Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mandulás tallér recept

Mandulás tallér recept

A Mandulás tallér hozzávalói:
45 dkg liszt
25 dkg margarin
12 dkg cukor
1 tojás sárgája
5 dkg őrölt mandula


A Mandulás tallér elkészítési módja:
A hozzávalókat összegyúrjuk, 1 órát pihentetjük hűtőben, majd5 mm vastagra nyújtjuk. Kisszaggatjuk, 180 fokon sütjük, kihülés után lekvárral összeragasztunk 2-2 lapocskát. Olvasztott csokival, marcipánnal, mandulával díszítjük.

Ha a tészta esetleg nem nyújtható, akkor tenyérrel nyomkodjuk szét a munkafelületen.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mandulás tallér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook