Hogy lehet egységesen szépen barnulni és nem foltokban? (tudásbázis)
Ki is fogom próbálni! :)
Kísérletezni én is szeretek. Nagyon jól jött az ötleted. 7 hónap múlva pedig különösen hálás leszek neked! :)
Köszönöm a válaszodat! :)
Nagyon tetszenek a naplóid, kiváltképp a "FITNESS MENÜIM HETI 1 FŐZÉSSEL 2 ÓRA ALATT". :)
Hát a lábak amúgy is nehezen barnulnak és viszonylag hamar kopik róluk, ezért ha utol akarod érni a többit, jobb egy önbarnító. Napozás mellett nagyon természetes hatást kelt és nem foltos. És ha már radírozol most is, ne hagyd el ezt a jó szokást!:)))
Legalább tudjuk akkor, hogy biztos nem az elhalt hámsejtek miatt van, ezt kipipálhatod!
Két helyen nagyobb ponton sikerült lesülnöm. Az egyik a lábszáram (mindkettő) a másik pedig a jobb csípőm és a combom egy része. A többi maradt original.
Amit írsz a radírról érdekes ugyanis a szőrtelenítés miatt és a szőrbenövés elkerülése végett rendszeresen használok bőrradírt a lábamon. Heti legalább 2 alkalommal máshol nem igazán. Mégis a lábam fehér maradt míg a csípőmön a leégett folt bebarnult.
De akkor majd próbálkozom még a karotinnal illetve sima 30-as faktorral. Köszi a hozzászólást :)
Én nem használnék 50-est, hiszen az is lebomlik egy óra alatt és újra kell kenni, ellenben sokkal nehezebb eloszlatni, mint a 30-ast. A 30-as a nyerő, mert ugye mindegyiket óránként kenegethetjük, szóval a faktorszám az egy szorzó (ennyivel kell beszorozni a perceket, ameddig leégés nélkül lehetsz a napon), ha a te tűrőképességed mindössze 2 perc, akkor is a 30-assal már 1 órát pont leégés nélkül lehetsz. Utána meg úgyis újra kell kenni.
Tengerparton a homok is visszaveri a napfényt, ezért ha árnyékban vagy, meleg órákban, akkor is barnulsz, de az egyenletesség inkább abból is ered, a forgáson kívül, hogy milyen egyenletes a bőröd, ezért heti 1 bőrradír muszáj és még beiktatnék egy másikat a nyaralás alatt, így heti 2 lesz.
Ahol fehérebb vagy, azért is lehet, mert ha mindened le is barnult, az elhalt hámsejtek fehérebbek, ezeket leradírozva egy icipicit sötétebb leszel mindenhol, egyenletesen. Plusz írtad, hogy melaninstimoláló is van a krémben, nos, ez testrészenként is változó, hogy hol van több melanin a bőröd alatt, ezért ha vannak ilyen egyenetlenségek nálad, akkor a melaninstimoláló krémeket inkább hagynám. Én konkrétan arcon nem használhatom. Az önbarnító viszont nem ezen az elven alapul, nem stimolálja a bőr alatti melanin termelődését, hanem mindössze befesti, ezért bárki, foltosbőrűek is nyugodtan használhatják, az önbarnítónál a foltok tényleg csak attól függenek, hogy milyen jól lett bemasszírozva a krém és szép egyenletes (leradírozott) bőrre tettük-e fel:)
Most optimistán inkább abból induljunk ki, hogy neked nincs festékhiányod, szóval A-terv: bőrradír, karotén, A-C-E vitamin és forgás
Forogni kell, mese nincs!
Annyit tehettél volna, hogy szolival 'alábarnítasz' így annyira nem látszik, hogy nem egyenletesen barnít a nap!;) (illetve egyenletesen barnít az, csak a 'szög' amiből ér nem 'egyenletes;))
En is nagyon feher boru vagyok, es mindig csikosan, foltosan barnulok, szerintem ezzel nem lehet mit csinalni.
Legutobb mindket combomat egyforman erte a nap, este latom, az egyiken keresztben, a masikon hosszaban van egy nagy feher csik. Es semmi nem volt ott ami takarja, ugyhogy passz...
Amugy meg ez legyen a legnagyobb gondunk az eletben !
Sziasztok!
A következő a problémám: eléggé fehér bőrű vagyok. Sose volt napozós fajta, de idén végleg megelégeltem a hókaságot és úgy döntöttem megpróbálok egy kis színt magamra varázsolni.
Amennyire lehetett utána jártam az okos és helyes barnulásnak. Mikor megérkezett a jó idő magas faktorszámú naptejet használtam (50), hogy szoktassam a bőröm a naphoz majd fokozatosan csökkentettem le a faktorszámot. Most hétvégén már csak egy 15-ös napvédőt használtam, amire pluszban rá volt írva, hogy barnulást segítő. Hát sok mindenre nem segített rá, picit megkapott sajnos a nap is foltokban (nem vészesen). Mostanra megnyugodott teljesen a bőröm, azonban a piros foltok némelyike teljesen eltűnt alatta fehér maradt a bőr, máshol viszont enyhén bebarnult szóval most egy rosszul formált bocira hajazom leginkább.
Megyek nyaralni holnap tengerpart mellé ebből kifolyólag sokat leszek a napon, többet mint eddig bármikor a nyár folyamán. Hogy kerülhetném el ezt a foltosodást? Tavaly is így jártam, akkor végig magas faktorszámú naptejet használtam, idén azt gondoltam ha körültekintőbb leszek akkor jobb lesz.
Biztos lesznek olyanok akik ajánlják majd a szolit, én szeretném elkerülni ha egy mód van rá.
További ajánlott fórumok:
- Magyar vizslám folyton vakarózik és foltokban nincs szőre! Mitől lehet?
- Fehérbőrű vagyok, barnulni akarok!
- Miért szárad el a fű foltokban, mi okai lehetnek?
- 2012-ben Bp-en egységesen mindenhol május 7-11 között van az óvodai beíratkozás?
- Használtam háztartási sósavat a fürdőkád tisztításához. Megmarta a barna kádat és most foltokban kifehéredett.... Valami megoldás? :)
- A Mikulas viragom levele miert hibasodik meg? Foltokban szarad, talan tulontozom?