Mandulás tallér recept
A Mandulás tallér hozzávalói:45 dkg liszt
25 dkg margarin
12 dkg cukor
1 tojás sárgája
5 dkg őrölt mandula
A Mandulás tallér elkészítési módja:
A hozzávalókat összegyúrjuk, 1 órát pihentetjük hűtőben, majd5 mm vastagra nyújtjuk. Kisszaggatjuk, 180 fokon sütjük, kihülés után lekvárral összeragasztunk 2-2 lapocskát. Olvasztott csokival, marcipánnal, mandulával díszítjük.
Ha a tészta esetleg nem nyújtható, akkor tenyérrel nyomkodjuk szét a munkafelületen.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: gazsika, 2008. ápr. 4. 12:14
A mandulás tallér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.