Marvelon - pecsételő vérzés (beszélgetés)
Most már biztos, hogy a marvelontól vannak bajaim :S A második próbalevelet kezdtem el szedni, hát brutális...és a vicc, hogy már nem gyártják az egy havi kiszerelést, így kénytelen voltam megvenni a háromhavi adagot.
Kezdődött azzal, hogy a szünetben egyben távozott belőlem a méhnyálkahártya, elég fájdalmas volt.
Aztán a másik probléma, hogy már a 6. szemnél jártam, még mindig vérezgettem.
A 8. szemnél ismét rámtört a rosszullét, nem tudtam eldönteni, hogy mim fáj. Vesém, hasam, gyomrom, beleim...A 14. szemnél ismét pecsételő vérzés...Ma vagyok a 15. szemnél, kíváncsi vagyok, hogy a vérzéssel együtt megszűnt -e a napi, menetrendszerű belső fájdalom...
Kedves Betti!
Én 11 évvel ezelőtt Mercilon nevű tablettával keztdem, talán vannak itt olyanok akik emlékeznek rá. (26 éves vagyok) És bár nem rendeszeres, de folyamatosan jeletkező pecsételő vérzésem volt mellette. Azt mondta a nőgyógyászom, hogy felírja a Marvelont nekem, mert az a "nővére" a Mercilonnak, picikét erősebb tabletta, na ennek már 10 éve. Én egy dekát nem híztam tőle, semmilyen mellékhatása nincs a mai napig.
De a gyógyszerváltást követően újra jelentkezett a pecsételő vérzés. Kérdezte tőlem, hogy mit szedek fejfájásra, milyen fájdalomcsillapítót. Algopirin, aszpirin vagy Demalgon. (10 éve nem volt még akkora választék , mint ma, maximum kalmopirin :-) )Azt mondta, hogy ne szedjem őket , mert van egy hatóanyag ami ebben a három féle fájdalomcsillapítóban is megtalálható (mondta, hogy mi, de én arra már nem emlékszem, de a dobozaikon biztos rajta van az összetevőknél)
A lényeg az, hogy azóta egyáltalán nincs pecsételő vérzésem, Rubophent illetve amióta megjelent Algoflexet szedek fejfájásra. Nem tudom, hogy a doki honnan vette az összefüggést, de bejött neki! Dr. Papp Zsoltnak hívják, Győr város fele lakossága nála született, születik.
És még az is érdekesség, hogy bárikor szorult helyzetbe kerültem és Aspirint kaptam fájdalocsillapításra, a következő menzeszig, újra volt pecsételő vérzés.
Őszintén remélem , hogy tudtam neked ezzel segíteni.
Én pont azért kaptam ezt, mert "Kicsit erősebb, minta meliane"-tehát elvileg meg kellett volna, hogy szüntesse a köztes vérzést.
Nekem a második szülésem óta ennyire erős a mensim, olyankor -munkán kívül- máshova nem is tudok elmenni. Te nem is voltál dokinál ezzel a problémáddal? Én emellett görcsölök is, elég rendesen.
Nekem is egész életemben ilyen erősen volt meg. 7 nap, és legalább 4 napig erősen. Soha nem kaptam, és nem kértem rá semmit. Cserében viszont soha nem görcsöltem, mint sokan mások. Amikor gyógyszert szedtem, akkor jó volt, alig volt meg.
Szerintem ez sajnos egyéni dolog! Mindig irigyeltem, akinek csak 2 napig tartott.
További ajánlott fórumok:
- Pecsételő vérzés!
- Pecsételő vérzés mitől lehet?
- Miért lehet az, hogy máj 15-én jött meg a mensim, majd tegnap este volt egy kis pecsételő vérzés, és görcsöltem is?
- Pecsételő vérzés?
- Menzesz előtti pecsételő vérzés mitől lehet?
- A ciklusom 17. napján kisebb "baleset", 20. napon pecsételő vérzés. Megnyugodhatok?