Marcipán szelet recept
20 perc
A Marcipán szelet hozzávalói:
25 dkg ráma
25 dkg daráltkeksz
20 dkg kókuszreszelék
30 dkg kristálycukor
1 db keserűmandula aroma
tortabevonó
A Marcipán szelet elkészítési módja:
Elkészítése: 9 evőkanál vizet a 30 dkg cukorral felforraljuk, tűzről levéve belekeverjük a 25 dkg rámát. A darált kekszet a kókuszreszelékkel összekeverjük. Az eddig elkészített anyagokat összegyúrjuk, majd ketté választjuk. Az egyik felét 3 evőkanál kakaóval összedolgozzuk, a másik felét keserűmandula aromával összedolgozzuk. A tepsit kivajazzuk és a kakaós masszával kézzel kinyújtjuk. Majd utána a keserűmandulás részt az előző rétegre kinyújtjuk. Majd csokimázzal leöntjük. Ha van gyümölcs (pl. meggy) azzal díszíthetjük a csokimáz ráöntése előtt.
Nagyon szép tud lenni, ha kicsit köröket vágunk ki, és csokoládémázzal nem bevonjuk, csak a fakanálról rácsurgatjuk
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 472361965f, 2007. aug. 10. 08:12
A marcipán szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.