Magzatboholy vizsgálat a Debreceni Klinikán (beszélgetés)
15. hnol86
2013. febr. 21. 17:52
boros miklós a kenézybe
14. Mirtus30
2013. febr. 21. 16:01
Persze, hogy ajánlják, mert pénzt kapnak utána. Meg sok mindent ajánlanak aminek nincs sok értelme. Biztos vagyok benne, hogy a dokid mindent el fog ezzel kapcsolatban mondani és eldöntheted, hogy akarod -e vagy sem. Egyébként megkérdezhetem ki a dokid?
13. hnol86
2013. febr. 21. 15:48
Félek a vizsgálattól, de az se biztos hogy megcsinálják lehet csak nyakiredőt néznek meg alaposabban megnézik. Nem tom! Az orvosomhoz a 10.héten megyek azt mondta hogy majd akkor megbeszéljük a továbbiakat. De ők ajánlják!
12. Mirtus30
2013. febr. 21. 15:25
Azt elhiszem. Én is vesztettem el gyereket a 22. héten, "csak" az orvosi műhiba miatt volt. Én szerintem azért csak kérdezz rá a dokidtól. Biztos van más lehetőség. Én tartanék ettől a vizsgálattól. Inkább a magzatvíz vétel. Persze nem akarlak semmire rábeszélni, csak vélemény.
11. hnol86
2013. febr. 21. 15:19
nem volt nekem sose jó az afp! a második terhességet a 22. héten kellett megszakitani. Nem birnám ki mégegyszer!
10. Mirtus30
2013. febr. 21. 15:17
De ez a vizsgálat sem ad 100%-os eredményt, itt is van tévedés.S ha még az afp is jó, akkor meg tök felesleges(nek tartom).
9. hnol86
2013. febr. 21. 15:11
de akkor megint várnom kell. A 16.hétig
8. Mirtus30
2013. febr. 21. 15:03
Bocsi lenyomodott az enter. A magzatvíz vételnél is fennáll vetélés lehetősége, de a korionbiopsiánál még kicsit magasabb is ennek az esélye. És lelkileg, ha netalántán - ne így legyen - de adódik egy gigszer és elveszted a babát, akkor még annak az esélyét is elveszik tőled, hogy megtudd valóban beteg volt e. Szerintem egy magzatvíz vizsgálat elég a kimutatásra.
7. Mirtus30
2013. febr. 21. 15:00
Kicsit durvának tartom, hogy egy ilyen beavatkozást javasol és nem beszél róla semmit. Elhiszem, hogy megzavar, ha azt mondják beteg a baba, na de kérem, akkor a doktornő mondja el a lényeget, mit, miért, mivel, milyen szövődményei lehetnek stb. Ez egy elég komoly dolog, a korion biopsia nem olyan dolog, mintha egy szövetbiopsiát csinálnának... bár tulajdonképp annak is felfogható hisz a méhlepényből nyernek vizsgálati anyagot hüvelyi úton. Beavatkozás után pár órát megfigyelnek és utána haza engednek.
6. hnol86
2013. febr. 21. 14:56
Őszintén olyan zavarodott voltam hogy beteg a baba, hogy eszembe se volt kérdezősködni. A nővérem is csak annyit kérdezet hogy ha újra terhes leszek akkor mikor kell mennem!
5. Mirtus30 (válaszként erre: 4. - Hnol86)
2013. febr. 21. 14:47
És nem világosított fel róla? Gondolom ez Török Olga volt... vagy esetleg Vad Szilvia? Én megkérdeznék erről mást is. Én úgy tudom, hogy ugyanúgy zajlik mint a magzatvíz vételé.
4. hnol86
2013. febr. 21. 14:24
Második terhesség Down kór! Azt mondta a genetikus doktornő hogy ha betöltöm a 11.hetet akkor kell mennem oda. Arra lennék kíváncsi hogy debrecenbe hogy müködik ez a vizsgálat. Mert nem toudok róla semmit.
3. Mirtus30
2013. febr. 21. 10:47
ja, ugyan korai diagnózist ad, de nagyobb a vetélés kockázata, mint a magzatvíz vételnél.
2. Mirtus30
2013. febr. 21. 10:45
Ez a korion biopsia másnéven. A magzatboholy mintavétel (CVS) többnyire hüvelyi úton történik, mely vizsgálat során a 10-12. terhességi héten a méhlepényből vesznek szövetmintát. Tulajdonképpen ez egy genetikai vizsgálat, ez is kromoszómákra irányuló vizsgálatl, általában 35 év vagy afelett szokták ezt felajánlani.
De miért kell ez neked?
1. hnol86
2013. febr. 21. 09:54
Sziasztok! 9 hetes kismama vagyok. Arra lenék kíváncsi debrecenbe ki esett már ezen át a vizsgálaton. Magzatvizet már vettek az előző két terhességnél de ezt nem ismerem. Mindenre kíváncsi lennék. Előre is köszönöm
További ajánlott fórumok:
- Kismamák, akik a debreceni klinikán szültek vagy szülnek
- Súlyos rendellenesség miatt, hogy zajlik a debreceni Klinikán a szülesztés menete?
- Debreceni Klinikán lehet a szülés után az osztályon pizsmában lenni?
- Csípőprotézis műtét előtt milyen vizsgálatokat végeznek a debreceni ortopédián?
- A debreceni klinikán a meddőségi szakrendelésen milyen vizsgálatokra kell számítani?
- Laporoszkópiás hsg vizsgálatra (átjárhatósági vizsgálat) kit tudtok javasolni nekem a Debreceni Kenézy kórházban?