Mamos cumisüveget használ valaki? (beszélgetés)
A Tomme Typee-s vált be legjobban, ezt használjuk ma is (18 hós), de volt Mam-os Avent-es és Nuk-os is. A hasfájós babának különösen jó a szeleprendszere miatt (nekem nem folyt ki sose). A formája miatt pedig nem lett cumizavaros pedig szopott és tápizott is egyszerre 8 hónapig.
Minden baba más, többet ki kell próbálni.
MAM nekünk nem vállt be.Kiborít, hogy az alja csavaros és ha nem jól csavarom véletlenül akkor jól belefolyik a táskába vagy a baba nyakába.sok levegőt is nyelt vele én babámnak nem jó.
Próbáltunk még párat:
Dr.Brown jó de macerás a tisztítása, lassan jön belőle a kajcsi ha nagyon éhes volt hiszti lett a vége.Viszont kólikánál segít.
Tommee Tippee anti colic ennek is a tisztítása a belső szelep miatt macera.Hasonló mint a Dr.Brown.Viszont többször előfordult velem hogy nem jól csavartam rá a tetőt és kifolyt a pici nyakába a kajcsi.Lehet én vagyok a béna nem tudom.Babám szeretett belőle inni különben.
Avent új fajta szirmos.Eddig ez a legtutibb.Ezt szereti a legjobban és én is.1-es és 2-es cumis is van.Ebben jó a szelep ami a cumi résznél van segít a kólikánál.Drága az igaz, de aukciós oldalon újhoz jó áron hozzá lehet jutni.
Próbáltuk még a sima aventeset is.Azzal nyelte a legtöbb levegőt nekem.
Nuk is nagyon jó csak nem minden baba fogadja el a cumifejét.3 évesem a kezdetektől csak abból volt hajlandó inni.:) 8 hónaposomnak meg mindegy igazából!:)
Többet ki kell próbálni minden gyereknek más az ami beválik!
Én születésétől fogva azt használom a kislányomnak (8 hós és sajna tápszeres), 2 van, az alvós cumijaink is az. Nem próbáltunk mást, a cumisüveget tesómtól kaptuk, nekik bevált, az első MAM cumi meg a felicitasos csomagban volt.
Én azért szeretem, mert könnyen lehet tisztítani, le lehet szedni az alját, mikroban lehet őket sterilizálni. Már a 3-as etetőcumi méretet használjuk, sosem volt gond vele, sőt, amíg szoptattam is még, a kislányom nem lett cumizavaros.
De a helyedben kipróbálnék mást, a Nukot pl. Az Avent szerintem indokolatlanul drága.
Én hülyét kaptam a MAM cumisüvegtől (szerencsére csak 1 db volt), mert az alul lévő szelepei miatt nem volt jó, vettem 5 db NUK cumisüveget, annak az anti-colic szelepe a szilikon cumi fejen van, így nekünk jobban bevált.
Esetleg ha ilyen gondod van, add el másnak, és vegyél helyette más típusút, van akinek az A vent jön be, nekem az sem... A NUK-os alvós cumikkal és etető cumikkal nagyon megvagyok elégedve.
De van már ezer féle, szerintem nézz körül pl a tescóban, vagy müllerben, biztos találsz az igényeiteknek megfelelőt.
További ajánlott fórumok:
- Mam cumisüveg milyen? Használ hasfájós babáknál?
- Van valakinek avent egyirányú rendszer cumisüvege? Hogyan kell használni?
- Tudja valaki esetleg, hogy hol lehet kapni BPA mentes cumisüvegeket, és mennyiért?
- Cumisüveg vagy etetőcumi a sűrűbb gyümölcslének? Milyet lehetne használni 4 hónapos babának?
- Van valakinek tapasztalata a mimijumi cumisüvegekről?
- Bebe Comfort cumisüvegmelegítőhöz magyar használati útmutatót keresek.Valaki tudna segíteni?