Másnál is a panel lakás nagy szobájában alszik a 2, 5-3 stb éves gyerek? (beszélgetés)
Jó lesz így!
el sem tudjuk képzelni, hogy a gyerekek mit gondolnak!
Elmesélek valamit: Az első lakásunk egy 1 szobás lakás volt és amikor a fiúnk iskolába bent, el kezdtünk beszélgetni a nagyobb lakásról, hogy legyen külön szobája, stb. A fiam pedig ezt mondta a sokadik hallésra: anya! Ne költözzünk el innen, olyan szép ez a lakás! Ha annyira útban vagyok, akkor fúrjatok egy lyukat a falba és tegyétek be oda az ányamat...
eszembe sem jutott, hogy ő azt hiszi, hogy azért akarunk nagyobb lakást, mert útban van...
Na eldöntöttem!
Mivel úgy vettem észre a kisfiamon h nehezen alszik el a nagyobb szobában,ezért megkérdeztem tőle melyik szobában szeretne aludni.(hogy ez eddig miért nem jutott eszembe....nem is értem)
Ő egyből mondta h a kicsiben.Mondtam rendben,és a déli alvást már ott intézte mégpedig úgy h kb 5 perc alatt elaludt,rá sem kellett szólni,pedig az utóbbi napokban a nagy szobában könyörögtem neki h aludjon.
Igy átpakolunk. Mi megyünk a nagyba,ott lesz velünk az újszülött és a kicsi szobában lesz a nagy fiam.Ha elég "nagy" lesz a kicsi (fél éves-1 éves) akkor össze tesszük őket.
Csak remélni tudom h jól döntöttünk,bár most egy kő esett le a szívemről,eddig nagyon nyomasztott ez a dolog.
Úgy látom, egyetértünk! :) Én is ezt tenném!
(Amúgy annak semmi jelentősége nincs ebben az esetben, hogy panel vagy nem panel.)
NEM:)
Ti aludjatok az újszülöttel együtt a nagyobbik szobában.
Majd, ha már a kicsi is megbízhatóan átalussza az éjszakát, akkor összeköltöztetheted a gyerekeidet.
Legalábbis én ezt tenném,mert ez tűnik számomra legésszerűbbnek.
DE egy újszülöttet tegyek össze egy akkor 3 évessel?
A nagy megy oviba a kicsi meg ha a tesójából indulok ki ébredni fog éjjel többször is.
Fogalmam sincs, h a nagy fiam mennyire fogja ezt tolerálni,illetve egyáltalán felébred e rá.
Mert ha igen akkor mikor indulni kell olviba fáradt lesz,ezért nem szivesen tolnék ki vele.
egyetértek
én is ezt tenném
Én a kicsit megcsinálnám a 2 gyereknek és a mienk lenne a nagy.
Ha vendégek jönnek hova teszed őket?
Még gyerekkoromban a mi lakásunk 2+fél szobás volt. A legnagyobb szoba a szüleinkké volt, a kisebb nagy szoba az enyém és a húgomé, a fél szoba meg a bátyánké.
Valahogy a nagy szoba olyan szülős, így semmiképp nem használnám gyerek szobaként.
én is a kisszobába voltam, oda érkezett az öcsém, majd a húgom is. Anyuék meg a nagyba. Végül nekem lett külön szobám.
Végül a válás miatt ismét egy szobába kerültünk.
Igen igy tervezzük,hogy majd idővel együtt alszanak.
Viszont ott van a nagy tv a falon.......nem gáz?
Egyébként most is kikapcsoltam,hogy déli pihenő van.Tehát csak akkor megy ha játszik stb.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
Még mindig tanakodom hogy legyen,de egyszerűen nem tudok jobb megoldást.
A kisfiam 2 napja már kint alszik a nagyszobában (ami tényleg nem nagy,csak panel viszonylatban az)
,természetesen nem akkor akarom át szoktatni mikor jön a pici.
Mindenesetre loch ness írásán elgondolkodtam,hogy ha neki pozitiv nyomot hagyott hogy a nagyobb szpbában volt,zsúfoltság nélkül,és volt hely mindennek a későbbiekben is akkor lehet nálunk se lesz gond.
Gondoltam rá,hogy a kisebb szobába össze rakom a két gyereket,de a kisfiam ősszel indul oviba és lehet éjjelente felébredne a pici baba sirására,lehe ki sem pihenné magát reggelig mikor indulni kell....de nem tudom,nincs eldöntve semmi csak elmélkedem.
Viszont az való igaz,hogy a kisebb szobában semmire sincs hely ágyon és szekrényen kivül.Férjem is a nagyobb játszó hely stb miatt javasolta a nagyobb szobát a kicsinek. Mert most még motorozni is tud a laksában :D amit én nem szeretek,de ezzel csak a hely szélességét akartam szemléltetni.
De az bizonytalanitott el,hogy este mikor megyünk lefeküdni akkor nem alszik el olyan hamar mint a régi helyén hanem nézelődik,forgolódik. Bár miután elaludt nincs probléma max 1x kel inni.De nyugodtan alszik.
Nálunk is a nagyszoba a gyerekszoba- nappali is egyben.(Emeletes ággyal, játszószőnyeggel,az összes játékkal, tv-vel.) Itt töltjük a nap nagy részét,van hely még rohangálni is, és van a kicsi szoba ami a mi hálószobánk.A hálóban szokott a kicsi délutáni szunyálni, itt csend van.
Szerintem egy társasházi lakásban ez így jó kialakítás.(ugyan az alattunk lakó ki van akadva amiért neki a nagy a hálója a kicsi meg a felnőtt "kis"fia szobája :-D de hát lehet másképp is gondolkodni, elvégre a gyerekeknek KELL A HELY!)
Nálunk a kisszobában volt a tévé, ott néztük együtt, vagy ha aludni mentünk, akkor a szülők ott nézték tovább. Meg ott is tudtak beszélgetni, a szobájukban. Valahogy megoldották a dolgokat, de én elképzelni sem tudom, mit csináltunk volna gyerekként beszorítva egy olyan kis szobában, ahol szinte minden helyet elfoglalt a két ágy.
Ezzel nem azt mondom, hogy csak így helyes, csak az ellentétes véleménnyel megpróbálok más megoldást is felvázolni, mint amit te írtál. Az pedig, hogy mi a helyes, úgyis minden családnál más és más.
További ajánlott fórumok:
- Mennyire elfogadott, hogy a 4 éves gyerek még mindig az anyjával alszik?
- Mennyit alszik az 1 éves gyereketek?
- Mikor tegyük a saját szobájába a gyereket éjszakára?
- Kaptunk egy törpehörcsögöt. Tarthatom a gyerek szobájában?
- Miben tároljátok a gyerek játékait úgy, hogy ne foglaljon sok helyet, és még valahogy ki is nézzen a szobájába?
- Hogyan tudnám a kisfiam szekrényét gyerekesebbé tenni? Jelenleg világos színű alacsony szekrények vannak a szobájában. Kisfiam 3 éves múlt.