-e).
Az erkölcstelenség nem mindig bûntetési kategória.
Aki pl. megcsalja a házastársát, cserben hagyja a családját, stb., az nem bûntett, de erkölcsileg megkérdôjelezhetô.
szerintem is a bírság kifizetésével lényegében egyenlítve lett a "számla" ha nagyértékű lopás akkor nem csak szabálysértés, de 5 év.. az még letöltendő szabadságvesztés esetén is sok idő.
a visszaintegrálás szempontjából pláne, nem cél ellehetetleníteni, ilyen esetben pláne, főleg ha azóta nem volt ellene semmi
Addig, amíg lentebb nem teszed a mércét.
ha túl magasra teszed, mindenkit annak láthatsz. Mindenkiben találsz "szálkát".
További ajánlott fórumok:
- Vagyontalan emberek emberi értékei nem számítanak?
- Ha úgy jellemeznél egy embert, hogy "EGYSZERŰ" akkor mire gondolsz? Mi / milyen viselkedés számít egyszerűnek?
- Az egyik ember, akire az életben mindig számíthatok, a volt férjem…
- Milyen ember az olyan, aki tiszta higiénikus, de rendezetlen? Igénytelennek számít?
- Decemberben vettünk egy új számítógépet. Meddig kell megőriznem az alkatrészek dobozait?
- Mellkisebbítő műtétet szeretnék, 2 pici gyerekem van. Mire számítsak műtét után, mennyire fogom tudni ellátni a családot vagy meddig nem?