Magyar vizslám folyton vakarózik és foltokban nincs szőre! Mitől lehet? (beszélgetés)
Szerintem örülj neki, hogy egyáltalán kezelni lehet, ugyanis van olyan gombás fertőzés is, amelyik kiirthatatlan, viszont emberre, állatra egyaránt fertőz. :(
Voltatok bőrkaparék vizsgálaton?
Mit kapott, Mikogalt? Vagy Mikosist, nem is tudom melyik a gyógyszer! Én egyszer körömgombára szedtem és utána az évekig tartó hüvelyproblémáim is örökre megszüntek.
Canesten tényleg csak arra jó, hogy még az elején elcsípd.
Jobbulást a kutyusodnak, remélem hamar meggyógyul.
Hamar, nem tudom mit jelent, nekem akkor vagy 2 hónapig kellett szednem.
Sziasztok, bocsi h eddig nem írtam. Kiderült h gombás a lelkem, bár nem tudom hogy a francba sikerült összeszednie :(
a doki írt fel egy drága tablettát, amit ember is szedhet, és amikor megkérdeztem h a kanesten nem jó e, azt mondta h az szart se ér. szerintetek? :(
Szia!
Mit mondott a doki?
A rühességkor sebes is a bőr. A rüh kicsi járatokat fúr a bőr alá, és abba rakja a petéit (fúj!)
Csúnya, piros, kb. fél centis bőr alatti sebekből áll. Ez az emberre is átterjedhet, komoly dolog.
Ezer dolog lehet, ilyet felesleges fórumokon keresztül találgatni :(
Enyémnek is 4 éve tavaszonként kihullik a szőre, foltokban, de nem vakarózik. Hormonális dolog, szerencsére csak öregkorára jött ki, előtte kiállítási kutya volt.
Ha vakarózik is, akkor az lehet sok minden, allergia (akár tápra, vagy csípésre), atka, bolha stb...
Szia! Anyósomék kiskutyájának is ilyen problémája van, de eszükbe sincs orvoshoz vinni a kiskutyát... Ha holnap megtudod az eredményt légyszi írd meg ide, mert nagyon kíváncsi vagyok mi lehet ez.
Jobbulást kívánok a kutyusnak, remélem mi hamarabb jobban lesz, mert szegénykém ilyenkor biztos nagyon szenved:(
ne nézzetek hülyének, de nem lehet h a fürdetéseknek köszönhetően kiszáradt a bőre?
nekünk most a télen a macskánk nagyon vkaaródzott, meg korpásodott, és kiderült h azért m száraz a elvegő a fütőtt szobában, és kiszáradt a bőre... kénytelen voltunk párologtatni.
Miért ne lehetne. Nagyon sok minden lehet.
Doki lássa, az a lényeg.
Mit jelent, hogy szoktuk? Nem kell őket állandóan fürdetni, nem tesz jót a bőrüknek.
Remélem hamar meggyógyul szegény.
Mit eszik? A csirkés cuccok is sokszor kiváltanak allergiát?
Tényleg az a legjobb, ha megmutatod a dokinak, mert így leírva még egy orvos se tudja megmondani mi baja, nemhogy a hétköznapi fórumozó. Sajnos sokszor a dokik is csak találgatnak és sok idő meg pénz, mire kiderül mi lehet.
Mielőbbi jobbulást kívánok, remélem csak egy kis múló dolog. Együtt tudok érezni, nekem is vizslám van! Imádnivalóak!
a samponra is lehet allergiás, de akár porra, kutyabolhára stb...
nekünk volt eg ykutyánk, nagy testű, rövid szőrü, aki allergiás volt a renges homok szerű porra, meg arra a bolhára, ami emberre nem mászik át... kitépte a szőrét és gennyesedett a hátán a sok folt, mire rájöttünk és tudtuk kezelni...
valoszinüleg valami allergia.
kölyöök vizslánál lehet a szörváltástol, az egyik ismerösömnek igy volt. Honapokig nem jöttek rá mitöl kopasz foltokban amig egy tapasztalt állatorvos nem mondta hogy vizsláknál elöfordul amikor a kölyök bundábol felnött bunda lesz, de annak nem kéne vakarozással járnia szerintem. Az a biztos ha látja állatorvos.
További ajánlott fórumok:
- Be szoktátok szórni a kutyát bolhairtó porral, ha vakarózik?
- Hogy lehet egységesen szépen barnulni és nem foltokban?
- Miért szárad el a fű foltokban, mi okai lehetnek?
- Mit lehet tenni, ha a rizspinty folyamatosan vakarózik és a tolla is kesze-kusza?
- Használtam háztartási sósavat a fürdőkád tisztításához. Megmarta a barna kádat és most foltokban kifehéredett.... Valami megoldás? :)
- A Mikulas viragom levele miert hibasodik meg? Foltokban szarad, talan tulontozom?